Egzamin z demokracji
Moderator: Jacek-P
- muslim
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 0
- Lokalizacja: Osterode Ostpreussen od 60 lat polsko brzmiąca nazwa Ostróda.
Egzamin z demokracji
1. Czy urzednik panstwowy moze ingerowac w tresc wypowiedzi na forum?
2. Czy odgorne zamykanie ust forumowiczom przez urzedniczy beton to oznaka niedojrzalosci, czy nie zdanego egzaminu z demokracji?
3. Czy taki urzednik powinien pracowac w obecnym czasie jezeli sie zachowuje, jak za najlepszych czasow komuny i bezpieki?
4. Czy wyrazanie swojej opini, nie popelnialac przy tym zadnego przestepstwa, jest w tym miescie zabronione?
5. Czy demokoracja, mimo ze nie jest az takimi zlym ustrojem, pokazuje w takim miasteczku wszystkie swoje slabe strony?
Czy ktos jest w stanie bezstronnie i obiektynie odpowiedziec na te pytania?
(bez inwektyw i prywatnych wycieczek, tylko fakty i spostrzezenia)
2. Czy odgorne zamykanie ust forumowiczom przez urzedniczy beton to oznaka niedojrzalosci, czy nie zdanego egzaminu z demokracji?
3. Czy taki urzednik powinien pracowac w obecnym czasie jezeli sie zachowuje, jak za najlepszych czasow komuny i bezpieki?
4. Czy wyrazanie swojej opini, nie popelnialac przy tym zadnego przestepstwa, jest w tym miescie zabronione?
5. Czy demokoracja, mimo ze nie jest az takimi zlym ustrojem, pokazuje w takim miasteczku wszystkie swoje slabe strony?
Czy ktos jest w stanie bezstronnie i obiektynie odpowiedziec na te pytania?
(bez inwektyw i prywatnych wycieczek, tylko fakty i spostrzezenia)
Wiek średni poznajemy po tym,
że szeroki umysł i wąska talia
zamieniają się miejscami.
Tak na poczatek darujmy sobie demokracje. To stara dziwka, ktora - za przeproszeniem - kazdemu daje dupy, a przy okazji mozna zlapac syfa. To po pierwsze. Po drugie - przejdzmy do meritum. O ile sie orientuje, likwidowac posty na forum moze moderator. Tak na moje oko na tym forum jest ich dwoch, a raczej dwoje. Co do osoby moderatora/administratora mam pelne zaufanie i nie uwierze, ze dopuszcza sie takich praktyk; jesli juz to zrobi, to kazdorazowo uzasadnia swoje posuniecie. Wchodzi zatem w rachube osoba druga, przedstawicielka tak zwanej "pci piekny". Zdaje sie, ze pod podlaoga tego forum odbywa sie jakas mala wojna albo tez sa to echa jakiegos lubudu, ktore dzieje sie za jakas budka z piwem. Jesli ten ktos jest urzednikiem samorzadowym albo tzw radnym, to powinien byc jedynie obserwatorem takiego forum, jako wrazliwy "nasluchiwacz" nastrojow moze zamyslic sie nad frustracja ludzkosci i cos z tym zrobic. W zadnym razie nie powinien byc moderatorem, bo wtedy zamienia sie w manipulatora. Cos takiego odczulem kilkakrotnie, nawet przeprowadzilem tu swego czasu male polajanko ale ze tak powiem... dupa.
Panie administratorze kochany - zrob pan cos z tym! Nie w imie demokracji, ale zwyklej ludzkiej etyki!
Panie administratorze kochany - zrob pan cos z tym! Nie w imie demokracji, ale zwyklej ludzkiej etyki!
Szanowny Panie Śnie, nie jestem, ani radnym ani urzędnikiem samorządowym. Nie jestem nauczycielem, czy też pracownikiem jednostki organizacyjnej któregoś z samorządów. Nie manipuluję dyskusjami na Forum. Fakt, skasowałam ostatnio kilka postów. Były to posty moje i posty Małego Mistrza. Czy Mały Mistrz ma o to do mnie żal?
Proszę go zapytać. Myślę, że odpowiedź będzie negatywna.
Popieram Marię, proponuję otworzyć oczy.
Proszę go zapytać. Myślę, że odpowiedź będzie negatywna.
Popieram Marię, proponuję otworzyć oczy.
- Tytus Andronikus
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 997
- Kontakt:
Ja jeszcze jestem.................(karany)!!!!!!!
Z demokracją w tym mieście jest tak jak za fizyką kwantową, czyli jak murzyn szuka w ciemnym pokoju czarnego kotka, którego tam nie ma. Kolego Muslim Ty pracujesz na zamku wiec pytanie o bezstronne odpowiedzi jest raczej właśnie szukanie kotka. Sorry za błędy i miłego urlopu. Jak sądze Pan Jacek Piech nie jest bezpiecznym człowiekiem Amen. Co do wypowiedzi marceliny to pitu,pitu,pitu.......................P.S. Cenzura to włąśnie te cyferki i znaczki.
- Jacek-P
- moderator
- Gadu-Gadu: 3035627
- Kontakt:
Dwie rzeczy Tytusie.
1)Moje imię i nazwisko niech zostanie do twojej wiadomości i proszę go nie podawać przy każdej możliwej okazji na forum.
Chyba, że przyjmiemy zasadę, że zamiast nicków podajemy prawdziwe imiona i nazwiska.
Twoje znam, ale nie podaję, ponieważ nie podałeś tych danych publicznie na tym forum, szanuje to i tego też oczekuje od ciebie. To, że piszesz pod różnymi nickami (a jest ich sporo) świadczy o tym, że nie chcesz podać swojej prawdziwej tożsamości.
2)Wyjaśnij dokładnie, co miałeś na myśli pisząc, że "... nie jestem bezpiecznym człowiekiem Amen."
1)Moje imię i nazwisko niech zostanie do twojej wiadomości i proszę go nie podawać przy każdej możliwej okazji na forum.
Chyba, że przyjmiemy zasadę, że zamiast nicków podajemy prawdziwe imiona i nazwiska.
Twoje znam, ale nie podaję, ponieważ nie podałeś tych danych publicznie na tym forum, szanuje to i tego też oczekuje od ciebie. To, że piszesz pod różnymi nickami (a jest ich sporo) świadczy o tym, że nie chcesz podać swojej prawdziwej tożsamości.
2)Wyjaśnij dokładnie, co miałeś na myśli pisząc, że "... nie jestem bezpiecznym człowiekiem Amen."
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
..:: Jacek-P ::..
- muslim
- średnio gadatliwy
- Lokalizacja: Osterode Ostpreussen od 60 lat polsko brzmiąca nazwa Ostróda.
Czytac czytac i jeszcze raz czytac !!!!!
Czytajcie mi z ust:
1.Nie napisalem ze to moderator czy admin ingeruje w wypowiedzi
2. Moderator jest od pilnowania porzadku i co najwyzej cenzure moze wprowadzic obyczajowa (czytaj wulgaryzmy).
3. Moderator moze przesuwac dyskusje lub rozbijac posty jezeli jeden temat ma za duzo watkow
4 Tytus musimy chyab znowu isc na pifko (tylko nie spijcie jak ostanio)
5. To gdzie pracuje nie jest zadna tajemnica i nigdy tego nie ukrywalem, ale nie widze zwiazku z bezstronnoscia.
1.Nie napisalem ze to moderator czy admin ingeruje w wypowiedzi
2. Moderator jest od pilnowania porzadku i co najwyzej cenzure moze wprowadzic obyczajowa (czytaj wulgaryzmy).
3. Moderator moze przesuwac dyskusje lub rozbijac posty jezeli jeden temat ma za duzo watkow
4 Tytus musimy chyab znowu isc na pifko (tylko nie spijcie jak ostanio)
5. To gdzie pracuje nie jest zadna tajemnica i nigdy tego nie ukrywalem, ale nie widze zwiazku z bezstronnoscia.
Wiek średni poznajemy po tym,
- Tytus Andronikus
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 997
- Kontakt:
Pytania , pytania a w sumie to odpowiedzi..........
Musli piwo masz u mnie jak w banku.....................
Po kolei:
Marii:
Kobiety nie sa moim problemem. Lubie baby i moglym je lyzkami jesc. Nie lubie natomiast wojujacych babiszonow, kobietonow i karampukow.
Marcelinie:
Nie wiem, kim Pani jest. Nie stwierdzalem, kim Pani jest, odnioslem sie jedynie do supozycji muslima. Wiem natomiast, ze ingeruje Pani w tresc postow. Nawet w tak zwyklej sprawie, jak blad ortograficzny, ktory kiedys przytrafil sie Pani przy okazji jakiejs fraszki czy czegos podobnego. Wyczyscila Pani dokladnie krotka wymiane zdan miedzy nami, ktora dotyczyla tego bledu. Czyzby maly kompleksik ortograficzny?
