Po 17 latach definitywnie zamykamy Forum Online. Formuła została wyczerpana. Wiedząc, jak cenne jest to źródło informacji o historii naszego miasta pozostawiamy forum w trybie do odczytu. Choć rejestracja i publikowania zostały wyłączone, nadal możecie przeglądać wpisy. Przy tej okazji Serdecznie Dziękujemy wszystkim osobom, które przez lata udzielały się na forum i moderowały działy.
Witam
Dla rozruszania szarych komórek (oraz kończyn dolnych) rozpoczynam cykl zagadek "Gdzie to jest?". Co kilka dni będe prezentował bardziej lub mniej znane miejsca znajdujące się na terenie miasta. Waszym zadaniem będzie podanie gdzie się znajduje miejsce uwidocznione na fotografii.
Nagród chwilowo nie przewiduję, ale kto wie może z czasem. Zapraszam do zabawy.
Gdzie to jest?
Ostatnio zmieniony 2004-11-19, 23:07:35 przez Jacek-P, łącznie zmieniany 4 razy.
Mi kojarza sie tylko dwie ulice. Przedewszystkim Jana Pawla, ale na ulicy Kozaka jest rowniez taki charakterystyczny budynek;)
To znyczy Ulic Ci u nas z takimi budowlami dostatek, ale ..
ech, nie jest to proste pytanie;O) byla bym w Ostrodzie to znalazla bym ten budynek, hehe ale jak juz musze odpowiadac to zeby bylo smieszniej, na Jana Pawla jest mnostwo takich, ale ja typuje na ............Ulice Armi Krajowej (dawnej Kozaka). Po tym jak ktos odganie to napisz mi tylko jeszcze prosze czy to byla nowa fotka czy stara.
Anetchen pisze:ech, nie jest to proste pytanie;O) byla bym w Ostrodzie to znalazla bym ten budynek, hehe ale jak juz musze odpowiadac to zeby bylo smieszniej, na Jana Pawla jest mnostwo takich, ale ja typuje na ............Ulice Armi Krajowej (dawnej Kozaka). Po tym jak ktos odganie to napisz mi tylko jeszcze prosze czy to byla nowa fotka czy stara.
Tym razem wygrała Anetchen. Jest to fragment budynku znajdującego się przy ulicy Armii Krajowej 3. Zdjęcie wykonałem w połowie 2003 roku z wieży kościoła ewangelickiego. Brawo.
Po 17 latach definitywnie zamykamy Forum Online. Formuła została wyczerpana. Wiedząc, jak cenne jest to źródło informacji o historii naszego miasta pozostawiamy forum w trybie do odczytu. Choć rejestracja i publikowania zostały wyłączone, nadal możecie przeglądać wpisy.
Przy tej okazji Serdecznie Dziękujemy wszystkim osobom, które przez lata udzielały się na forum i moderowały działy.