Straż miejska - straż wiejska?

Moderator: Jacek-P

Jak oceniasz pracę Straży Miejskiej w Ostródzie?

Czas głosowania minął 2004-06-14, 14:21:05

Dobrze
1
7%
Źle
13
93%

Liczba głosów: 14

Anonymous

Straż miejska - straż wiejska?

Post autor: Anonymous »

Jeżeli czytacie Gazetę Ostródzką zauważyliście pewnie coraz częstsze głosy sprzeciwu przeciwko funkcjonowaniu ostródzkiej Straży Miejskiej. Strażnicy są chamscy, niedopełniają swoich obowiązków, bo, jak nieoficjalnie powiedział mi jeden z nich, po prostu im się nie chce. Rzecz dotyczy także komendanta. Najwyższy czas postawić pytanie: czy straż miejska jest w naszym nieście potrzebna? Czy nie lepiej zamiast niej finansować policję? Po co nam Straż, której tak naprawde nie ma wtedy, kiedy jest potrzebna?
Prymas niewoli
początkujący
początkujący

Post autor: Prymas niewoli »

witam może przeprowadzimy małe referendum za odwołaniem straży wiejskiej, weszła nowa ustawa zwiększające ich uprawnienia a nic się nie zmieniło
Awatar użytkownika
Jacek-P
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 3035627
Kontakt:

Post autor: Jacek-P »

Prymas niewoli pisze:witam może przeprowadzimy małe referendum za odwołaniem straży wiejskiej, weszła nowa ustawa zwiększające ich uprawnienia a nic się nie zmieniło
Proszę bardzo można już głosować.
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
Tomasz
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Tomasz »

nasza straż wiejska wlepia mandaty komu popadnie tlumaczac sie tym ze komus musza wlepic to jest dziwne dla mnie dziwne jest tez to ze czepiaja sie bez powodu do mlodziezy spokojnie przesiadujacej na lawce a do panow bez szyi jakos niechetnie
Awatar użytkownika
kaczor
gaduła
gaduła
Kontakt:

Post autor: kaczor »

wczoraj jechałem ulicą kętrzyńskiego pod prąd (ulica jedno kierunkowa )
mijałem się ze strażą miejską i oni jeszcze zwolnili żeby mnie przepuścic

lepiej zlkwidowąć "straż" miejską a strażników do policji oddać
Anonymous

... straz jaka jest kazdy widzi ...

Post autor: Anonymous »

.. z wlasnego doswadczenia wiem ze wolno chlopaki biegaja ... nawet jak czlowiek lekko wstawiony...

HABIP
Awatar użytkownika
kaczor
gaduła
gaduła
Kontakt:

Post autor: kaczor »

podobno jest jakaś akcja że strażnicy stoją na przejściach dla pieszych i pomagają przejśc przez pasy dzieciom. I własnie idąc dziś do szkoły zauważyłem sytuacje iż taki jeden strażnik kłócił się z rowerzystą o to że ma prawo go wyligitymować a biedne dzieci czekały na przejściu aż jakiś kierowca się zatrzyma
chyba nie na tym to wszysto miało polegać
Zablokowany