Likwidacja postów przez moderatora poza przyczynami natury obyczajowej (jezyk, etc), bez uzasadnienia tej ingerencji, jest manipulacja i tyle.
Malego Mistrza tez nie znam. Mam natomiast wrazenie, ze na forum przenoszone sa jakies kwestie, ktore mialy poczatek gdzie indziej. Stad sekwencja mojej wypowiedzi o malej wojnie pod podloga forum.
Muslimowi:
Jesli mowa o ingerencji w wypowiedzi na forum, odbieram to jednoznacznie jako ingerencje osob majacych do tego uprawnienia, a zatem administratora lub moderatora. Skoro do administratora mam zaufanie, a z usuwaniem postow bez uzasadnienia ze strony moderatora nr2 zetknalem sie osobiscie, odnioslem swe supozycje do tej osoby. Jesli zas naciski odbywaja sie w sposob inny niz przez bezposrednie usuwanie postow - sprecyzuj prosze ow mechanizm.
To tyle.
Marii:
Kobiety nie sa moim problemem. Lubie baby i moglym je lyzkami jesc. Nie lubie natomiast wojujacych babiszonow, kobietonow i karampukow.
Marcelinie:
Nie wiem, kim Pani jest. Nie stwierdzalem, kim Pani jest, odnioslem sie jedynie do supozycji muslima. Wiem natomiast, ze ingeruje Pani w tresc postow. Nawet w tak zwyklej sprawie, jak blad ortograficzny, ktory kiedys przytrafil sie Pani przy okazji jakiejs fraszki czy czegos podobnego. Wyczyscila Pani dokladnie krotka wymiane zdan miedzy nami, ktora dotyczyla tego bledu. Czyzby maly kompleksik ortograficzny?
Likwidacja postów przez moderatora poza przyczynami natury obyczajowej (jezyk, etc), bez uzasadnienia tej ingerencji, jest manipulacja i tyle.
Malego Mistrza tez nie znam. Mam natomiast wrazenie, ze na forum przenoszone sa jakies kwestie, ktore mialy poczatek gdzie indziej. Stad sekwencja mojej wypowiedzi o malej wojnie pod podloga forum.
Muslimowi:
Jesli mowa o ingerencji w wypowiedzi na forum, odbieram to jednoznacznie jako ingerencje osob majacych do tego uprawnienia, a zatem administratora lub moderatora. Skoro do administratora mam zaufanie, a z usuwaniem postow bez uzasadnienia ze strony moderatora nr2 zetknalem sie osobiscie, odnioslem swe supozycje do tej osoby. Jesli zas naciski odbywaja sie w sposob inny niz przez bezposrednie usuwanie postow - sprecyzuj prosze ow mechanizm.
To tyle.
W zasadzie nie powinienem juz tego ciagnac, ale dla porzadku: zapytala mnie Pani, czy moze blad poprawic, po mojej akceptacji uczynila to Pani, po czym skasowala wymiane zdan. Liczylem na to, ze po prostu przytoczy Pani powtornie tekst fraszki bez bledu, opatrujac to male zdarzenie jakims symapatycznym komentarzem. Przez mysl mi nie przeszlo, ze mozna ot tak skasowac cos, co gdzies juz tam poszlo do swiata, a potem zrobic pstryk i - "hop! i jest malpolud!", jak w cyrku.
- Mały Mistrz
- średnio gadatliwy
-
- początkujący
- Mały Mistrz
- średnio gadatliwy
- dr Jamajczyk
- gaduła
jak??????????????
.............Prymas Niewoli..........mysle, że widzać za dużo sterników a do tego to nie łódz tylko po-nton!
- dr Jamajczyk
- gaduła
czas..........
... jedno jest pewne wszyscy mówią o zmianach zapominają , że w pierwszym rzędzie, to oni zmienią swoje życie ... oczywista na lepsze ... czyli ktoś na gorsze, to nie jest ok ... demokracja, to pogodzić racje wszystkich , którzy nie są z mafii czy bandy ...
Dziekuje Ci Jah
- dr Jamajczyk
- gaduła
HALO>>>>>
Halo rusza SDPL -czy można cos powiedzieć?????????
Nie pytaj. Mów.
Pytanie retoryczne?
- dr Jamajczyk
- gaduła
róbta co chcewa
"Niech się dzieje wola nieba"
hey >????????????????????????/
CZY MOŻE KTOŚ COŚ WIE?????????????? Jak tam partyja??????????????