Na 400 dzieci Mikołaj czekał w kinie

Moderator: Jacek-P

Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła
Gadu-Gadu: 0

Na 400 dzieci Mikołaj czekał w kinie

Post autor: dr Jamajczyk »

W dniu 4 i 19 grudnia w ostródzkim kinie "Świt" zorganizowano pokaz filmów dla najmłodszych :-D Pierwszym filmem dla 400 osobowej młodej widowni był film "Garfield". Drugi, to film "Rogate ranczo" po , którym jak po wcześniejszym seansie na 400 dzieci czekał Mikołaj i skromny słodki prezent. :-) Organizatorem był MOPS w Ostródzie , Młodzieżowa Rada Miasta i Kino "Świt". Dzieci reagowały spontanicznie na wszelkie śmieszne sceny w filmach- tak , że cała sala śmiała się do rozruchu. Jak powiedziała jedna z Mam : "...moje dzieci nie mają za wygodnego życia, bo żyje się od pierwszego do pierwszego ale fakt , że moje dziecko jest pierwszy raz w życiu w kinie, to po prostu bardzo miłe i wesołe, na pewno tego długo nie zapomną."
P.S. Zaskoczeniem był brak zainteresowania jakichkolwiek mediów : Gazety Ostródzkiej, Radia czy lokalnej telewizji.
karandasz
początkujący
początkujący
Gadu-Gadu: 0
Lokalizacja: Przypadkowy znajomy spod budki z piwem.Patrz podpis.

Post autor: karandasz »

Widzisz Panie dr Jamajczyku jak to jest. Kulturą w tym mieście coraz bardziej zajmują się ci, do których obowiązków niekoniecznie to należy. Chwała im za to - bo imprezy te bardziej bym rozumiał jako wydarzenia właśnie kulturalne - tym paru fanatykom( i sympatycznym fanatyczkom..) z opieki społecznej i, co cieszy jeszcze bardziej- młodzieżowych samorządowców. Ale pytanie rodzi się inne- to co, mają być to imprezy typu "off" ???!!! Fajno, ale gdzie tfu-rcy kultury, którzy biorą za to forsę? :o
Wiem więcej niż potrafię to wyrazić słowami, a tą odrobinę którą potrafię, nie potrafiłbym wyrazić, gdybym nie wiedział więcej.
Awatar użytkownika
Tytus Andronikus
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Gadu-Gadu: 997
Kontakt:

szkoda czasu dla staruchów

Post autor: Tytus Andronikus »

Wszystko jest jak widać "czytelne". Pytania stawiane oczywiście mają odpowiedzi i "prowadzą" do nazwania obecnej sytuacji tak: etatowi od kultury jak i etatowi od gazet i telewizji są bardziej zainteresowani wychwalaniem swoich mocodawców - sponsorów niż promowanie i organizacja pozytywnych wydarzeń. P.S. Szkoda czasu dla staruchów dzieci niech się bawią. Mikołaj im się należał![/b]
Zablokowany