co zrobic, zeby zwiekszyc bezpieczenstwo w Ostródzie???
Moderator: Jacek-P
co zrobic z dresami, blokersami i cyganami??
Re: co zrobic, zeby zwiekszyc bezpieczenstwo w Ostródzie???
...pierwszych zabić, drugich zastraszyć, a trzecich olać...
Pogonić na spacery dzielnych strażników i policjantów.To niesamowite , żeby ci ludzie zajmowali się wyłącznie paradowaniem po głównych ulicach miasta - tylko w godzinach przedpołudniowych.Pole do popisu dla tych służb powinno zaczynać się wieczorami /ze szczególnym uwzględnieniem nocy z piątku na sobotę oraz z soboty na niedzielę/.
Debile na start-czyli kim jest Heniek Wasniewski?
Nie wiem dlaczego ale zapytam kim może byc Heniek Wasniewski?
Napewno jest debiliem a czy wiemy coś wiecej?
Napewno jest debiliem a czy wiemy coś wiecej?
Re: Debile na start-czyli kim jest Heniek Wasniewski?
Na Twoim miejscu pomyślałbym o sobie.
Heniek Hitler ???
Jeżeli nawet mamy bardzo skrajny pogląd na temat w/w osobników, to nie pozwala człowiekowi nam mówić o wysłaniu ich do gazu. Świata nie zmieni się myśląc, że ta cała reszta to najzwyklej gó..... .
P.S. Do "+czy" -może jesteś także z SS ?
P.S. Do "+czy" -może jesteś także z SS ?
Re: Heniek Hitler ???
Mysle, ze nie trzeba formulowac skrajnych ocen wobec nikogo, nawet wobec Pana Wasniewskiego, ale pozostaje faktem, ze on "cos nie tego".
Pomysłów może być wiele.Ja popieram jeden.Trzeba coś zrobić z wandalami demolującymi miasto w noce weekendowe. Może wystawić wzmocnione patrole policji , może zrobić zasadzki.Chodzi tylko o wyłapanie tych, co wywalają kosze dewastują ławki ,rozwalają mostki nad jeziorem.Jestem przeciwnikiem pałowania ale jestem za tym , aby ci dzicy ludzie ponosili koszta swojej twórczości. Nie zgadzam się na to , żeby za takich debili płacili wszyscy. Uważam , że ci ,co odpowiadają za bezpieczeństwo w mieście powinni się wstydzić tego ,że nie są w stanie zapewnić spokoju w newralgicznych miejscach i w znanym wszystkim wzmożonym czasie działania prymitywnego plemienia ostródzkich wandali.Pokrycie kosztów swoich wybryków jest najbardziej cywilizowaną karą z możliwych.Kilka pokazowych akcji skutecznie podziałałoby na ptasie móżdżki bohaterów upojnych ostródzkich nocy./ Swoją drogą - trzeba nie mieć oczu , żeby nie zauważać tego problemu/.
Jedno jest pewne w tym wszystkim : na pewno znasz litery ale czytać to Ty nie umiesz.
Społeczeństwo jest chore !
Nie wiedziałem, że najważniejsza jest dla Ciebie znajomość czytania. Po drugie ludzie wybierają bycie dresem, bo to jest życiowo łatwiejsze, oczywiście pozornie . Po trzecie kiedy maja siłę czują się silniejsi, chodź mimo wszystko są słabsi, są "mięsem" dla większości ludzi. Stoją na spodzie drabiny i raczej już nic nie zmienia. To najzwyklejsza patologia zaawansowana w rzeczywistości tak, że za parę lat będzie to chorobą społeczną a w zasadzie już nią jest. Disco-polo zabetonowało „ową” świadomość na stałe w naszym świecie.
P.S. Kiedy zapytasz 100 ludzi czy są za karą cięższą większość odpowie, że tak ale tylko do momentu, kiedy to ich bezpośrednio nie dotyczy. Tak jest sprawiedliwość chorego społeczeństwa. „Karać tak ale nie nas”.
P.S. Kiedy zapytasz 100 ludzi czy są za karą cięższą większość odpowie, że tak ale tylko do momentu, kiedy to ich bezpośrednio nie dotyczy. Tak jest sprawiedliwość chorego społeczeństwa. „Karać tak ale nie nas”.
Przeczytałem w ostatnim numerze Głosu Ostródy notateczkę o problemach naszej dzielnej policji i ogarnęło mnie zwątpienie. Ulice Ostródy są opanowane przez gówniarzy ; po godzinie 22 -ej strach wyjść na spacer , a tu zapewnia się mnie , że lepiej nie będzie , bo policja musi konwojować aresztantki i ma jeszcze wiele innych problemów.Nie zdziwię się jak komendant policji powie kiedyś , że wszystko by było dorze - tylko ci cholerni złodzieje i wandale nie dają nam spokoju. Problem jest ogromny i niestety narasta.Pan starosta zamiast zajmować się niszczeniem oświaty powinien zacząć spacerować po ulicach/ może coś zauważy /.Każdy mieszkaniec Ostródy potrafi wskazać najbardziej newralgiczne miejsca w mieście , a nawet określić czas , kiedy najczęściej występują tam negatywne zjawiska. Nie mogę sobie wytłumaczyć , jak mogą tego nie widzieć specjaliści i władze odpowiedzialne za nasze bezpieczeństwo i porządek.
...pan starosta nie będzie chodził po 22 po ulicach naszego miasta, bo sam doswiadczył gówniarskiego napadu...a tak poza tym to po co miałby sobie po ulicach chodzić, przecież to starosta i napewno sobie firmowym samochodzikiem pojeżdzi...
Fajnie - niech nie chodzi.Niech tylko dopilnuje, żeby robili swoje ci , co za to biorą pieniążki.Jeżeli nie zapewni nam bezpieczeństwa policja to kto?/ ja naprawdę nie jestem za odtworzeniem " ormo " , czy innych patroli "obywatelskich "./ Nasza rzeczywistość nie byłaby taka popaprana , żeby wszyscy robili tylko to , co do nich należy.
W tym kraju jest coraz mroczniej
W tym kraju się żyje coraz niebezpieczniej
W tym kraju rozum zasypia
Rozsądek jest zmęczony, oddala się i znika
W tym kraju ludzie znów się zaczynają bać
Prawi ludzie do więzień zaczynają trafiać
W tym kraju znów nagradza się uległość i głupotę
W tym kraju znów się myśli, a działa się potem
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Że rodzi się niepostrzeżenie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
W tym kraju znowu ważne są szarawe urzędasy
W tym kraju ciągle wóda rządzi, rozum tylko czasem
W tym kraju demagogia na sile przybiera
Muszę mówić o tym teraz
W tym kraju przestępczość rośnie geometrycznie
Niebezpiecznie nawet w dzień jest wyjść na ulicę
A sądy są po to, by myśli kneblować
Historia się lubi powtarzać!
To, co dzieje się w głowie twojego sąsiada
To jest właśnie osobowość autorytarna
Z utęsknieniem czeka na swoją dyktaturę
Chce zobaczyć ciebie pod murem
Czy nasze dzieci spytają nas za lat 30
Dlaczego było tylko kilka lat wolności
Kto nie ma wiary, niech zaczyna się bać
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Jak to wszystko sprawdza się teraz
Kogo Bóg chce pokarać, temu rozum odbiera
Na wiele różnych ludzi jeszcze będzie znać
Pewne rzeczy dzieją się podczas jednej nocy
Innym potrzebny czas dłuższy
Z dnia na dzień możesz tego nie zauważać
A historia się lubi powtarzać
A mój mały świat się nie zmienia
Nic więcej nie mam do powiedzenia
Kazik Staszewski, poeta podziemia...
W tym kraju się żyje coraz niebezpieczniej
W tym kraju rozum zasypia
Rozsądek jest zmęczony, oddala się i znika
W tym kraju ludzie znów się zaczynają bać
Prawi ludzie do więzień zaczynają trafiać
W tym kraju znów nagradza się uległość i głupotę
W tym kraju znów się myśli, a działa się potem
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
W tym kraju znowu ważne są szarawe urzędasy
W tym kraju ciągle wóda rządzi, rozum tylko czasem
W tym kraju demagogia na sile przybiera
Muszę mówić o tym teraz
W tym kraju przestępczość rośnie geometrycznie
Niebezpiecznie nawet w dzień jest wyjść na ulicę
A sądy są po to, by myśli kneblować
To, co dzieje się w głowie twojego sąsiada
To jest właśnie osobowość autorytarna
Z utęsknieniem czeka na swoją dyktaturę
Chce zobaczyć ciebie pod murem
Czy nasze dzieci spytają nas za lat 30
Dlaczego było tylko kilka lat wolności
Kto nie ma wiary, niech zaczyna się bać
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Faszyzm ma to do siebie
Opamiętajcie się!
Opamiętajcie się!
Jak to wszystko sprawdza się teraz
Kogo Bóg chce pokarać, temu rozum odbiera
Na wiele różnych ludzi jeszcze będzie znać
A mój mały świat się nie zmienia
Kazik Staszewski, poeta podziemia...
Bardzo dużo ostatnio można przeczytać o wyczynach dzielnego komendanta naszej jeszcze bardziej dzielnej Straży M.Czy to jakaś kampania przed występem w Idolu ,Agencie , czy innym show? A może chłop ma tylko pecha?
Tym miastem nie rzadzi pech chyba?
Komendant Straży jest geyem czy co? Widze go w gazetach i gazetacjh i gazetach a chuligani robia na miście co chcą po godzine 22. Niech ten pan weżmie się za robote a pończoszki , szminki i gazety zostawi dla pani Joli-ok. Straż trzeba przenieść do policji i skończyć, to rozwarstwienie i brak czytelności prawa i sposobów jego wykonywania.
- pewien ekolog
- początkujący
- Gadu-Gadu: 0
Prawda jest taka, ze straz miejska zamiasta ganiac lokalnych buritos bezskutecznie stara sie wypisywac mandaty rowerzystom. GO: "Chcieli go zatrzymac, ale ten nie reagowal na ich wyzwania." Co bezie jak spotkaja grupe mlodych sprytnych shrekow penetrujaca najdalsze zakatki wszechswiata!? Czy panowie sie boicie, czy jak? PYTAM!
...obywatelu dołóż starań!!!
...My ci też dołożymy...
...My ci też dołożymy...
Re: Tym miastem nie rzadzi pech chyba?
Uwaga!!!!
Komediant i strażnicy ścigają dzieci jeżdżące na rowerach po chodnikach.
A gdzie maja jeżdźić, jak w tym coraz bardziej marnym mieście nie ma ścieżek rowerowych. Po jezdni? Żeby rozpędzajace się do 100 km na godzinę samochody na ulicy Czarnieckiego lub Pieniężnego rozjeżdżały rowerzystów? To jest jakaś paranoja!!!
Czy Burmistrz zdaje sobie sprawę z tego, że Komediant robi sobie interwiu w prasie? Czy ostródzka prasa nie ma naprawdę o czym pisać jak o tym, że Komediant zderzył sie z samochodem, albo słuchał jakiś pyskówek. Co to w ogóle jest?? Takie brednie mozna czytać tylko w Ostródzkiej.
Komediant i strażnicy ścigają dzieci jeżdżące na rowerach po chodnikach.
A gdzie maja jeżdźić, jak w tym coraz bardziej marnym mieście nie ma ścieżek rowerowych. Po jezdni? Żeby rozpędzajace się do 100 km na godzinę samochody na ulicy Czarnieckiego lub Pieniężnego rozjeżdżały rowerzystów? To jest jakaś paranoja!!!
