Tour de Ostróda

Moderator: Jacek-P

szacilka

Tour de Ostróda

Post autor: szacilka »

Relacja na żywo (notowana na żywo na kolanie w oknie)

Fascynuje mnie poezja komentatorów sportowych. W kilku słowach potrafią oddać cały dramatyzm sytuacji "jest kilka takich różnych białych chmurek ale słońce świeci...zakręt w prawo, zakręt w lewo i zielono przed nimi".
W szkołach zrobili wolne żeby można było wzdłuż trasy w mieście ustawić dzieciaczki z balonikami. Dzieci machają i machają ślicznie. Pełna mobilizacja. Nawet dziadek laską macha. W tle leci Europe "końcowe odliczanie". Nie wiadomo po co zmienili na orkiestrę.. a już był taki dramatyzm!!!
No iiiiii... policja na sygnale ziu ziuuu... brrmmmm... motory.. więcej tych motorów niż rowerów... może ja jakiejś zmiany nie zauważyłam?
Wleciało dwóch takich kolorowych mknących.. jejku, jak bombki kolorowi!! Ktoś tam wygrał coś, ale czy to ważne? To ma być premia lotna... rano latały samoloty, już z Kamą myślałyśmy, że to ta premia lata. Kama nawet sugerowała, ze kolarze będą na spadochronach pedałować... ale po co by w takim razie blokowali ulice i wyznaczali 750 ludzi do obstawy? W końcu się jednostka wojskowa do czegoś przydała 
Wszystko okropnie hałasuje. Policja na sygnale. Teraz chciałabym być policjantem, bo mają doskonałe miejscówki. Strażacy też niczego sobie zasiadają na dachu wozu. I już peleton wjeżdża... ale śliczny ten peleton... oni nie jada tylko lecą nad asfaltem.. nawet nie wydają dźwięków... ciekawe co taki kolarz przeżywa... jak oni się dla nas męczą... niesamowite uczucie zobaczenia wyczekiwanego!!
Heh... pojechali dalej...
Jaś

Re: Tour de Ostróda

Post autor: Jaś »

A nasze jado ???????
kliss

Post autor: kliss »

No cos jakby stary dobry dygnitarz partyjny przejezdzal pociagiem przez wies
orkiestra transparenty kwiaty wladze
a pociag nawet sie nie zatrzyma

AAAAAAAAAAAhhhhh wspaniale D O B R E czasy komuny
Olcia

Post autor: Olcia »

Szacila ty zawsze na kolanie w oknie!!! Rusz się w koncu z tej redakcjii na ulice!!! Pozarabiać trochi!!:-)Kiurcze miałyśmy sie spotkać i co? Kidy masz czas? Napisz sms do mnie...
A na Tour de pologne byo naprawde kolorowo, a jakie fajoskie zdjecia powychodziły:-) A już najbardziej podobały mi sie dwie rzeczy:1)Tłumy spędzonych tam dzieci nie ważne skąd(przedszkola,podstawówki,szkoły średnie), które robiły za statystów w ten jakże to uroczy dzien i rytmicznie nawołujący konferansjer-żachowujcie sie tak, żebyśmy byli z was dumni!Przecież bedziemy w telewizji! 2)I ten tłum ludzi tworzący ogromny koreczek na środku miasta tuż po odjeżdzie kolarzy czyli 5 min. później :-) No cóż Biuro Promocji Miasta czuwa!!!:-) Cmok:-) Pozdrowienia dla Kamy, która pewnie właśnie spaa 5 papueroska na parapecie!:-)
Zablokowany