![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
PETYCJA PODPISY SKATEPARK
Moderator: Jacek-P
- igimjfan
- początkujący
- Gadu-Gadu: 6672584
Re: PETYCJA PODPISY SKATEPARK
tak ''biedna''....moze innaczej..biedna mlodziez i biedni sportowcy a nie biedna ostroda
ostroda ma miejsc wiele ale oczywiscie nikt nie udostepni trgo malego skrawka ziemii
lepiej budowac supermarkety przeciez....
Chciałbym złozyc swój podpis jestem za tym aby ci co lubią ten sport mogli go uprawiać w swoim mieście, powiedzcie tylko gdzie. Nie karzcie ludzi za to co lubią. Tego terenu naprawdę nie trzeba chyba tak wiele. Sa na osiedlach osiatkowane boiska i tam tego miejsca brak ale w końcu jest duży plac między rzeka Drwęcą a kościołem św. Dominika Savio. Przecież to stoi puste no chyba że sa inne plany. 
Ostatnio zmieniony 2008-01-26, 20:07:05 przez Henryk G., łącznie zmieniany 1 raz.
- Anetchen
- gaduła
- Gadu-Gadu: 3738162
- Kontakt:
moze ksiadz ;> przy ulicy Chrobrego ;> da kawalek ziemi na taki skaterpark ;>
Pozdrawiam serdecznie.
http://www.radiobeatmus.serweryradiowe.pl
RBM Stworzone przez przyjaciol dla przyjaciol!!!
- kaczor
- gaduła
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
a niby ksiądz z Piastowskiej (nie Chrobrego
) ma tą ziemie
skrawek tylko ma.
gdzie mógłby powstać skatepark. hym. boisko przy hali SP1 i tak tam raczej nic nie postawią no chyba że blok czy supermarket; boisko przy Gim 1 jest tam dużo miejsca; troche na uboczu miejsce ale z tego co wiem na Plebiscytowym przy kościele jest sporo ziemi pod władaniem kościoła.
jeszcze jedno. na stadionie przy Wyszyńskiego mają powstać 3 boiska do gry w siatke plażową. czy właśnie nie można by było zamiast tych 3 boisk zrobić skateparku
boiska do siatki są przecierz na plaży miejskiej i pan Michalak ma w planach takie boisko przy zawodówce.
gdzie mógłby powstać skatepark. hym. boisko przy hali SP1 i tak tam raczej nic nie postawią no chyba że blok czy supermarket; boisko przy Gim 1 jest tam dużo miejsca; troche na uboczu miejsce ale z tego co wiem na Plebiscytowym przy kościele jest sporo ziemi pod władaniem kościoła.
jeszcze jedno. na stadionie przy Wyszyńskiego mają powstać 3 boiska do gry w siatke plażową. czy właśnie nie można by było zamiast tych 3 boisk zrobić skateparku
- igimjfan
- początkujący
ehh no wlasnie tam na placu zabaw pomiedzy drweca a kosciolem spoldzielnia sie nie zgadza...moze innaczej....napisze wam jaki mail dostalem od Pana Artura Munje:
no i jak sie tak zastanowic to my sami wkoncu nie wiemy gdzie...niby na os.plebiscytowym byloby dobrze ale akurat osoby jezdzace na rowerach mialy by troche niewygodnie bo w autobusach rowerow przewozic juz nie mozna jak kiedys a jechac na plb. sie zmeczyc i nie miec ochoty na jazde w skateparku albo zmeczyc sie w skateparku i nie miec sily na powrot to tez nie zbyt tymbardziej ze rowery wyczynowe nie sa przystosowane do jazdy po ulicy....Nikt tego skateparku nie chce u siebie na terenie. Znalazłbym pieniądze na przeniesienie rampy, jej modernizację, budowę nowych przeszkód, ale nie bardzo mam gdzie to postawić. . W każdym bądź razie szukam miejsca. Może Wy macie jakieś sugestie albo poszukacie miejsca (przy 1 odpada, stadion odpada, Pl. 1000-lecia odpada). Może na terenie spółdzielni, może na tym Plebiscytowym, sam nie wiem. Musicie się też sami tym zainteresować.
- Anetchen
- gaduła
- Kontakt:
to znaczy ze sprawa nie jest zamknieta, trzeba bylo tak odrazu .... teraz moze inni z pomyslami wyskocza ... no kurde ... pytac rozgladac sie .....
to w waszym interesie
... a gdzies w okolicach jeziora kajkowskiego ? .. albo gdzies za rynkiem
?? (manhatan) ..
pokazywalam ci linka ze skaterparku tu u mnie, jeden jest maly i za miastem, ale wystarczajacy
a 2
pod mostem.. jest na szerokosc mostu za to dlugi ... i super zorganizowany.. wlacznie z oswietleniem
.. wiec pomysly moga byc naprawde rozne ....
a co z autodromem ? ... albo park przy wiezy radia mazury ? ... do kogo ten teren nalezy
? na 11 listopada moze jakies stare place po dzialkach sa jeszcze wolne ...? . Zerknijcie na mapke z satelity.. i pytac sie po kolei do kogo naleza tereny wolne .... a moze jest miejsce gdzies na dole przy torach ...schodzac po schodach z Sienkiewicza ? .. ( nie bylam tam od lat, nie wiem co tam teraz jest) kiedys bylo tam pusto ... moze jakies tereny sa wolne za 3 przejazdem w strone dzialek ? ...
pokazywalam ci linka ze skaterparku tu u mnie, jeden jest maly i za miastem, ale wystarczajacy
a co z autodromem ? ... albo park przy wiezy radia mazury ? ... do kogo ten teren nalezy
Pozdrawiam serdecznie.
- kaczor
- gaduła
- Kontakt:
to nie może być na jakimś zadupiu postawione bo zaraz by znowu zostało zniszczone ale patrząc to nie ma żadnego wolnego placu w mieście no chyba że gdzieś w koszarach by się znalazło miejsce np. tam gdzie teraz są sworzone gruzy. albo przy Gim 2 tam jest spory kawałek zieleni ...
- igimjfan
- początkujący
nadal probojemy
bo glupio byloby sie poddac...jezeli macie jakies inne propozycje na miejsca to mowcie 
Poozdrawiam
Poozdrawiam
-
- początkujący
Ksiadz na Piastowskiej
Mial w planach wybudowac za kosciolem (tam sa chba jakies bagna albo cos wiem ze jest to narazie nieuzytek) boisko do pilki noznej i siatkówki moglibyscie sie do niego pszejsc na parafie i powiedziec ze macie plan zagospodarowania tego miejsca skateparkiem . Na pewno wam pomorze ( w koncu ksiadz
)
Bóg dał Ci ciało teraz buduj z niego zbroje....
- Anetchen
- gaduła
- Kontakt:
No prosze jaka zlota informmacja ......
i moze z tego najpredzej cos byc ....
Pozdrawiam serdecznie.
- kaczor
- gaduła
- Kontakt:
jeśli ta ziemia jest parafialna i miały powstać tam boiska to może się uda dogadać z księdzem żeby powstał tam skatepark bo boiska robią przy sp3. proboszcz tej parafi to fajny facet
- Anetchen
- gaduła
- Kontakt:
No i o to mi chodzilo w moim poscie.....bo nawet z satelity widac ze kawalek ziemi tam jest ..... dogadac sie z Ksiedzem, z Panem Arurem i wspolnie moze cos wymodza , Ksiadz ziemie, pan Artur sprzet,Wy pomoc w ustawianiu tego i planowaniu ... jak rowniez pozniej utrzymywanie porzadku tam. sprobowac warto ..Poczekajmy jakie odpowiedzi beda w tej kwesti...
Ostatnio zmieniony 2008-01-30, 08:48:00 przez Anetchen, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam serdecznie.
Grunt nie jest parafialny, a miejski i nie trzeba z nikim ustalać kto ma tym się zająć w budżecie miasta na 2008 rok są przeznaczone środki na budowę boiska na placu za kościołem gdzie droga młodzieży w dawnych czasach ( lata 60-te i 70 -te ) zlokalizowane było wysypisko miejskie.
Gdyby głupota (i zawiść) miały skrzydła wielu by już odleciało w ..........
- igimjfan
- początkujący
ehh coz...miasto znow nas olewa bo pan Artur nawet nie chce mi odpisac na maila pytajacego o ten teren o ktorym pisaliscie...ani be ani me ani ''pocaluj mnie w dupe''...coz...mlodziez w tym miescie jest niczym...jakb ktos z UM jezdzil na rolkach czy desce to by chcieli skateparku a tak to po jasna cholere im to? lepiej zrobic wyciag wodny dla warszawiakow
- Anetchen
- gaduła
- Kontakt:
To ze robia wyciag "dla warszawiakow" to bardzo dobrze, to przyniesie pieniazki dla miasta,
a skaterpark ma byc darmowy, jako obiekt sportowy dla miasta. Jezeli czegos sie chce to trzeba walczyc o to, a ja obserwuje u was reakcje natychmiastowa, albo teraz albo nigdy ...
To tylko moja rada. spokojnie cierpliwie, z argumentami w reku uderzac w odpowiednim momencie do odpowiednich wladz. Juz Wam ludzie na forum duzo podpowiedzieli gdzie co i jak. ale troche waszej wlasnej inicjatywy tez musi byc ...
Dzialaja wszelkie projekty na stadiony i obiekty sportowe w miescie, moze przy jakims takim obiekcie ktos pomyslalby o takim skaterparku.
pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie.
Jest was grupa, w pojedynkę nic nie można zwojować ale w parę osób można. Będzie większa satysfakcja jeżeli sami to wywalczycie. Niestety, wielu chciałoby pomóc ale większość z nas widzi jak wygląda to miejsce obecnie i to niestety jest w pamięci. Z tego wniosek, że ta działalność może być prowadzona pod pewnym nadzorem, kto przyjąłby taką sekcję. Coś co żyje wolnością i swobodą niestety sprowadza się do tego co już było. Rozeznać teren , gdzie, czyj to teren. Zebrac się, wybrać przedstawiciela, zgłosić problem do danego samorządu mieszkańców a oni rozeznają sprawę dalej, lub bezpośrednio Wasz przedstawiciel idzie do wydziału kultury i sportu w Urzędzie Miejskim, pewnie można byłoby to też przeprowadzić przez ZHP, należałoby popytać. Gdyby to miało wypalić na 100% jestem pewien że wiele organizacji poparłoby ten projekt ale takiej pewności brak. Pozdrawiam 
- igimjfan
- początkujący
no jutro idziemy do UM porozmawiac...idziemy ze zdjeciami miejsc gdzie mogl by ten park powstac a sa to:
1.kolo gimnazjum nr 2
2.na boisku kolo tego placu co kiedys stala rampa (taki plac zielony tam jest niezagospodarowany)
3.za kosciolem tam gdzie nam podpowiedzieliscie na paderwskiego
4.na chrobrego
5.okolice manhatanu
powiem tak...
porywczy moze i jestem ale nie poddam sie :] jak cos zaczelismy musim to skonczyc i nie damy za wygrana....kurde gdybysmy zarabiali wiecej (strona internetowa) to sami bysmy troche sie zasponsorowali (tzn ja jestem redaktorem na pewnej duzej stronie o deskorolce...) ale coz...
1.kolo gimnazjum nr 2
2.na boisku kolo tego placu co kiedys stala rampa (taki plac zielony tam jest niezagospodarowany)
3.za kosciolem tam gdzie nam podpowiedzieliscie na paderwskiego
4.na chrobrego
5.okolice manhatanu
powiem tak...
- Anetchen
- gaduła
- Kontakt:
No coz.... ale zycze Wam wytrwalosci i sily do walki... powodzenia jutro 
Pozdrawiam serdecznie.
Tak trzymać nareszcie widzę działanie. Niejest sztuką dostac cos na tacy , sztuką jest zdobyć co nie do zdobycia. Powodzenia