Co z "jutrem" SOKOŁA ?

Moderator: Jacek-P

Mar-gol

Co z "jutrem" SOKOŁA ?

Post autor: Mar-gol »

Wiele by mówić ale należy zapytać jak jest:

1.Czy Sokół ma pieniądze na kupienie kilku piłkarzy dla podniesienia poziomu?

2.Jeżeli Sokół znajdzie się siły na III lidze, to czy Sokół stać na III ligę?

3. Czy trener Radziwon "grał' drużyną na kredyt?

4.Co robi Prezes "Hans" Hoch aby rozwiązać długi i zobowiązania Sokoła?

5.Kiedy przestaną nachodzić kierownictwo klubu koszmary o realnym upadku klubu?
6.Czy mówiący o sobie :"jestem prawdziwy fanem" vice-burmistrz Dąbrowski zrobił coś przyszłościowego dla Sokoła?

7. Pan Janowicz inwestuje czy tylko udaje wielkiego ojca klubu?

8.Czy zawodnicy maja regularnie mają płacone za pracę w drużynie?

Pytania padają -odpowiedzi brak ale może Ktoś wie?
kibic z ostrody

Re: Co z "jutrem" SOKOŁA ?

Post autor: kibic z ostrody »

Bardzo ciekawe pytania zadajesz.Mnie również interesuje "co lub kto za tym wszystkim stoi"?Może prezes Hoch,może dama na stadionie,może anemiczni i niezdecydowani sponsorzy a może sam trener?Na początku rundy jesiennej cel był jasny,awans do 3-ciej ligi a teraz Radziwon do Nowego Miasta,Miłkowski do Włocławka,Blank do Manchesteru(hehe) i co dalej???Kto ma wywalczyć awans???
wacek

Post autor: wacek »

Należy zmnienić cały zarząd "Sokoła" Pozostawić tylko trenera, mało zadbać żeby Radziwon pozostał. Nowi ludzie, nowe pomysły. Nikt dla Hocha nie da pieniędzy. On co roku ma długi. Dotychczas miasto stale pokrywało jego długi wraz ze sponsorami i nic z tego nie wyszło. Dla Tego zarządu nikt nie da pieniędzy. Szybka zmiana zarządu, napewno uzdrowi sytuację.
dresman z Ornety

Post autor: dresman z Ornety »

TEGO KLUBU JUŻ NIKT I NIC NIE UZDROWI-czeka go(Sokoła)spadek do okręgówki!----P.S. oczywiście tego mu nie życzę.
zendar

Post autor: zendar »

popieram Wacka. Ten zarząd nie umie gospodarować pieniędzmi podatnikówa cóż mówic o pieniądzach sponsorów. Zamiast otrzymane pieniądze pomnożyć tak aby mozna było utrzymac zawodników i trenerów to oni czekaja na mannę z nieba.Jest wiele sposobów na pomnożenie pieniedzy np. szaliki, znaczki, organizacja agrupowań itp. Wszystko można kibicom sprzedać. Na wyjazdach promować Ostródę. Ale cóz lepiej biadolić a do działania brak ochoty bo to nie pomnaża kieszeni pana Hocha. Panie Burmistrzu zmień Pan to bo faktycznie szkoda tego klubu.
kibic z ostrody

Post autor: kibic z ostrody »

Czy czytaliście list prezesa Hłopa na łamach Gazety Ostródzkiej?Jest to żałosna próba obrony prac zarządu Sokoła i osobista nagonka na panów nazwiskiem Radziwon.Panie prezesie a raczej były prezesie(poczekajmy do 18 grudnia) zaprezentował pan poziom godny chłopa.Atak to najlepsza forma obrony,nieprawda?Panowie Radziwon już pokazali,że są profesjonalistami i potrafią zrobić z gówna drużynę,a pan co pokazał?Może nadaje się pan do sprawdzania biletów na stadionie,ale na prezesa a tym bardziej managera to pan się nie nadaje.
zendar

List p. hocha żałosny. Pzyznał że pomoc poprzednich władz miejskich pozwoliła żyć dla p. Hocha. Tym listem udowodnił że się nie nadaje. Myślę że wybiorą 17 grudnia nareszcie prawdziwych działaczy.
BRUNO

Post autor: BRUNO »

Szanowni kibice czytajac wasze wypowiedzi widze ze wiecie w czym rzecz .
Panowie Radziwon robia dobra robote a pan prezes wszystko roz...la.
Bendac w Ostrodzie na meczu Sokola chcialem kupic synowi szalik,ale
niestety zadnych klubowych upominkow sie na stadionie nie sprzedaje .
Naprawde przy dzisiejszej organizacji to w IIIciej nie ma co szukac bo sam
trener i zawodnicy to tylko glowa a przeciez potrzebna jest szyja ktora ta glowa
kieruje.