Czy Burmistrz zdaje sobie sprawę z tego, że Komediant robi sobie interwiu w prasie? Czy ostródzka prasa nie ma naprawdę o czym pisać jak o tym, że Komediant zderzył sie z samochodem, albo słuchał jakiś pyskówek. Co to w ogóle jest?? Takie brednie mozna czytać tylko w Ostródzkiej.
z tymi straznikami to chyba masz pecha!!!!
- pewien ekolog
- początkujący
- Gadu-Gadu: 0
Panie ekolog proszę się pode mnie nie podszywać. Już nie macie takiej możliwości.
...obywatelu dołóż starań!!!
...My ci też dołożymy...
...My ci też dołożymy...
Dzieci wąchają klej!!!!!!
Piękna Kraina........ ostatnio przeczytałem, że strażnicy miejscy zatrzymali 2 czy 3 małolatów, którzy palili THC. Kiedy idę ulicą Grunwaldzką i widzę dzieci wąchające klej butapren, ale jakoś tam nikogo nie ma? Już "czuje" grom wypowiedzi to patologia i tak już tam jest a służby mundurowe mają spokój. Zasadniczo, tam nie zaglądają.
W tym roku wybrałem się na urlop do Hollandi. -Jaki to inny świat. Ludzie palą trawę po kofishopach aż się dymi i nikt z tego powodu nie dzwoni na policje. Tam jest to legalne.
Nie wiem dokładnie jak ale tam robi się zupełnie odwrotnie pewne historie. Ściga się to, co jest patologią a legalizuje to, co nie zagraża społeczeństwu. Państwo kontroluje rynek i produkcję i odcina kupony od handlu zielichem a fundusze tam zebrane idą na leczenie narkomanów heroiniarzy i alkoholików.
Ostatnio Prezydent RP podpisał ustawę o grach losowych czyli maszynkach, teraz można wygrywać tylko za jednym razem do 15 ero. Wiadomo , że hazardzista spędza przy maszynie całe dnie i noce wie ma czas aby grac i przegrywać własny jak i własnej rodziny majątek.
Panowie to jest bezpieczne,................................
W Polsce szwankuje system antyalkoholowy, brak systemu wspomagania rodzin dotkniętych hazardem a o narkomanach od hery czy amfy nie wspomnę....
Dokąd idziemy
???????
W tym roku wybrałem się na urlop do Hollandi. -Jaki to inny świat. Ludzie palą trawę po kofishopach aż się dymi i nikt z tego powodu nie dzwoni na policje. Tam jest to legalne.
Nie wiem dokładnie jak ale tam robi się zupełnie odwrotnie pewne historie. Ściga się to, co jest patologią a legalizuje to, co nie zagraża społeczeństwu. Państwo kontroluje rynek i produkcję i odcina kupony od handlu zielichem a fundusze tam zebrane idą na leczenie narkomanów heroiniarzy i alkoholików.
Ostatnio Prezydent RP podpisał ustawę o grach losowych czyli maszynkach, teraz można wygrywać tylko za jednym razem do 15 ero. Wiadomo , że hazardzista spędza przy maszynie całe dnie i noce wie ma czas aby grac i przegrywać własny jak i własnej rodziny majątek.
Panowie to jest bezpieczne,................................
W Polsce szwankuje system antyalkoholowy, brak systemu wspomagania rodzin dotkniętych hazardem a o narkomanach od hery czy amfy nie wspomnę....
Dokąd idziemy
przynajmniej ty jesteś odważny!!! dzieciaczku...
komediant i jego smieszni ludkowie kiedyś cie zlapie - ja wiem ze ty sie go nie boisz - i bedzie sie wtedy z ciebie pewnie smial. zycze ci w tym powodzenia!!!
ALE JA JESTEM GŁUPI, ALE JA JESTEM GŁUPI, ALE JA JESTEM GŁUPI
NIC NIE ROZUMIEM
NIC NIE ROZUMIEM