Wyciete dzrewa na Jana Pawła II
Moderator: Jacek-P
Wyciete dzrewa na Jana Pawła II
Czy ktoś wie dlaczego wcięto wszystkie drzewa na JP II przysz zawodówce?
-
- rozkręcający się
Dziś w cywilizowanym świecie (także w Polsce) zasadą jest wydawanie zgody (bo jednak przymus rozwoju zmusza często do wycinki) z obowiązkiem posadzenia znacznie większej liczby drzew, a sprawdzanie realizacji tego obowiązku po kilku latach. A w Ostródzie? Jakoś nowych nasadzeń zbyt wiele ( apowinno ich byc wg. wyliczeń wycinek przez mmgg co najmniej kilka tysięcy) nie widać?
toledo ma racjetoledo pisze:Dziś w cywilizowanym świecie (także w Polsce) zasadą jest wydawanie zgody (bo jednak przymus rozwoju zmusza często do wycinki) z obowiązkiem posadzenia znacznie większej liczby drzew, a sprawdzanie realizacji tego obowiązku po kilku latach. A w Ostródzie? Jakoś nowych nasadzeń zbyt wiele ( apowinno ich byc wg. wyliczeń wycinek przez mmgg co najmniej kilka tysięcy) nie widać?
gdzie nowe drzewa ? może na chrobrego w alei ?
- Respecta
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 11228942
- Kontakt:
to się trzeba było do nich przykuć łańcuchami gdy je wycinaliKamcia pisze:jak codziennie chodze do szkoły(zawodówki) brakuje mi tych drzew. piękne stare drzewa
a nie jęczeć o tym teraz, teraz to jest musztarda po obiedzie a wtedy może by to coś dało, mnie nie przeszkadza ich brak zwłaszcza jeżeli ma to poprawić przepustowość ostródzkich dróg
tyle
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem"
"Heavy metal" - muzyka okrutna dla słuchacza. "Death metal" - muzyka śmiertelna dla słuchacza
"Heavy metal" - muzyka okrutna dla słuchacza. "Death metal" - muzyka śmiertelna dla słuchacza
Tak, tak, niewątpliwie wycinka drzew poprawi znakomicie przepustowość ostródzkich dróg Takie brednie możliwe tylko w tym zapyziałym miasteczku, bo takie miano coraz bardziej pasuje do Ostródy. Niekompetentna władza, jeden geszefciarz nie do zdarcia, a na drogach gęsto od wysepek, nie przymierzając jak od muszych gówienek na obrazie najjaśniejszego pana, że zacytuję Szwejka
- Tytus Andronikus
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 997
- Kontakt:
Jednak z dużej odległości gorzej widać mężuś pani z urzędu nie wykonywał tych prac.
Dodatkowo nikt nikogo nie trzyma w tym "zapyziałym miasteczku" komu tu źle do Irlandii , Anglii czy na wyspy Hula Gula z autorami sztuki pt. "RP IV"
Dodatkowo nikt nikogo nie trzyma w tym "zapyziałym miasteczku" komu tu źle do Irlandii , Anglii czy na wyspy Hula Gula z autorami sztuki pt. "RP IV"
Gdyby głupota (i zawiść) miały skrzydła wielu by już odleciało w ..........
- kaczor
- gaduła
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: Wyciete dzrewa na Jana Pawła II
no i prosze. dziś widziałem na Jana Pawła II nasadzone nowe drzewka.
- dr Jamajczyk
- gaduła
sorry ale to 4 PRL
Dalej w temacie wycinki drzew. Miałem możliwość zweryfikowania stanu drzew na "białych koszarach" podczas mszy za papieża - jakież było moje ogromne zdziwienie kiedy okazało się, że drzewostan koszar został mocno uszczuplony. NIc dziwnego, że na tychże koszarach piły mechaniczne chodzą w ciągu dnia non stop a sterta pociętego drewna rośnie a obok niej tabliczka z numerem telefonu i napisem "drewno kominkowe" I co - i taka to oto smutna rzeczywistość. Słowik zawali to miasto betonem hoteli i niską zielenią (przynajmniej nic na urząd miejski nie spadnie), i będzie rządził "armią" pracowników hotelowych, a wszyscy "wykształciuchy" będą nadal dylać na zmywaku w Anglii. Ale taką ma wizję nasza władza miejska więc im należy podziękować.
Tak gadacie na tego Słowika, a komu przeszkadza pasaż, Willa Port? Powinniście się cieszyć z tego co jest, bo mamy ładne miasto, a nie tylko zrzędzić bo wycięto "pare" drzew. Trudno taka kolej losu że drzewa były wycinane, są i bedą. A jeżeli komuś to tak mocno leży na sercu to niech się przykuje jak bedą wicinane kolejne drzewa, przynajmniej Ostróda bedzie w Tvn24.
- dr Jamajczyk
- gaduła
1. Drzewa stare majá sens (równiez przyroda).
2. Interes na drzewie to strzal w 10.
3. Miasto stanie sie plastikowe i bedzie jak z deski kreslarskiej .
4. Ostróda w telewizji??? tak jak by jej z innych powodów nie bylo??? Pieknosc bez drzew historii tegoi co nadaje rytm miastu???
5. Pan Slowik niech buduje tylko niech nie mówi ze nie kreci...
2. Interes na drzewie to strzal w 10.
3. Miasto stanie sie plastikowe i bedzie jak z deski kreslarskiej .
4. Ostróda w telewizji??? tak jak by jej z innych powodów nie bylo??? Pieknosc bez drzew historii tegoi co nadaje rytm miastu???
5. Pan Slowik niech buduje tylko niech nie mówi ze nie kreci...
W 1988r. jak tu zamieszkałem byłem zachwycone, czułem się jak w parku, pełno drzew, krzewów i zieleni, ale wysoka cena działek, bo nie widzę innej alternatywy, pół parku wycięto, drzewa na Chrobrego, Jana Pawła i nie wiadomo gdzie jeszcze.
To nie Nowy Jork, tylko miasto bądź co bądź turystyczne zwane nawet przez niektórych perłą mazur.
Że po PRL-owskie bloki są utkane jeden przy drugim, ale współczesne nie mieszczą się.
np. na przy ul.Chrobrego.
To nie Nowy Jork, tylko miasto bądź co bądź turystyczne zwane nawet przez niektórych perłą mazur.
Że po PRL-owskie bloki są utkane jeden przy drugim, ale współczesne nie mieszczą się.
np. na przy ul.Chrobrego.
- Respecta
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 11228942
- Kontakt:
Re:
mmgg pisze:napisz mi sprawiedliwy gdzie w mieście sadzi się nowe drzewa ? przez ostatnie 2lata wycięto ok 1000 drzew ! ( doliczyłem do 700 i dalej mi się nie chciało ) , miasto staje się nijakie , beton-kostka , kostka- beton
napisz mi prosze gdzie Ty naliczyłeś 700 drzew o.O
gdzie w ostródzie był taki las ?
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem"