Przyszla zima a drogowcow ni ma
Moderator: Jacek-P
- DarioLee
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Przyszla zima a drogowcow ni ma
Wystarczylo ze troche popad snieg i juz mamy paraliz miasta i okolicy. Jak zwykle drogowcy zaspali. Podadto wielu kierowcow czeka ze zmiana opon do pierwszego sniegu i mamy oto efetky. Po 20 godz zostala zablokowana 7 w kierunku na W-we, w poludnie droga na Olsztyn. Czy nie mozna bylo sie przygotowac na atak zimy ? Czy kierowcy i drogowcy nie ogladaja pogody ?
- kaczor
- gaduła
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
z tego co mówił drogowiec z olsztyna w wiadomościach w TVP3 to nie warto narazie nic sypać na drogi bo samo się rozpuszcza. taa efekty widać np. w Morlinach dziś co się stało.
a ja mam pomysł pewnie nie nowy ale :
w zime jak zwykle wszystkie chodniki w Ostródzie są pokryte grubą warstwą śniegu, lodu w czasie roztopów błotem. Czy nie można dogadać się z wojskiem by wojacy odśnieżyli ulice miasta bo firmy wynajęte przez miasto sobie nie radzą.
a ja mam pomysł pewnie nie nowy ale :
w zime jak zwykle wszystkie chodniki w Ostródzie są pokryte grubą warstwą śniegu, lodu w czasie roztopów błotem. Czy nie można dogadać się z wojskiem by wojacy odśnieżyli ulice miasta bo firmy wynajęte przez miasto sobie nie radzą.
ZRóBCIE COś Z TYM ŚNIEGIEM!!!!
Masakra!!!!!!!Jezdnie to jedno wielkie błoto.Nie da sie po tym jeździć!!!!!Kierowcy grzęzną w tym syfie.Śnieg podchodzi prawie pod same drzwi mojej klatki.....Wychodzę z niej i właże w zaspe, chociaz dzis dwa razy zawitał u nas pług śnieżny!!!!!!!!!!Jaki progres!!!!!Jade dzis autobusem.Autobus ledwo ciągnie. Jeszcze jekis dowcipny koleś rzuca śnieżką w boczną szybę...No bo to przeciez zima!!!! I śnieżki sie tak fajnie lepią!!!Autobus zatrzymuje sie na przystanku,żeby z niego wysiąść lub do niego wsiąść trzeba wejść w wielką zaspę, bo przystanki praktycznie w ogółe są nieodśnieżone, tyle co ludzie sami wydeptali jakies mini dróżki.Dla ludzi starszych to nie lada problem.Co najśmieszniejsze, niektórzy kierowcy nic sobie nie robią z warunków na drodzie i jeżdżą jak zwykle.Robią przy tym masakrę, bo całe błoto z jezdni rozbryzguje sie na chodniki i przechodniów!!!Miałam dziś tę przyjemność dostac błotkiem!Super ekstremalne wrazenie!
Drzewa uginają się od śniegu, wszędzie połamane gałęzie, niektóre spadają z wielkimi czapami śniegu.Radze na to uważać!!!!!No i dachy chyba należałoby zacząć je odśnieżać!!!!
Niech osoby odpowiedzialne za te prace jakos zwiększą działania w tym kierunku, bo śnieżek sparaliżował nam miasto. Mamy 21 wiek, a ciągle zima jest dla wszystkich zaskoczeniem i są wielkie problemy z pokonaniem trudności jakie ona ze sobą przynosi...............Chodniki, dachy, jezdnie i przystanki- po dzisiejszym dniu widze ze tutaj koniecznie trzeba zrobic porzadek i to jak najszybciej!!!!!!!
A na koniec taki średnio śmieszny żart:Wczoraj znajomy wracał z Olsztyna z grobów.Wyjechał z Ostródy przedwczoraj nie zmieniając opon na zimowe, no bo jeszcze sniegu nie było wniosek z tego taki ze wczoraj wracając jechał z Olsztyna do Ostrody 3 godziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niech osoby odpowiedzialne za te prace jakos zwiększą działania w tym kierunku, bo śnieżek sparaliżował nam miasto. Mamy 21 wiek, a ciągle zima jest dla wszystkich zaskoczeniem i są wielkie problemy z pokonaniem trudności jakie ona ze sobą przynosi...............Chodniki, dachy, jezdnie i przystanki- po dzisiejszym dniu widze ze tutaj koniecznie trzeba zrobic porzadek i to jak najszybciej!!!!!!!
A na koniec taki średnio śmieszny żart:Wczoraj znajomy wracał z Olsztyna z grobów.Wyjechał z Ostródy przedwczoraj nie zmieniając opon na zimowe, no bo jeszcze sniegu nie było wniosek z tego taki ze wczoraj wracając jechał z Olsztyna do Ostrody 3 godziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
- początkujący
A kto w ogóle umieścił mój post jako odpowiedz do postu DArioLee?????????????????????????????????????????????Samowolka tu panuje na tym forum.Lipa straszna!A Ty Kaczor, też chyba nie jestes od ustalania, kto i gdzie ma umieszczac swoje posty. Jak Ci sie nie podoba, to w ogóle nie czytaj moich postów i nie interesuj sie nimi......Ja jakos nie interesuje sie tym gdzie Ty umieszczasz swoje wypowiedzi.....................
- Jacek-P
- moderator
- Gadu-Gadu: 3035627
- Kontakt:
Wyjaśnienie
Droga studentko
Jest taka zasad, że nie powielamy tych samych tematów. Jeśli tak się zdarzy zostaną one połączone lub nowszy będzie usunięty. Jest to norma na forach dyskusyjnych. Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu, ale jak już zaglądam na forum to porządkuje to i owo. Przesuwam i łączę posty bez pytania czy tłumaczenia się, choć zdarzają się wyjątki. Twój post o śniegu do wyjątków nie należał. Na przyszłość proszę o przeczytanie listy tematów, aby ich nie powielać.
Jest taka zasad, że nie powielamy tych samych tematów. Jeśli tak się zdarzy zostaną one połączone lub nowszy będzie usunięty. Jest to norma na forach dyskusyjnych. Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu, ale jak już zaglądam na forum to porządkuje to i owo. Przesuwam i łączę posty bez pytania czy tłumaczenia się, choć zdarzają się wyjątki. Twój post o śniegu do wyjątków nie należał. Na przyszłość proszę o przeczytanie listy tematów, aby ich nie powielać.
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
..:: Jacek-P ::..