Piszę do wszystkich . Apeluję do Was !
Na świecie są różni ludzie i mają różne poglądy na świat . Rozejrzyjcie się dookoła . Ile znacie osób , które nie mają nic przeciwko Cyganom , Rumunom czy Murzynom ? Może śa tacy , ale garstka . W mojej szkole organizuje się wiele akcji charytatywnych , zbieram grupkę osób i razem organizujemy zbiórki .
Ale ile pieniędzy udaje się uzbierać ? 60 złotych na 850 osób .
TOTEŻ WZYWAM DO BRONI WSZYSTKICH , KTÓRZY CHCĄ WSPIERAĆ NAJBARDZIEJ POSZKODOWANE NARODY . PAMIĘTAJCIE , ŻE NIE JESTEŚCIE SAMI.
A CI , KTÓRZY WSPIERAJĄ I AKCEPTUJĄ INNYCH , AKCEPTUJĄ SAMEGO SIEBIE
Stosunki między Cyganami a Polakami
Moderator: Jacek-P
WOLNOŚĆ DLA WSZYSTKICH
Czasami ludzie zbierają pieniądze czy rzeczy dla ludzi biednych. Tak naprawdę to wszystko jest przykrywka dla wielkiego świństwa. Ciągle sa miejsca gdzie bycie sobą jest problemem, angielska okupaca w Irlandii Północnej ciagle tyrwa.
Re: WOLNOŚĆ DLA WSZYSTKICH
Oczywiście , zgadzam się z Tobą iro . Teraz bardzo często zdarza się , że ludzie po prostu niby zbierają pieniądze na biednych , a tak naprawdę to dla siebie . Oszukują jak się da , aby zarobić na nwy gadżet lub coś w tym stylu . Nie myślą , że tym samym odbierają tym naprawdę potrzebującym kawałek życia .
Komuś może pomóc choćby kromka chleba , ale nikt tego nie rozumie .
A ja piszę dlatego , bo interesujue mnie , a zarazem martwi sytuacja Cyganów , Rumunów czy choćby dzieci z Afryki .
Ludzie obajętnie patrzą na ich los , sądzą , że dobrze im tak ,albo zasłużyli na to .
Moim zadaniem jest organizowanie akcji na rzecz tych osób , pomagają mi w tym nauczyciele .
PISZCIE , CO SĄDZICIE O SYTUACJI DOTYCZĄCEJ STOSUNKÓW MIĘDZY CYGANAMI , A POLAKAMI . TOLERANCYJNI , JEDNOCZCIE SIĘ !
Komuś może pomóc choćby kromka chleba , ale nikt tego nie rozumie .
A ja piszę dlatego , bo interesujue mnie , a zarazem martwi sytuacja Cyganów , Rumunów czy choćby dzieci z Afryki .
Ludzie obajętnie patrzą na ich los , sądzą , że dobrze im tak ,albo zasłużyli na to .
Moim zadaniem jest organizowanie akcji na rzecz tych osób , pomagają mi w tym nauczyciele .
PISZCIE , CO SĄDZICIE O SYTUACJI DOTYCZĄCEJ STOSUNKÓW MIĘDZY CYGANAMI , A POLAKAMI . TOLERANCYJNI , JEDNOCZCIE SIĘ !
...nie da sie ...
... nie da sie wszystkim pomoc .. moze zmien haslo zbiorki na : ".. pomozcie biednym polakom .." - mysle ze to odniosloby wiekszy skutek .. przeciez w naszym spoleczenstwie tez sa bardzo ubodzy ludzie ktorych nie stac na chleb , schorowani ktorym nie wystarcza na leki itp. Jakiego niemca obchdzi los polakow w ich kraju skoro tam my mamy opinie pijakow i zlodziji ?! ... najchetniej by sie nas pozbyli ... wiec jezeli chcesz pomagac to pomoz naszym !! mozesz mi wierzyc ze tak samo cierpia...
ZINBABWE
ZINBABWE