Swoją drogą ciekawa strona Pana Brzezina, ja wcześniej patrzyłem z gminnej, ale widzę że to samo.
Moderator: Jacek-P
- pierwszy raz widzę żeby ktoś robił z tego zarzutandrzej pisze:Badanie jest stricte naukowe
- z lewej strony rankingu są też dane z lat wcześniejszychandrzej pisze:odnosi się konkretnie do inwestycji w infrastrukturę w latach 2007-2009
- co nie znaczy, że coś się w przyszłości zmieni bo inne gminy też będą miały inne, niekoniecznie gorsze wynikiandrzej pisze:nie uwzględnia opłaconych inwestycji za 2009 rok płatnych w 2010 oraz tych zrealizowanych w 2010
- bzdura kompletna bo "co ma piernik do wiatraka" - wszyscy przygotowują dokumentacje zanim zaczną się ubiegać o środki, ale niektórzy jeszcze odzyskują za to pieniądze - a nie jak gmina Ostróda wydają 1 mln 600 tys i nie odzyskują nic (dokumentacje są wydatkiem kwalifikowanym), poza tym nie ma czegoś takiego jak okres alokacji - są za to okresy programowaniaandrzej pisze:gmina przez pierwszy okres alokacji przygotowywała bardzo czasochłonne i kosztowne dokumentacje. Stąd też jeszcze nie zaktualizowane badanie Pana Pawła Swianiewicza
- konkurs nie był nigdy ogólnopolski, a nagrody przyznaje tzw. kapituła czyli nie wiadomo kto w oparciu o nie wiadomo jakie kryteria - a może Pan je zna to proszę przytoczyćandrzej pisze:kapituła konkursu ogólnopolskiego Euro Gmina
Hahahaha. Ty jednak nie jesteś zdrowym człowiekiem. Pisałeś:toledo pisze:Przypomina mi to sposób stawiania pytań przez radnego powiatowego p. Fijasa (notabene kandydata na wójta). Napisz Łysy o co chodzi. Napisz, kto i co nakradł? Zdaj się na szybki proces w trybie wyborczym i umocz Brzezina. Ale na to trzeba mieć nieco odwagi i - przede wszystkim - dowody jakieś. A tu, brachu, tylko insynuacjami sypiesz. Niby chcesz się dowiedzieć, ale chodzi ci tylko o posianie insynuacji o kontrkandydacie? Wiadomo g.... rzucisz, to może się jakiś kawałek do obrzucanego przyczepi. Nie zauważasz, że się sam pobrudziłeś?
toledo pisze:Zmieni, kolego, zmieni. Właśnie tego rządząca w ratuszu ekipa boi się. Boi się, że po zmianie władzy w mieście wyjdą na jaw śmieci spod dywanu. Mam nadzieję, że obu wymienionych kandydatów jest na to stać.
, Na to wyszedł drugi bardziej cwany i krzyknął:Dajmy ludziom wina i chleba
Co do drugiej części, to otwierasz kolejny front naszej intelektualnej szermierki w której widzę że Łysy już się nie odnajduje. Ale spokojnie on czyha i zaraz wyskoczy zza węgłaNie ! Dajmy ludziom wina i Stadion !.
Ja też jestem wyrozumiały dla chorób dlatego tematu twojej nie bede podejmowal. Twoja "merytoryka" i ciagle powtarzanie "plt chodnikowych" staly sie juz dawno nudne. Obnazyles brak swojego intelektu juz jakis czas temu i karmisz nas ciągle tymi samymi historyjkami. Klasyczny przyklad wyeksploatowania umysłowego.toledo pisze:Wuefemko, kompilacje godne hrywny. Oczy już kiepskie a i słuch przytępiony przez zgrzyt chdnikowych płyt, alkohol zaś poprzerywał synapsy? Współczuję, bom dla chorob wyrozumialy.