Kiepski rynek pracy

Moderator: Jacek-P

Zigi

Re: Kiepski rynek pracy

Post autor: Zigi »

Ludziska uciekajta Biada biada wielki Babilon upada
Nie czekajcie na zbawienie rządu i innych złodziejowatych tylko weźcie się w garść i wio w świat
Kaszpirowski

Zatrudnię

Post autor: Kaszpirowski »

kierowców taczek do wywożenia gówna,
ładowaczy gówna do taczek,
styropianowiec

Post autor: styropianowiec »

co ty młodzieńcze pieprzysz, urzędnik musi mieć kwalifikacje, tak się składa, że wielu urzędników ich nie ma. To wcale nie znaczy, że jesteś lepszy. Pomyśl, administracja to kobylasta gałąż prawa w skład której wchodzą inne gałęzie. To nie tylko procedury (kpa). Prawda jest taka, że wielu nie zna nawet kpa ale nie znaczy, że jesteś mądrzejszy. Popatrz na młodych absolwentów prawa, pierw sa wprowadzani do zawodu.
luz

Post autor: luz »

z pracą tutaj nie jest kiepsko ... rzekłbym beznadziejnie... nie chodzi o wykształcenie, kwalifikacje itp. ... takich bezrobotnych jest cała masa ...
to przez tę bandę którą ludzie wybrali jest tu taki kibel ... to oni tak prowadzą sprawy miasta i gminy jakby im z głowy mózg wyssano po wyborach i wody dolano
... wszędzie słychać tylko gwar czy ten burmistrz pije więcej od tamtego , który radny zamiast walenia konia ma trzy kochanki, jak i gdzie będzie wiadukt, czy na zamku straszy, że w ostródzie nie powinno być sklepów nocnych czy powinnny...
to wszystko są bzdury... my ... wyborcy nadal nie mamy pracy i nawet nadzieii że
ją dostaniemy w najbliższej przyszłości...
to chyba jest największa potrzeba ludzi mieszkających w tym rejonie ... reszta problemów rozwiąże się sama...

i mam ogromny pomysł ... niech biuro pracy ogłosi konkurs na radnego ...
wyłoni z 200 osób... załatwimy dla nich super wykładowców ... niech ich przez
pół roku szkolą z prawa handlowego, ekonomii, nowoczesnych rozwiązań inwestycyjnych itp. Potem wielki egzamin ... i tych paru najlepszych na radnych ... a tych radnych obecnych pozwalniać z ich funkcji.
Tak "wychodowanego" radnego zatrudnić i wyznaczyć mu w punktach co ma zrobić . jednym z tych punktów niech będzie zwiększenie miejsc pracy ... i wszystko... tylko osoba która nie miała pracy będzie wiedziała co to znaczy ...
i do sprawy podejdzie poważnie... kto za tym pomysłem niech da znać ....
mieszkaniec

Post autor: mieszkaniec »

Ja mam troszke inną propozycje spędzić tych wszystkich radnych z prawa lewa ze srodka, czarnych, diałych,, zielonych, katolików i kto tam do jakiej parti należy, kazać im wszystkim wykopać rów kilometrowy o głębokości 1 metra dać im łopaty i niech kopią, a jak nie zdążą w 24 h to kula w łeb albo nie mam inny pomysł dożywotnia praca w kopalni za chleb i wode, będą musieli się dogadać

to oczywiście żarty ale czy ta banda może wkońcu zacznie rozmawiać ze sobą o tym jak tu ściągnąć jakiegoś inwestora, który postawi tu zakład produkcyjny a nie handel i usługi bo jak narazie to panowie kylko kombinują jak tu drugiemy świnę podłożyć a chyba nie poto ich wybraliśmy a może jestem w błędzie

co do pracy to wszyscy wiemy jak jest ale niedługo wchodzimy do unii i młodzi ludzie wywalą z tego pięknego miasta i zobaczymy kto będzie pracował za 600 pln poza tym kto będzie wybierał jak wszyscy emeryci wykitują ale rodziny maja duże więc se pewnie dadzą rade
Zablokowany