Rozkład ZKM a Dworzec PKP
Moderator: Jacek-P
- kaczy93
- rozkręcający się
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Rozkład ZKM a Dworzec PKP
Mieszkańcy Międzylesia koło Ostródy oraz Osiedla Plebiscytowego chcą, by Zakład Komunikacji Miejskiej dopasował kursy autobusów do przyjazdów pociągów.
Nie chodzi o wielkie zmiany tylko o przesunięcia minutowe. Dzięki temu osoby wracające z Olsztyna będą mogły wrócić do domów bez godzinnego czekania na przystanku.
- Sprawa jest dla nas poważna, bo dużo osób z naszego osiedla albo uczy się, albo pracuje w Olsztynie - tłumaczy pan Włodzimierz.
Mieszkańcom Międzylesia chodzi głównie o zmianę jazdy dwóch autobusów linii nr 3. Pierwszy z nich odjeżdża spod dworca o godz. 19.12, a pociąg z Olsztyna jest w Ostródzie o godz. 19.18. Z drugim autobusem jest podobnie, odjeżdża z dworca o 21.12, a pociąg jest o 21.15.
- To są małe kilkuminutowe przesunięcia - dodaje pan Włodzimierz. - Większość z jeżdżących ma bilety miesięczne na autobus.
- Mamy bardzo dużo sygnałów o tym, żeby zmienić komuś rozkład jady - tłumaczy Stanisław Bieliński, dyrektor ostródzkiego ZKM. - Gdybym chciał każdemu pójść na rękę, to nie robiłbym nic innego, a zmieniał rozkłady.
Nie chodzi o wielkie zmiany tylko o przesunięcia minutowe. Dzięki temu osoby wracające z Olsztyna będą mogły wrócić do domów bez godzinnego czekania na przystanku.
- Sprawa jest dla nas poważna, bo dużo osób z naszego osiedla albo uczy się, albo pracuje w Olsztynie - tłumaczy pan Włodzimierz.
Mieszkańcom Międzylesia chodzi głównie o zmianę jazdy dwóch autobusów linii nr 3. Pierwszy z nich odjeżdża spod dworca o godz. 19.12, a pociąg z Olsztyna jest w Ostródzie o godz. 19.18. Z drugim autobusem jest podobnie, odjeżdża z dworca o 21.12, a pociąg jest o 21.15.
- To są małe kilkuminutowe przesunięcia - dodaje pan Włodzimierz. - Większość z jeżdżących ma bilety miesięczne na autobus.
- Mamy bardzo dużo sygnałów o tym, żeby zmienić komuś rozkład jady - tłumaczy Stanisław Bieliński, dyrektor ostródzkiego ZKM. - Gdybym chciał każdemu pójść na rękę, to nie robiłbym nic innego, a zmieniał rozkłady.
...i tyle miałem do powiedzenia...
-
- rozkręcający się
- kaczy93
- rozkręcający się
- Kontakt:
Nie do tematu
Jasiu Źródło to strona http://www.wm.pl to jest strona GO i wszystkie dłuszę moję posty są z tej stronki .(jest napisane w poscie To i owo) . Pozdrawiam !
- kaczor
- gaduła
- Kontakt:
GO Gazety Olsztyńskiej link do naszej GO to będzie http://www.ostroda.wm.pl
a tak przy okazji kaczy93 przeglądaj forum czy już nie ma takich tematów. jest już temat o ZKM nawet na tej samej stronie i tam mogleś umieścić wieść o tym że Bieliński nie jest o tego by zmieniać rozkład jazdy
a tak przy okazji kaczy93 przeglądaj forum czy już nie ma takich tematów. jest już temat o ZKM nawet na tej samej stronie i tam mogleś umieścić wieść o tym że Bieliński nie jest o tego by zmieniać rozkład jazdy
- kaczy93
- rozkręcający się
- Kontakt:
Dobrze będe patrzył!kaczor pisze:GO Gazety Olsztyńskiej link do naszej GO to będzie http://www.ostroda.wm.pl
Kaczy, po co Ty przepisujesz wiadomości ze strony GO? Tym bardziej, że nie podajesz skąd bierzesz te informacje..
Jak ktoś będzie chciał, to wejdzie na tę stronkę i poczyta...
Nie rozumiem celowosci Twoich postów
Ale cóż, moje pokolenie chyba już nie rozumie dzisiejszej młodzieży...
Peace
Jak ktoś będzie chciał, to wejdzie na tę stronkę i poczyta...
Nie rozumiem celowosci Twoich postów
Ale cóż, moje pokolenie chyba już nie rozumie dzisiejszej młodzieży...
Peace
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
Kogo zbadać, kogo?
;D
- Tytus Andronikus
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 997
- Kontakt:
życie
.O Pana Stasia, to ja bym się nie bał - spoko!
Powiem po prostu, To Człowiek, który nie umie krzywdzić, ale za to jest surowym realistą i wie , że każdy chce zyć. (czytaj kierowcy) Popieram prywatyzacje tego zakładu. To jest przyszłość na godne zarobki za kółkiem.
Powiem po prostu, To Człowiek, który nie umie krzywdzić, ale za to jest surowym realistą i wie , że każdy chce zyć. (czytaj kierowcy) Popieram prywatyzacje tego zakładu. To jest przyszłość na godne zarobki za kółkiem.
Autobus linii nr 4 również został zmieniony - teraz odjeżdża spod dworca o 19:17. List poskutkował!Radek pisze:Sukces jest połowiczny: pan Bieliński nie zmienił rozkładu linii nr 4 (autobus nadal odjeżdża spod dworca do Międzylesia o godz. 19:12). Autobus linii nr 3 został zmieniony - teraz odjeżdża spod dworca o 21:16!!!!!!
- Tytus Andronikus
- średnio gadatliwy
- Gadu-Gadu: 997
- Kontakt: