Kolej blokuje Ostródę.
Moderator: Jacek-P
- DarioLee
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Tu jest mały problem właśnie, chętnie bym wystartował w 2006 r ale nie bede mial min wieku wymaganego dla kandydata na burmistrza, czyli 25 lat a 2010 akurat bede mial 27 lat w sam raz dla burmistrza. Może młody ale energiczny, pełen zapału w końcu to nie będzie chodziło tylko o nasze dzieci, jak będę rządzić to sam to odczuje w końcu jeszcze mam prawie całe życie przed sobą.
Jak to co? "Polytycy" przejechali sie, udzielili wywyiadow, dali sie sfotografowac i... do domciu.
Pomysl z ta kolejka jest bardzo dobry, ale wymaga stworzenia calego projektu, w ktorym nie chodzi tylko o to, zeby cos jezdzilo miedzy Milomlynem i Ostroda, ale i innych dzialan, zeby cos dzialo sie na trasie - i w samym pociagu, i w jego otoczeniu. Pieniadze w programach strukturalnych na pewno by sie znalazly, ale cala zabawa wymaga dluzszego czasu i dzialania etapowego.
Chwilami miewam nadzieje, ze wszystko jest realne, szczegolnie gdy srodki strukturalne stoja otworem, ale gdy poslucham lokalnych "szpecjalistow" - rece mi opadaja i trace caly optymizm. Kiedy ci ludzie zrozumieja, ze to nie kolejka do koryta albo schody na piedestal, a po prostu zwykla sluzba zwyklym ludziom?
Retoryczne pytanie. A odpowiedz prosta - NIGDY.
Pomysl z ta kolejka jest bardzo dobry, ale wymaga stworzenia calego projektu, w ktorym nie chodzi tylko o to, zeby cos jezdzilo miedzy Milomlynem i Ostroda, ale i innych dzialan, zeby cos dzialo sie na trasie - i w samym pociagu, i w jego otoczeniu. Pieniadze w programach strukturalnych na pewno by sie znalazly, ale cala zabawa wymaga dluzszego czasu i dzialania etapowego.
Chwilami miewam nadzieje, ze wszystko jest realne, szczegolnie gdy srodki strukturalne stoja otworem, ale gdy poslucham lokalnych "szpecjalistow" - rece mi opadaja i trace caly optymizm. Kiedy ci ludzie zrozumieja, ze to nie kolejka do koryta albo schody na piedestal, a po prostu zwykla sluzba zwyklym ludziom?
Retoryczne pytanie. A odpowiedz prosta - NIGDY.
- DarioLee
- średnio gadatliwy
- Kontakt:
Propo przejazdy. Przeczytałem dziś w Gazecie Olsztyńskiej, że nasi wspaniali "władcy" chcą przenieść przejście dla pieszych od Hotelu Ostróda do budki drożnika w celu ułatwienia ruchu samochodów. koszt szacowany wynosi ok. 1 mln zł. Tylko po co
Lepiej ten 1 mln zł przekażcie na jakiś inny projekt a tunelem bądz wiaduktem już ja sie zajme, bo znowu coś spartolicie.
- DarioLee
- średnio gadatliwy
- Kontakt:
OKI powiem. Choć o sobie nie lubie pisać. W klasach 1-2 podstawówki mialem oceny pod zdechłym azorem, ale to jeszcze było jak mieszkałem w Gdańsku. 3-8 zawsze niewiele miałem poniżej czerwonego paska. W średniej szkole najlepszy na każdym kolejnym roku. Teraz w czołówce na swoim roku na studiach. Coś jeszcze 
- kaczor
- gaduła
- Kontakt:
Przejście za budką drużnika moim zdaniem nic nie pomorze,a nawet pogorszy sprawe gdyż ludzie idący w dół Czarnieckiego przy kościele aby przejść na drugą stone torów bendą musieli przejśc na drugą strone Czarnieckiego co za czym idzie blokowanie przejazdu samochodów na przejściu dla pieszych przy domarze
oraz blokowanie przejazdu samochodów wyjeżdżających lub wjeżdzających z/w Listopada.
jedynym wyjściem jest zrobienie przejścia podtorami np. takie cudo jest w Sopocie pod główną ulicą. Przejście nad ziemne jest i co mało kto z niego korzysta a zimą jak by babcie miały sie potym w drapać. Sensu nie widze w przejsiuc nadziemnym.
jedynym wyjściem jest zrobienie przejścia podtorami np. takie cudo jest w Sopocie pod główną ulicą. Przejście nad ziemne jest i co mało kto z niego korzysta a zimą jak by babcie miały sie potym w drapać. Sensu nie widze w przejsiuc nadziemnym.
