Nowy supermarket
Moderator: Jacek-P
Nowy supermarket
Wczoraj czyli 17 grudnia odwiedziłem nowy sklep w Ostródzie InterMarche i oczywiście zrobiłem zakupy. Jestem zaszokowany pazernością tego sklepu. To co zastałem tam przekracza wszelkie normy przyzwoitości. Otóż ceny na półkach i ceny w kasie to dwie różne rzeczy. Na około 20 pozycji w koszu, 6 miały cenę niezgodną. Oczywiście winną osobę znaleziono. Była to młoda dziewczyna, która miała prawdopodobnie zmienić ceny i nie dopełniła obowiązku. Nie wierzę w to. To wszystko za wiedzą kierownictwa sklepu. Najbardziej bulwersujące jest to, że zwrot pieniędzy odbył się poza kasą. Na wyraźne moje żądanie formalnego zwrotu pieniędzy(z adnotacją na rachunku i podpisem osoby upoważninej)powiedziano mi że to niemożliwe. Jeżeli nie ma śladu w kwitach to i sprawy nie ma. Liczę na opinie od mieszkańców Ostródy. Musimy się jakoś bronić przed nieuczciwymi handlowcami. Szczególnie przed swiętami.
Re: Nowy supermarket
To jest tak samo jak byś spotkał obcych muszkieterów, od jakiego kardynała???
Re: Nowy supermarket
Trzeba pietnować takie praktyki, nie dajmy się wpuszczać w maliny. Tłumaczenie ,ze ktoś tam nie zdążył zmienić ceny? Okropne!
Zwrot pieniędzy poza kasą? To jakieś ciemne praktyki. Ale może to francuska kultura kupiecka?
Zwrot pieniędzy poza kasą? To jakieś ciemne praktyki. Ale może to francuska kultura kupiecka?