Miasto Ostróda w takim razie przy ponad dwa razy większej liczbie mieszkańców powinno pozyskać ponad 8 mln zł. z UE jeśli odniesiemy się do Gminy Ostróda jako ten model wzorcowy dla naszej małej analizy tak?
Ja powiem od razu z góry, zawsze byłam przeciwniczką rządów SLD w Ostródzie bo oni z założenia fundowali nam tylko igrzyska i zabawy, a tu nie o to chodzi dla miasta, a te moje obawy świetnie obrazuje i uwiarygodnia właśnie ten powyższy przykład dotyczący pozyskanych środków z UE. Jest to świetny argument dla wszystkich kontrkandydatów obecnego Burmistrza Nosewicza, że taka śmieszna gminka pod nosem miasta tak świetnie potrafi sobie poradzić z pozyskiwaniem środków z UE, a Miasto śpi. I proszę cię Marcelina nie da się usprawiedliwić tego takim gadaniem o wrzucaniu do jednego worka. Zrozumiała bym twój argument gdyby jakieś środki pozyskane były. Tak więc życzę każdemu przeciwnikowi obecnego Burmistrza zwycięskiej walki w nadchodzących wyborach i proszę bardzo, daję darmowy i świetny argument, jako jeden z wielu, który w nadchodzącej kampanii powinien przyczynić się do osiągnięcia tego celu.