Życie Ostródy

Moderator: Jacek-P

Andrzej

Życie Ostródy

Post autor: Andrzej »

Co sądzicie o nowej gazetce "Życie Ostródy". Ja sądze że powinna nazywac się "Życie burmistrza"
ja-"Wspólnota"

Re: Życie Ostródy

Post autor: ja-"Wspólnota" »

Każdy kto ma rozum wydaje gazetę, jest tam o życiu Burmistrza to nawet dobrze, bo czas o nim porozmawiać. Z drugiej strony każdy ma swoje życie. Andrzej może zaczniesz wydawać gazetę? Ja myślę o Bielińskim, bo 12 lat jest w Ostródzkim samorządzie,jakoś brzydzi się kradzierzą . Za to Burmistrz Wasilewski ogranicza jego możliwości.
slawek kowalski

Re: Z˙ycie Ostródy

Post autor: slawek kowalski »

ciesze sie ze zajmujecie sie wydawanym przez nas tygodnikiem. tak sie sklada ze pochodze z olsztyna i daleko mi do waszych ukladow. wydajac te gazete wiadomo ze kieruje sie jedynie chcecia zysku jako zatwardzialy kapitalista. okres w jaki wchodze w rynek jest dla mnie idealny a z kim i za ile sie dogaduje to moja tajemnica - kazdy mial otwarte dzrzwi i ma je dalej a ocenic to wydawnictwo bedzie mozna za pol roku - pozdr! slawek
Jaś

Re: Z˙ycie Ostródy

Post autor: Jaś »

Zgadzam się z tym , że rynkiem prasowym muszą rządzić twarde prawa.Jedno mi się nie podoba , że w Waszym wydawnictwie są anonimowi autorzy tekstów.Jeśli mam sobie wyrabiać opinię na jakiś temat, to wolę wiedzieć na podstawie czyich danych to robię.Każde wydawnictwo ma jakiś wpływ na opinię publiczną .Efekt będzie większy , jeżeli nie będzie to anonimowe. Osobiście się bardzo cieszę z faktu wydawania tego tytułu.Wszystkim tworzącym Gazetkę życzę wielu wydań i przetrwania okresu po wyborach.
Safanduła

Post autor: Safanduła »

Drogi przyjacielu, co ty k... wiesz o życiu burmistrza? Jeśli szukasz w życiu jaj, to zapoznaj się z ulotką wyborczą niejakiego NOS-EWICZa, który napisał, że ostródzianie już wybrali (w domyśle jego!!!). Jeśli ten czerwony pająk ma być moim burmistrzem, to ja się wypisuję z tego miasta.
Jaś

Post autor: Jaś »

Ty Safanduło, jeżeli coś wiesz o życiu kandydatów , to napisz k.. o tym ,bo inaczej jesteś takim samym bełkotem jak ci, co już wybrali.Liczą się fakty i konkrety.Twoje negatywne podniecenie G. mnie obchodzi.
Mason

Post autor: Mason »

To wracaj na wieś do Lepera! Demokracja nie jest monopolem na władze, jeżeli nawet od 12 lat rządzi prawica to nie znaczy , ze nie może skończyc władać. Dla wielu mieszkańców, rzeczywistość pod sztandarem "szwagrów" posądzanych o gwałt środków publicznych, po prostu stawia p.Wasilewskiego w kolorach "przegranych".
Przestała bawić najbiednieszych rzeczywistośc, pełna syfu i olewki wygrywających, może czas zmienić te sielankowe samorzadowanie.
siurek

Post autor: siurek »

Ty, Mason, powinieneś cofnąć się do podstawówki, żeby nauczyć się życia! Jeśli popierasz czerwonych, to jesteś nie do uratowania. Prawdopodobnie g... wiesz o realnym socjaliźmie, bo inaczej śpiewałbyś na inną nutę. A zresztą pies cię r...
Nos-ewicz

Post autor: Nos-ewicz »

Ale komuszowa strona, czerwone bije na feeeeeeeeeeeeeeeeeee odległość, same pierdolone komuch tu piszą, czerwoni rządzili przez 40 lat, kurwa mać co wy komuchy wiecie o naszym kraju.
Młodzi nie pamiętacie czasów komuny; kartek na mięso, na wódkę, telewizorek, et cetera. Zomowcy pałowali obywateli bez opamiętania.
Nos-ewiczs
Petara(Jacek)

Siurek nachyl się............

