psy

Moderator: Jacek-P

izka

psy

Post autor: izka »

czy wreszcie ktoś z miasta ma zamiar zająć się właścicielami psów, które biegają sobie bez smyczy i kagańca? czy też i na to brakuje pieniędzy???
Człowiek

Re: psy

Post autor: Człowiek »

Kto traktuje lepiej zwierzęta niż ludzi, nie powinien być człowiekiem lecz psem.
niewiem

Post autor: niewiem »

dobre to jest naprawde dobre
ale fakt jest taki ze lubie psy ale wlasnie na smyczy i w kagancu
lafounsio

Post autor: lafounsio »

...to wszystko zależy od ludzi....jak (...) wychowa psa (...) to nawet smycz i kaganiec nie wystarczy...
izka

to jest koszmar, mieszkam na jagiełły i tu biega luzem tyle psów! Ludzie po prostu wypuszczają je same na dwór! Co robi policja i straż miejska! Czy naprawdę nie ma na to rady??? Strach iść chodnikiem, że nie wspomnę już o tych wielkich kupach pisich kup...
Przyjaciel Pies

Post autor: Przyjaciel Pies »

izka a dlaczego ty nie chodzisz na smyczy i w kagańcu??? ugryzł cię kiedyś jakiś biegający wolno pies??? a może masz manię?? pewnie młodzież spotykająca się wieczorami pod blokiem też ci przeszkadza, co?
izka

młodzież mi absolutnie nie przeszkadza. I ja nie muszę chodzić ani w kagańcu ani na smyczy, bo jestem CZŁOWIEKIEM!!!! Żal mi tylko takich ludzi jak ty, których niestety nie nauczono odpowiedzialności i elementarnych zasad współżycia...
Anonymous

Post autor: Anonymous »

...a ty kiedykolwiek miałaś psa?...gadasz głupoty...jak chcesz poznać elementarne zasady współżycia to popracuj w domu publicznym...a tak poza tym człowiek to brzmi dumnie, nawet gdy dumnie leży on w trumnie...
Sen

Post autor: Sen »

Po prostu kretyn do kwadratu!
izka

żal mi cie, dlatego, że nie wiesz, o czym mówię...
Marta

Post autor: Marta »

Iza pierw pomysl zanim zaczniesz temat,swoja bezmyslnascia wywolalas tylko nie potrzebna burze.Skoro przeszkadzaja ci te psy nie musisz sie ze wszystkimi tym dzielic i to jeszcze takim tonem,zachowaj dla siebie swoje problemy.Rozumiem zeby Cie jakis ugryzl,ale tak bez powodu?,bez sesu wszczynac dyskusje.
Marta

Post autor: Marta »

Iza pierw pomysl zanim zaczniesz temat,swoja bezmyslnascia wywolalas tylko nie potrzebna burze.Skoro przeszkadzaja ci te psy nie musisz sie ze wszystkimi tym dzielic i to jeszcze takim tonem,zachowaj dla siebie swoje problemy.Rozumiem zeby Cie jakis ugryzl,ale tak bez powodu?,bez sesu wszczynac dyskusje.izka napisał(a):
ssZOMO

Post autor: ssZOMO »

psy zasługują na dobre traktowanie, są wierne, posłuszne, lepsze od sąsiadów i innych LODKÓW
ssGoledzinów
Zagadnijcie gdzie to jest, pewnie nie macie pojecia.
ssZOMO

Nie zasługujesz na miano CZŁOWIEK, taki lódź zasługuje na miano lódzia, cecha współna:
każdy pies i każdy lódź to ssak.
Cecha przeciwna:
nie każdy ssak jest lódziem/ludkiem, ludosławe, kurduplem, chamem, draniemitp./
Kim Ty jesteś? Jak myslisz/jeżeli myslisz/?
ssZOMO

Witaj. Masz rację, pieski winny byc na smyczy, zadbane. Policja działa pizdowato, zajmuje się inwigilacją tzw. sztuczna dla statystki. policja pracuje dla statystyki a nie na rzecz bezpieczeństwa i porządku publicznego. Piechota nie wiadomo co robi. Nie ma sie czemu dziwić, prosze popatrzeć kto kieruje jednostką, kto jest zastępca d/s piechoty. Czego Pani oczekuje, Wacek nic nie zrobi, jego podwładny jest mi dłużny 450 PLN, - sąd zasądził i co z tego. PsOm nie można wiErzyć, mogą pgryść, najlepiej nie dawać im pozyczki bo nie oddają.
PODAJCIE MNIE WACKI , MARYJANY DO SĄDU JEŻELI TO KŁAMSTWO, JEŻELI MNIE PODADZO SZYBKO OPUBLIKUJĘ