- DarioLee
- średnio gadatliwy
- Kontakt:
Kampanie taka już na dobre zaczne rozkręcać za jakieś 4 lata, teraz to sa zapowiedzi tego co nastąpi. Co do kwalifikacji to mimo, że jestem młodym człowiekiem, to powiem tylko że są na odpowiednim poziomie i wraz z wiekiem będą stale rosnąć o czym się dowiecie dokładnie za jakiś czas. Tylko ten czas mnie przeraża te 6 lat czekania, ale warto. 
- Jacek-P
- moderator
- Gadu-Gadu: 3035627
- Kontakt:
http://wybory2002.pkw.gov.pl/wojt/t1/gw ... 81501.htmlDarioLee pisze:Ktoś może mi podać wyniki wyborów z 2002 roku ? Kto ile otrzymał głosów. Z góry dziekuje.
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
..:: Jacek-P ::..
- DarioLee
- średnio gadatliwy
- Kontakt:
Dobra sam znalazlem. Jeśli ktoś chciałby wiedzieć to:
BABALSKI ZBIGNIEW 3069 głosów ważnych
BIELIŃSKI STANISŁAW ANDRZEJ 1015 gł. waż.
BRODIUK WŁODZIMIERZ MICHAŁ 940 gł. waż.
KAŁUŻNY RYSZARD GRZEGORZ 364 gł. waż.
NOSEWICZ JAN 3568 gł. waż.
SKOWROŃSKI KRZYSZTOF 929 gł. waż.
WASILEWSKI JAN 1110 gł. waż.
to są wyniki I tury
a II to:
BABALSKI ZBIGNIEW 3772 gł. waż.
NOSEWICZ JAN 6528 gł. waż.
Uprawnionych do głosowania było 26773 osób a poszło do urn 11273. Jaki z tego wniosek
Prosty prawie 58% uprawnionych nie widziało w owych kandydatach postaci godnej posady Burmistrza Ostródy. Jednak jak nie w 2006 ( coraz bardziej realne) to w 2010 władze przejmią młodzi. A więc Panie i Panowie z góry dziękuje za waszą prace i żegnam. Wasz czas już minął. Mieliście swoje 5 min ale z tego 4 były przeznaczone na "no signal". A przez te 1 min większośc zajeła "reklama".
BABALSKI ZBIGNIEW 3069 głosów ważnych
BIELIŃSKI STANISŁAW ANDRZEJ 1015 gł. waż.
BRODIUK WŁODZIMIERZ MICHAŁ 940 gł. waż.
KAŁUŻNY RYSZARD GRZEGORZ 364 gł. waż.
NOSEWICZ JAN 3568 gł. waż.
SKOWROŃSKI KRZYSZTOF 929 gł. waż.
WASILEWSKI JAN 1110 gł. waż.
to są wyniki I tury
a II to:
BABALSKI ZBIGNIEW 3772 gł. waż.
NOSEWICZ JAN 6528 gł. waż.
Uprawnionych do głosowania było 26773 osób a poszło do urn 11273. Jaki z tego wniosek

- dr Jamajczyk
- gaduła
Wielkie zmiany PO-obiedzie!
Polityka to prostytutka !
Donald Tusk stwierdził kiedyś , że politycy są na usługach społeczeństwa ale jak na razie w tym kraju, to społeczeństwo jest dymane i to z każdej strony.
Donald Tusk stwierdził kiedyś , że politycy są na usługach społeczeństwa ale jak na razie w tym kraju, to społeczeństwo jest dymane i to z każdej strony.
Dziekuje Ci Jah