Z poszanowaniem dla kibicow Bruno
donio

Post autor: donio »

to teraz ja... wylewać żółć każdy może, jednak przydałyby się jakieś realne pomysły na poprawę sytuacji finansowej klubu. Żeby nie przelewać z próżnego w próżne:
a) koniecznie, ale to koniecznie potrzebny jest w klubie etatowy menadżer, którego zajęcie polegałoby na organizowaniu kasy dla drużyny seniorów: poszukiwanie sponsorów, reklamodawców, inwestorów, organizowanie obozów dla drużyn z Polski (trzy, cztery takie zimową porą dałyby fundusze na premie dla zawodników, dały zajęcie klubowej kawiarence i możliwość poprawy standardu hotelu), imprez zarobkowych na terenie obiektu Sokoła;
b) niezbędne jest szybkie skupienie osób, instytucji chętnych do pomocy w trwałym, 'sokołowym' lobbingu, równocześnie z zobowiązaniem ich dotrzymywania złożonych deklaracji...
c) chciałbym, aby skończyło się zrzucanie winy i odpowiedzialności na innych, 'tych wcześniejszych, późniejszych, aktualnych'... takie 'fredowanie' nic nie daje!!! (ludzie z kasą i dobrymi pomysłami tylko się wtedy od klubu odwracają)
d) aby na meczach SOKOŁA wreszcie pojawili się prawdziwi, zorganizowani, głośni kibice, konieczne jest powołanie KLUBU KIBICA SOKOŁA !!!!!!!!!!! to akurat też wasza - internautów działka :) (dochód ze sprzedaży znaczków, szalików, pamiątek itp.)
na razie tyle, inne pomysły chodzą mi po głowie, ale muszę je jeszcze ładnie ubrać... chyba zdążę do tej ważnej grudniowej daty :))))
Mar-gol

To jest już koniec Sokoła?????

Drogi a może za drogi Doniu może powiesz jaką funkce Ty pełniłeś lub pełnisz w klubie ? Nie mówie o zabawie w komentatora -wiesz dokładnie o czy mówie i prosze pochwal się pracą w klubie!
donio

to już ci odpowiadam... moja praca w klubie polegała na reprezentowaniu jak tylko potrafiłem od 1981 roku przez jakieś 17 lat barw Sokoła jako zawodnik, udało mi się debiutować w trzecioligowej, mocnej drużynie, potem już z kolegami swojego i młodszych roczników do niej wrócić... z resztą nikogo tam po nas do tej pory nie było
od kilku lat staram się jak mogę pomóc klubowi poza boiskiem na miarę swoich skromnych sił, a zabawa w komentatora jest tego jednym z przejawów
i nie rozumiem niestety tekstów 'za drogi' lub 'wiesz dokładnie o czym mówię'... jeśli starczy ci czasu i chęci, to proszę oświeć mnie w tym temacie, bo chyba mi trochę niechcący schlebiasz, czyniąc za mnie jakąś szarą eminencję :)))
OC

Post autor: OC »

Donio- widziałeś dzisiejszy artykuł w "gazecie ostródzkiej" czyli olsztyńskiej gdzie wypowiada się rada drużyny?
Ostródzianin

Post autor: Ostródzianin »

Szanowni kibce "Sokoła" jestem zdzwiony Waszą dyskusją nad dalszym losem ukochanego przez Was klubu.Taki stan przewidziałem już w dniu 09.08.2003r biorąc udział w dyskusji zapoczątkowanej przez Donio.To co napisałem nie wynikało z moich fanaberii lub złośliwości pod adresem działacza sportowego od urodzenia p. Hocha.pisałem to z pełnym przekonaniem , gdyż tego człowieka znam od ponad 40 lat.On ma już w genach , że musi być kimś i nazwisko jego musi się pojawiać w prasie i w rozmowach .Przez okres jaki go znam przemawiała przez niego intencja zaspokojenia własnych spraw . Teraz z tego co wiem nie jest już radnym miejskim wyborcy się na nim poznali, więc musi być o nim głośno, musi pokazać , że wszyscy tylko nie on są winni tego 'że drużyna się sypie,a on i były burmistrz Wasilewski za zasługi dla "Sokoła" powinni zostać odznaczeni,
Szanowni kibice: myślę że swoją i zawodników determinacją doprowadzicie do tego, że dokonacie zmian we władzach swojego ukochanego klubu dla dobra ostródzkiej piłki i ku radości kibiców.Jednak przestrzegam Was przed podobnymi jak p.Hoch byłymi pseudo działaczami ' gdyż z tego co słyszałem czynią zakusy na objęcie schedy po p. Hochu o kim myślę napewno się domyślacie.Zyczę powodzenia i czekam na wyniki wyborów.
Ferenc

Post autor: Ferenc »