Puszczanie psa luzem stanowi czyn karalny - wykroczenie/podlega orzecznictwu sadów grockich, NIE PUSZCZAJCIE PSÓWÓW LUZEM, NIE DOMYKAJCIE DRZWI..
ssZOMO

CO SIĘ CZEPIASZ iZKI, psy zawsze gryzą. AMEN
ssZOMO

bohaterowie są na Powąskach
Do Marty

Post autor: Do Marty »

Martuniu, masz w pełni rację.
wlaścicel pieska

Post autor: wlaścicel pieska »

czy w tym mieście nie ma innych problemów, chyba że mówisz o pittbulach z jaracza to ich trzeba by było wykastrować a nie tylko na smycz
zendar

Post autor: zendar »

To w końcu psy biegają bez kagańców, czy ich właściciele ?. P.Bieliński w radio na temat psów powiedział takie o to zdanie: problem z psami jest taki, bo psy muszą wychodzic rano za potrzebą fizjologiczną, a właścicielom nie zawsze w tym samym czasie chce się wyjść" zdanie dokończone to: również za potrzebą fizjologiczną. Winę za złe psy ponoszą ich właściciele. Agresja budzi agresję. Psy są cudowne,To najlepsi przyjaciele człowieka.
MARTA

Re: psy,kto po nich ma srzątać

Post autor: MARTA »

Nie mogę doczekać się kiedy wreszcie spadnie śnieg i przykryje wszystkie psie gówna,dlaczego nikt nie może wymyślić sposobu na paniusie i panów ,co im wszystko jedno gdzie ich piesek się ,,zwali,, , czy to na środku chodnika , czy do piaskownicy...Wystarczy przejść ulicami naszego miasta, żygać się chce, co kawałek ,,mina poślizgowa,, nawet na środku chodnika. Strach wyjść z dzieckiem,żeby się nie wpakowało na ,,minę,,. Latem to i w piaskownicy trzeba pilnować , żeby dzieciak się nie wybrudził. O.K. chcecie mieć psy miejcie , ale wyprowadzajcie je tak,żeby ich odchody nie czekały na dzieci i nasze obuwie.<<<<<<<<<<<<Srednia przyjemność po spacerze ,jak trzeba dzieciakowi szorować buty. A jaka to wizytówka dla naszego miasta, może wzorem innych miast wprowadzić obowiązek na właścicieli, żeby po nich sprzątali.?????? Uważam , że czas zająć się wałęsającymi się bez opieki. Bezpańskie i bezdomne zwierzaki nie są winne temu,ale przecież kiedyś miały kogoś , kto powinien być odpowiedzialny za to co się teraz z nimi dzieje . APEL przed ,,gwiazdką,,: jeżeli chcecie kupić dziecku pod choinkę psiaczka to proszę pamiętajcie , że to nie tylko prezent , ale i obowiązek nie na chwilkę / do wakacji/ , ale na kilkanaście lat i warto zadać sobie pytanie, czy podołam takiemu obowiązkowi, jeżeli nie to lepiej kupić coś innego ,pies to przecież żywa istota i nie można wyrzucać go na ulicę jak się dziecku znudzi,bo kiedyś wyrzuci w ten sposób tatusia lub mamusię , bo tez się już znudzili .
Vladimir Krzysztof

Re: psy,kto po nich ma srzątać

Post autor: Vladimir Krzysztof »

Dobra rada - naucz dziecko omijac (...), na pewno przyda mu się to w życiu.
Anonymous

... omijac .. znaczy miec doswiadczenie..

Post autor: Anonymous »

.. o i to jest dobra rada - nic nie liczy sie w wychowaniu dziecka bardziej jak umiejetnosc szybkiego i sprawnego omijania gowna ... a jak ?! ... nie da sie jednak malego dziecka nauczyc wymijac pedzacego gowna .. z tym maja problemy nawet dorosli ... jednak podstawa panie wladimirze to omijanie gowna juz zaistnialego , stacjonarnego , nie zmieniajacego swej objetosci... i takowy bobek nie zmieni jej dopuki jakis nienauczony dzieciak wniego nie wlezie i nie rozniesie po okolicznych chodnikach .... a i dobra rada: strzelby i wiatrowki powinny rozwiazac problem ... tylko na milosc boska - nie strzelajcie do gowna !!! ... prosze o opinie ... hmmm ?

CIUBAKA
Zablokowany