Kolej blokuje Ostródę.

Moderator: Jacek-P

Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: DarioLee »

Tu jest mały problem właśnie, chętnie bym wystartował w 2006 r ale nie bede mial min wieku wymaganego dla kandydata na burmistrza, czyli 25 lat a 2010 akurat bede mial 27 lat w sam raz dla burmistrza. Może młody ale energiczny, pełen zapału w końcu to nie będzie chodziło tylko o nasze dzieci, jak będę rządzić to sam to odczuje w końcu jeszcze mam prawie całe życie przed sobą.
Marcelina
gaduła
gaduła

Post autor: Marcelina »

a więc póki co musisz jak najefektywniej wykorzystywać czynne prawo wyborcze.....
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Niestety musze jakoś przetrzymać te 6 lat, ale wiem że się opłaci. Gdyż w ten sposób będę mógł pomóc może nie wszystkim mieszkańca ok 33 tys ale przynajmniej większości. A więc 6 lat i nadejdzie " lepsze jutro "
Awatar użytkownika
kaczor
gaduła
gaduła
Kontakt:

Post autor: kaczor »

przydało by się też uruchomić spowrotem linie z ostródy do miłomłyna a może jak zadawnych lat pociag z Rosji do Berlina ae to tylko mażenia
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Do Miłomłyna da sie zrobic a co do Rosji to nie bardzo gdyż za Miłomłynem nie ma w kilku miejcach torów. Miłomłyn całkiem realny, więc miej nadzieje :)
Awatar użytkownika
kaczor
gaduła
gaduła
Kontakt:

ten z Rosji to nie jechał przez miłomłyn no tak tory są tylko do 7 a co z tym pociągiem turystycznym co kiedyś miał jeżdzić
sen
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy

Post autor: sen »

Jak to co? "Polytycy" przejechali sie, udzielili wywyiadow, dali sie sfotografowac i... do domciu.
Pomysl z ta kolejka jest bardzo dobry, ale wymaga stworzenia calego projektu, w ktorym nie chodzi tylko o to, zeby cos jezdzilo miedzy Milomlynem i Ostroda, ale i innych dzialan, zeby cos dzialo sie na trasie - i w samym pociagu, i w jego otoczeniu. Pieniadze w programach strukturalnych na pewno by sie znalazly, ale cala zabawa wymaga dluzszego czasu i dzialania etapowego.
Chwilami miewam nadzieje, ze wszystko jest realne, szczegolnie gdy srodki strukturalne stoja otworem, ale gdy poslucham lokalnych "szpecjalistow" - rece mi opadaja i trace caly optymizm. Kiedy ci ludzie zrozumieja, ze to nie kolejka do koryta albo schody na piedestal, a po prostu zwykla sluzba zwyklym ludziom?
Retoryczne pytanie. A odpowiedz prosta - NIGDY.
Awatar użytkownika
kaczor
gaduła
gaduła
Kontakt:

ja sie zastanawiam czy miasto wogle złożyło jakieś wnioski o pomoc strukturalną choćby na budowe wiaduktu czy tunelu pod torami ale po co ruszyć główką maja niech dalej ludzie narzekaja
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Propo przejazdy. Przeczytałem dziś w Gazecie Olsztyńskiej, że nasi wspaniali "władcy" chcą przenieść przejście dla pieszych od Hotelu Ostróda do budki drożnika w celu ułatwienia ruchu samochodów. koszt szacowany wynosi ok. 1 mln zł. Tylko po co ?? Lepiej ten 1 mln zł przekażcie na jakiś inny projekt a tunelem bądz wiaduktem już ja sie zajme, bo znowu coś spartolicie.
Marcelina
gaduła
gaduła

Post autor: Marcelina »

Szanowny DaroLee

Zobligowana przez pewnego uparcie milczącego użytkownika Forum, jak również osobiście zainteresowana, chciałabym abyś jako przyszły kandydat na burmistrza naszego miasta, odpowiedział na pytanie:

Jak wygląda Twoje ostatnie świadectwa szkolne?
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

OKI powiem. Choć o sobie nie lubie pisać. W klasach 1-2 podstawówki mialem oceny pod zdechłym azorem, ale to jeszcze było jak mieszkałem w Gdańsku. 3-8 zawsze niewiele miałem poniżej czerwonego paska. W średniej szkole najlepszy na każdym kolejnym roku. Teraz w czołówce na swoim roku na studiach. Coś jeszcze ??
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Powiem więcej. Niech chłopaki z miasta się już zaczną pakować, nadchodzi era młodych ludzi. Wystarczy spojrzeć jak sobie świetnie poczyna nasz Minister Rolnictwa Wojciech Olejniczak, ten człowiek zrobi wielka kariere polityczna, byc może w niedługim czasie on będzie formował nasz rząd. Ma mój głos.
Awatar użytkownika
kaczor
gaduła
gaduła
Kontakt:

