Pojedynek 2 stron internetowych.
Moderator: Jacek-P
Re: Pojedynek 2 stron internetowych.
Cze
Sorki kolego
Wiesz może tak poszedłbyś na jakiś kursik z zakresu HTML
w razie potrzeby dzwoń
powodzenia
Sorki kolego
Wiesz może tak poszedłbyś na jakiś kursik z zakresu HTML
w razie potrzeby dzwoń
powodzenia
HEh co tu porownywac ?
czy oby przypadkiem layout na ZNW
niebyl ze StrefyWWW na Cover CD w CD ACTION
?
A co do grafiki to te zaokraglenia mozna czynic na "przezroczystych" gif-ach.
Sytuacja gorzej sie ma jak ktos w swoim M$ Win ma ustawione tlo pod okienka nie standartowe biale a jakies ciemniejsze to jest juz tragedia... Widac gdzie sie tabelki koncza itp.
takze ZNW musisz jescze nad tym popracowac
Pozdrawiam dktr => http://www.idl.prv.pl
czy oby przypadkiem layout na ZNW
niebyl ze StrefyWWW na Cover CD w CD ACTION
A co do grafiki to te zaokraglenia mozna czynic na "przezroczystych" gif-ach.
Sytuacja gorzej sie ma jak ktos w swoim M$ Win ma ustawione tlo pod okienka nie standartowe biale a jakies ciemniejsze to jest juz tragedia... Widac gdzie sie tabelki koncza itp.
takze ZNW musisz jescze nad tym popracowac
Pozdrawiam dktr => http://www.idl.prv.pl
Mariusz Kiersnowski napisał(a):
>
> ale chodzi o szate graficzna, starannosc wykonania, szybkosc
> strony, itp. Pozdrawiam serdecznie
O szacie graficznej mogli bysmy rozmawiac, gybys ja chociaz wykonal sam.
Ale jako, ze "pozyczyles" layout z pewnego zina, ktory pojawial sie (nie wiem czy pojawia sie dalej) na CD pewnego czasopisma, to nie mamy o czym w ogole mowic.
Wiec o starannosci rowniez nie ma co mowic.
A szybkosc? W glownej mierze zalezy od szybkosci serwera na jakim sie strona znajduje oraz od lacza przez jaki ogladajaca ja osoba sie laczy.
[%sig%]
>
> ale chodzi o szate graficzna, starannosc wykonania, szybkosc
> strony, itp. Pozdrawiam serdecznie
O szacie graficznej mogli bysmy rozmawiac, gybys ja chociaz wykonal sam.
Ale jako, ze "pozyczyles" layout z pewnego zina, ktory pojawial sie (nie wiem czy pojawia sie dalej) na CD pewnego czasopisma, to nie mamy o czym w ogole mowic.
Wiec o starannosci rowniez nie ma co mowic.
A szybkosc? W glownej mierze zalezy od szybkosci serwera na jakim sie strona znajduje oraz od lacza przez jaki ogladajaca ja osoba sie laczy.
[%sig%]
Bolo napisał(a):
> Ostrodaonline moze sie jeszcze wiele nauczyc od
> doswiadczonych webmasterow!!!
lol
Pan Mariusz jeszcze nie dawno strony www robil pod Wordem
Wiec nie opowiadaj tutaj o doswiadczeniu.
[%sig%]
> Ostrodaonline moze sie jeszcze wiele nauczyc od
> doswiadczonych webmasterow!!!
lol
Pan Mariusz jeszcze nie dawno strony www robil pod Wordem
Wiec nie opowiadaj tutaj o doswiadczeniu.
[%sig%]
Jeszcze jedno co do Strony ZNW a dokladniej
"niezbyt madrego" zabezpieczenia.
Jest tam taki dzial : "Serwis" w ktorym dostepne sa pliki ktore mozna podac po podaniu haselka.
Otorz pozwole sobie wkleic (widok -> zrodlo) kawalek kodu Html(!) tegoz wlasnie dzialu (serwis.htm) A dokladniej fragment Java Sktyptu oto on :
<!----- Skrypt 2001 - 2002 M.Kiersnowski http://www.znw.ostroda.pl
// This JavaScript code Originally by M.Kiersnowski ( e-mail: mariusz@znw.pl )
function Spikeman_password(form) {
if (form.ID.value=="stanislaw") { <----
if (form.pass.value=="kier") { <----
location="http://www.znw.ostroda.pl/serwisowe.htm"
} else {
alert("Niestety " +form.ID.value+ ", podałes złe hasło
!")
}
} else {
alert("Niestety " +form.ID.value+ ", podałes zły login
!")
}
}
//-->
Wiec wiekszosc z was pewnie sie juz domysla jakie jest Haslo i jaki Login
I watpie w to aby ktos wyqpil u was konto jesli w ten sposob jest rozwiazane logowanie do wlasnej poczty jak narazie jest tam 404.
Takze wiec Panie Kiersnowski musisz popracowac nie tylko nad grafika ale i nad zabezpieczeniami.
Pozdrawian dktr => http://www.idl.prv.pl
"niezbyt madrego" zabezpieczenia.
Jest tam taki dzial : "Serwis" w ktorym dostepne sa pliki ktore mozna podac po podaniu haselka.
Otorz pozwole sobie wkleic (widok -> zrodlo) kawalek kodu Html(!) tegoz wlasnie dzialu (serwis.htm) A dokladniej fragment Java Sktyptu oto on :
<!----- Skrypt 2001 - 2002 M.Kiersnowski http://www.znw.ostroda.pl
// This JavaScript code Originally by M.Kiersnowski ( e-mail: mariusz@znw.pl )
function Spikeman_password(form) {
if (form.ID.value=="stanislaw") { <----
if (form.pass.value=="kier") { <----
location="http://www.znw.ostroda.pl/serwisowe.htm"
} else {
alert("Niestety " +form.ID.value+ ", podałes złe hasło