"konieczne jest powołanie KLUBU KIBICA SOKOŁA !!!!!!!!!!! to akurat też wasza - internautów działka"

Panie Donio a Pan kim jest?Kimś więcej niż internauta lub kibic?Z wypowiedzi wnioskuję,że czuje się Pan orędownikiem ostródzkiej piłki nożnej.Proponuję powrót do żródeł,bo z 10-letniej Pana bytności w klubie nic nie wynika,powiem więcej to co Pan wypisał w punktach, nie jest to "plan balcerowicza".Pisz Pan o piłce,ponieważ to jeszcze Panu wychodzi.
donio

do pan(i) ferenc - czytaj to co jest napisane, a nie to co, ci się wydaje, że jest napisane...
zendar

Panie Ferenc? W mojej ocenie jest Pan osobą destrukcyjną. Wiele można tu zastosowac okresleń w stosunku co do Pana osoby. Ale po co. Nie wart jest Pan uwagi aby zajmowac sie Pana osobą. Dlatego prosże o pomysły bo inaczej nikt Pana wypocin nie bedzie czytał.
BRUNO

Post autor: BRUNO »

Kibice ,plujac na siebie do niczego nie dojdziemy.Przez lata dopytywalem sie
na lamach Ostrodzkich stron internetowych o wiecej informacji na temat
Sokola.Nawet jakis"ashole" z Ostroda Online zasugierowal mi ze losy
pilki noznej nikogo w miescie nie obchodza .Pan donio swoja postawa daje
przyklad ze jednak Sokol lezy na sercu kibicom ,bo to On zaczol forum na
temat klubu i z jego inicjatywy ono sie rozrasta.
Awatar użytkownika
Jacek-P
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 3035627
Kontakt:

Post autor: Jacek-P »

Właśnie Bruno "nie opluwaj".
O ile dobrze sobie przypominam, a pamięć mam jak na razie dobrą, to napisałem, że nie jest to temat priorytetowy dla serwisu, ponieważ nie jest to serwis sportowy i nie uważam za zasadne pisanie tylko "o sokole" jak sugerowałeś w swoich listach.
Była to odpowiedź na twoje wielokrotne listy z zażaleniami na brak informacji, czy dyskusji o Sokole. Jak widzisz temat sam się "jakoś" nakręcił. Najwyraźniej temat "Sokoła" stał się dla internautów na tyle ważny, że zaczęli sami pisać.
Sport w Ostróda Online był zawsze raczej "na marginesie" a ostatnio praktycznie wcale go nie ma.
Nie tak dawno powstał serwis wyłącznie o ostródzkim sporcie

http://www.sport.ostroda.pl

, który mam nadzieję wypełnił lukę w informacjach sportowych. Odsyłam wszystkich zainteresowanych po więcej informacji o ostródzkim sporcie.
Również ciebie Bruno. Może tam zaspokoisz swoją żądzę zdobywania nowych informacji o sokole.

[%sig%]
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
zendar

o której godzinie jutro ma się obyć zebranie sprawozdawczo-wyborcze klubu "Sokół"
donio

18 zamek
cinek

Post autor: cinek »

sokół musi przetrwać nie możemy go stracić tak jak stomilu (oby się odrodził na wiosnę), należy wybrać nowy zarząd który musi zacząć działać na rzecz awansu, pozyskać sponsorów, wypuścić jakieś szaliki, itp. przydały by się też jakieś zebrania dla kibiców ale to już inna bajka, trzeba poszukać zastępcy Miłkowskiego i kogoś na prawe skrzydło, a przede wszystkim zatrzymać radziwona. pozdro! OKS STOMIL & OKS SOKÓŁ FOREVER
Mar-gol

Jest nowy Zarząd !
Prezesa nie wybrano ale "Hans"Hoch już baj baj- idą święta!
Mar-gol

SOKOŁA - Czas na zmiany i III Lige!!!

Czas na zmiany i tak trzymać.
Potrzebny jest nam awans, fundusze na klub, a nawet fundusze strukturalne UE kierowane na sport.
Nadszedł czas na mlodsze spojrzenie bardzie dynamiczne i celowe. P.S. :Pan Janowicz dał na klub tylko 5 tyś. złotych "kociarz" Słowik nie dał w 2003 ani złotówki chuba, że do kieszeni "Hansa".
Kibic

Post autor: Kibic »

Miejmy nadzieje, ze Nowy Zarząd bedzie dzialal duzo lepiej!
Prezesa przed jego odejsciem powinnismy dokladnie rozliczyc. Nie jedno wyjdzie wtedy na swiatlo dzienne. Ale on juz zawsze taki byl.
trener do wzięcia!

Post autor: trener do wzięcia! »

NIE BYŁEM NA ZAMKU może jakieś nazwiska?
Zablokowany