Post autor: Petara(Jacek) »

To piękna sprawa - spotkac (...).
Czasem jednak myślę, że są ludzie, którzy nigdy nie zrozumieją kim są - a są nafutrowani agresją oraz pełni wyobrażenia, że wszyscy powini być uśmiechnięci, choć życie nie jest czasem wesołe.!!!!! Nie może trwać coś co się nie zmienia. To co się nie zmienia ginie.
Polecam Jezusa !!!!!!!!!!!!!!!!!

[%sig%]
Jarek

Post autor: Jarek »

Drogi Siurku -to ,że rozrużniasz litery wcale nie musi oznaczać ,że umiesz czytać .Zresztą może i umiesz ale nic z tego nie rozumiesz.

[%sig%]
Jarek

Post autor: Jarek »

Ha,Ha- " ó "

[%sig%]
razik

Re: Siurek nachyl się............

Post autor: razik »

brak jaj tej gazecie jest nudna
styropianowiec

znam radnego Bielińskiego

Post autor: styropianowiec »

zanim poszedł na Mickiewicza robił w POM-ie. POM nie istnieje, Bieliński ma się dobrze. Był członkiem zarządu współnie z doktorem nauk związanych z rolnictwem czy inną dyscyplinką. Ile kosztował 1 m2 mieszkania na rogu Olsztyńska i Puławskiego. Ile w tym czasie kosztował 1 m2 mieszkania budowany przez OPB.
Trzeba porównać, zbadać i sprawdzić czy różnica 1m2 jest rażąco wysoka czy nie ma żadnej różnicy.
zendar

Post autor: zendar »

zanim poszedł na Mickiewicza pracował w POM-ie, POM nie istnieje, potem pracował w UNITRZE, UNITRA nie istnieje potem był na bezrobotnym, potem był radnym, potem był v-ce burmistrzem, potem był burmistrzem, potem był v-ce burmistrzem, potem był bezrobotnym, teraz jest przewodniczącym rady i prowadzi swoją działalność gospodarczą w zakresie tyrystyki. Może ktoś wie co zrobił dla miasta. Jeżeli nic to kto go ograniczał lub dzisiaj ogranicza?I jeszcze jedno on w miescie zawsze był i to z różnymi opcjami, więc miał szanse sie ustawić.
Ewelina

Post autor: Ewelina »

Nie rozumiem tylko tego :
....jeżeli ludzie popieraja jakąś wiekszość w miejszości, to czemu się dziwić , że tak właśnie jest ?????
W domu zawsze mi mówią :"nie naginaj drzewa, poczekaj na wiatr samo się wygnie".
Jestem raczej pesymistą i zadam Ci jedno pytanie; który z polityków sie nie dorobił?
Olechowski, Urban, Strąg, czy może Babalski?????????
Nowy

Witam

Post autor: Nowy »

Jaką działalność gospodarczą - turystyczna on prowadzi?. Proszę wskazać adres i siedzibę biura a będę je omijał szerokim łukiem. To samo uczynią moi znajomi, sąsiedzi, przyjaciele.
zendar

Podobno na ul.Drwęckiej. Tak sie wypowiadał p.przewodniczący w radio Mazury. Mówił że jako inżynier od wąskiej specjalności niewiele może się przydac w Ostródzie, dlatego postanowił prowadzic działalnośc turystyczną.
Ewelina

Post autor: Ewelina »

Każdy chleb jest dobry.
Nowy

co on ma za specjalność?

inżynierską. Kiedyś w latach 80-tych w II połowie widziałem jak kierował wywrotką, coś przywiózł na działki. Nawet kierowanie ciężarówką nieżle mu szło, może to jakś specjalność ciężąrówkowa ?
jajcarz

Post autor: jajcarz »

Jędrzeju. Ja sądzę, żę lepiej bezie jak gazeta będzie się nazywała;
Śpiewnik Stasia
Głos Zbysia
Trybun Włodimira Michaiła
Tuba Olgierda
-prawda, że ładniej?
Marcel

Re: co on ma za specjalność?

Post autor: Marcel »

Jednak coś umie.
W wywiadzie dobrze się sprzedał.
Nowy

Re: co on ma za specjalność?

a jednak. Co to znaczy "W wywiadzie dobrze się sprzedał". Czy tu chodzi o jakieś powiązania ze spec. służbami? Osobiscie wątpię aby służby były zainteresowane skorzystaniem z jego umiejetności czy wiedzy.
zendar

p.Bieliński się nie sprzedał, ludzie sami go kupili w ciemno. Jakie społeczeństwo taka władza. Przykre to ale prawdziwe.
Trybun

Post autor: Trybun »

Kto to jest Bieliński?
Kto z Was bywa na sesjach?
Tak jest!, to ten trefniś...!!!
Zablokowany