Przejście za budką drużnika moim zdaniem nic nie pomorze,a nawet pogorszy sprawe gdyż ludzie idący w dół Czarnieckiego przy kościele aby przejść na drugą stone torów bendą musieli przejśc na drugą strone Czarnieckiego co za czym idzie blokowanie przejazdu samochodów na przejściu dla pieszych przy domarze ?? oraz blokowanie przejazdu samochodów wyjeżdżających lub wjeżdzających z/w Listopada.
jedynym wyjściem jest zrobienie przejścia podtorami np. takie cudo jest w Sopocie pod główną ulicą. Przejście nad ziemne jest i co mało kto z niego korzysta a zimą jak by babcie miały sie potym w drapać. Sensu nie widze w przejsiuc nadziemnym.
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Powiem tak. Niech już nic nie robią z tymi przejazdami. Sam sie tym zajme za 6 lat bo przenieesienie przejscia na druga strone to jest tylko zasłona dymna że cos się robi w tej sprawie.
Maria
początkujący
początkujący

kampania?

Post autor: Maria »

Widzę, że rozpocząłeś już kampanię wyborczą.

Czy oby z odpowiedniej pozycji i z odpowiednimi kwalifikacjami?
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Kampanie taka już na dobre zaczne rozkręcać za jakieś 4 lata, teraz to sa zapowiedzi tego co nastąpi. Co do kwalifikacji to mimo, że jestem młodym człowiekiem, to powiem tylko że są na odpowiednim poziomie i wraz z wiekiem będą stale rosnąć o czym się dowiecie dokładnie za jakiś czas. Tylko ten czas mnie przeraża te 6 lat czekania, ale warto. :D
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Hehe burmistrz w 2010 ?? Tak!! Ale może już 2006 :D ale to już moja słodka tajemnica. Póki co to narazie w tej sprawie :x
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Ten 2006 staje sie z dnia na dzien coraz bardziej realny. :D I jest wielce prawdopodobne że nie za jakieś 73 miesiące ale za 25 przejme tu władze. Ale będzie to wymagało wysiłku sporej grupy osób i usłyszy o tym cała Polska, przynajmniej ta co ma to usłyszeć.
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Ktoś może mi podać wyniki wyborów z 2002 roku ? Kto ile otrzymał głosów. Z góry dziekuje.
Awatar użytkownika
Jacek-P
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 3035627
Kontakt:

Post autor: Jacek-P »

DarioLee pisze:Ktoś może mi podać wyniki wyborów z 2002 roku ? Kto ile otrzymał głosów. Z góry dziekuje.
http://wybory2002.pkw.gov.pl/wojt/t1/gw ... 81501.html
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Dobra sam znalazlem. Jeśli ktoś chciałby wiedzieć to:
BABALSKI ZBIGNIEW 3069 głosów ważnych
BIELIŃSKI STANISŁAW ANDRZEJ 1015 gł. waż.
BRODIUK WŁODZIMIERZ MICHAŁ 940 gł. waż.
KAŁUŻNY RYSZARD GRZEGORZ 364 gł. waż.
NOSEWICZ JAN 3568 gł. waż.
SKOWROŃSKI KRZYSZTOF 929 gł. waż.
WASILEWSKI JAN 1110 gł. waż.
to są wyniki I tury
a II to:
BABALSKI ZBIGNIEW 3772 gł. waż.
NOSEWICZ JAN 6528 gł. waż.
Uprawnionych do głosowania było 26773 osób a poszło do urn 11273. Jaki z tego wniosek :?: Prosty prawie 58% uprawnionych nie widziało w owych kandydatach postaci godnej posady Burmistrza Ostródy. Jednak jak nie w 2006 ( coraz bardziej realne) to w 2010 władze przejmią młodzi. A więc Panie i Panowie z góry dziękuje za waszą prace i żegnam. Wasz czas już minął. Mieliście swoje 5 min ale z tego 4 były przeznaczone na "no signal". A przez te 1 min większośc zajeła "reklama".
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

He Dziś dostałem ciekawą odpowiedź na list od jednego z czołowych działaczy PO. No i jest coraz bardziej prawdopodobne, że 2006 r. będzie początkiem wielkich zmian w Ostródzie. :D
Awatar użytkownika
kaczor
gaduła
gaduła
Kontakt:

a może napiszesz coś więcej na ten temat jestem ciekawy co napisał człowiek PO w tym liście
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Za jakiś czas napisze o co w nim chodziło, bo może być zmiana planów i dlatego jeszcze musze poczekać przynajmniej kilka dni.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

Wielkie zmiany PO-obiedzie!

Post autor: dr Jamajczyk »

Polityka to prostytutka !
Donald Tusk stwierdził kiedyś , że politycy są na usługach społeczeństwa ale jak na razie w tym kraju, to społeczeństwo jest dymane i to z każdej strony.
Dziekuje Ci Jah
Zablokowany