Zaczął się nowy rok, oby był lepszy od poprzeniego.
Teraz wszyscy "politycy będą czekać na wybory", znowu obiecają nam dużo rzeczy, z których się pewnie nigdy nie wywiążą. Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o nas mieszkańcach miasta i po dojściu do władzy nie będą urządzać prywaty, jak miało to miejsce w latach poprzednich. Mam nadzieję że skupią się na tym, aby poprawić sytuacje w mieście i spowodować, aby młodzi tu zostali i mieli gdzie pracować.
Tego życzę ostródzkim włodarzom
Nowy rok nowe problemy?
Moderator: Jacek-P
Re: Nowy rok nowe problemy?
Kto będzie nami rządził zależy TYLKO od nas. Przestańmy wybierać bezrobotnych, nauczycieli, lekarzy i inną "budżetówkę", a zacznijmy wybierać ludzi niezależnych finansowo. Owszem, też mogą być przekupni, ale nie za cenę obiadu w ptrzeciętnej warszawskiej restauracji!
Re: Nowy rok nowe problemy?
Faktem jest, że aby sprawnie zarządzać miastem trzeba mieć nie tylko wykształcenie wyższe lub średnie, ale również tzw. dryg do interesów. Jak nie wybierzemy ludzi potrafiących zarabiać pieniądze, to będziemy mieć kimaty w stylu Argentyny, tyle że na lokalnym gruncie. Więcej inwestycji i miejsc pracy a Ostróda wróci do swojej dawnej świetności.
- morderator
- rozkręcający się
jest jak jest
....przechodziłem ostatno obok słupa z plakatem wyborczym Pana A. Pracowitość Skromność Skuteczność ( czytać ) Prywata Skompstwo Samowola
kłamstwo
Zwinność, sprytność, mrugaczność oczu, języczkość węża, oszukańczość, kłamliwość, zapominalskość wyborcza, plakatkowość milionowość bezopamiętnikowość, kradziejowość, łapuwkarstkowość, małostkowość, obłudnikowość, A pod swoim wizerunkiem grubymi białymi literami drukowanymi powinien mieć napisane "A po wyborach jak mnie wybierzecie to możecie mi skoczyć".