}
} else {
alert("Niestety " +form.ID.value+ ", podałes zły login

}
}
//-->
Wiec wiekszosc z was pewnie sie juz domysla jakie jest Haslo i jaki Login

I watpie w to aby ktos wyqpil u was konto jesli w ten sposob jest rozwiazane logowanie do wlasnej poczty jak narazie jest tam 404.
Takze wiec Panie Kiersnowski musisz popracowac nie tylko nad grafika ale i nad zabezpieczeniami.
Pozdrawian dktr => http://www.idl.prv.pl
nic dodac nic ujac
lipa pane havran....jeszcze ze dwa lata i moze stylem dorownasz do ostodaonline...
hehehe a ja juz zdania niemam chociaz ajk ktos pisal porywnywanie piernika do wiatraka. Ale Ostroda online bardziej mi sie podoba. apropos widziales jak to wyglada po Netscape-em ? Tragedia.. za to ostrodaonline jest ql.
Oczywiście, postawiony temat wcale nie ma na celu porównania stron lecz przyciągnięcie odwiedzających. Twoja strona ma wyłącznie charakter reklamowy (szkoda że brak cennika), natomiast ostródaonline ma inne cele i choć uboga graficznie i ma jakieś niedoskonałości techniczne, to w jakis sposób reprezentuje miasto (słabowato bo i miasto słabowate). Więc co tu porównywać?
Wiesz, skontaktuj się ze mną, to zrobimy lepszą stronę niz Ostrodaon line, przy calym szacunku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tak sobie czytam te wypowiedzi i zastanawiam się, kogo bardziej żal ściska, autora tej bezzasadnej dyskusji czy wszystkich, którzy wyrażają swoje opinie o wyższości jednej strony nad drugą. Nie bez powodu się zastanawiam, ponieważ nie widzę podobieństw w tych stronach aby mówić o jakimkolwiek porównaniu, a przecież porównuje się rzeczy podobne a nie zupełnie rożne. To tak jakby by powiedzieć ze "matrix" jest lepszy od "rejsu". opinia będzie albo tak albo nie w zależności od tego co kto lubi. Tym samym zbliżam się do sedna sprawy. To coś nazywamy gustem. Jeden lubi strony wyładowane grafika animacjami lądujące się pół godziny inny lubi serwisy tekstowe o motylkach. Co tu porównywać, gusta? Śmieszne.
"Dziewczyna" odgraża się autorowi, że zrobi lepszą stronę. Więc idąc tym tropem zapytam się, w czym będzie lepsza, więcej zdjęć Ostródy, ładniej zaprezentowany tekst o zamku i molo. A może przepisana ładniej historia miasta. Książka ze zmienioną okładką jest nadal tą samą książką. To fajnie, że mogłaby powstać kolejna strona o Ostródzie. Pod warunkiem jednak, że będzie niepowtarzalna i oryginalna, kopii już nie chcę, wystarczy mi to, co mam. Strony o Ostródzie podzieliłbym na lepsze i te mniej dopracowane i nie mnie oceniać, która jest lepsza ta 2 czy 5.
Będę odwiedzał tą, która mi się bardziej podoba i wcale nie musi być to tylko jedna strona. Pozdrawiam wszystkich za i przeciw
"Dziewczyna" odgraża się autorowi, że zrobi lepszą stronę. Więc idąc tym tropem zapytam się, w czym będzie lepsza, więcej zdjęć Ostródy, ładniej zaprezentowany tekst o zamku i molo. A może przepisana ładniej historia miasta. Książka ze zmienioną okładką jest nadal tą samą książką. To fajnie, że mogłaby powstać kolejna strona o Ostródzie. Pod warunkiem jednak, że będzie niepowtarzalna i oryginalna, kopii już nie chcę, wystarczy mi to, co mam. Strony o Ostródzie podzieliłbym na lepsze i te mniej dopracowane i nie mnie oceniać, która jest lepsza ta 2 czy 5.
Będę odwiedzał tą, która mi się bardziej podoba i wcale nie musi być to tylko jedna strona. Pozdrawiam wszystkich za i przeciw