Tematy polityczne

Moderator: Jacek-P

Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: DarioLee »

Jakbyś dokladniej przeczytał ostatni post to bys wiedział, że pisałem o sobie a nie o Tobie, więc z tą pokorą to troche Ci sie pomyliło ale nieszkodzi w końcu mylić się to rzecz ludzka :) Każdy z nas coś przeżył, każdy z nas ma swoja historie, swój własny świat w którym się obraca. Co do działania dla dobra innych to tu się mylisz. A co do wieku to niech zostanie to małą słodką tajemnicą. :)
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Chyba troche zeszliśmy z tematu. Zamiast pisać o polityce jako takiej piszemy o sobie a nie o to chodzi. Wiec wracając do tematu albo odpowiadając na pytanie: Co należałoby zrobić w polityce, żeby zwykłym ludzią żyło się lepiej ? W końcu wszystkim się nie dogodzi ale większości tak.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

Polska moje królestwo!

Post autor: dr Jamajczyk »

1. Podatek linowy dla dużych firm zatrudniające powyżej 20 pracowników.
2. Armia zawodowa -powrót Polaków z Iraku dla zmieszenia obciążeń podatkowych.
3. Likwidacja 50 % mandatów radnych wszystkich trzech poziomów- powołanie na podobieństwo Niemieckie Burmistrza Zawodowego tzw. menadżera miasta,który nie był by stanowiskiem politycznym. Obecnie 2 burmistrzów ,politycznych chaos po wyborach, co cztery lata.
4. Zmieszenie liczby posłów o 50 %.
5. Reforma kodeksu karnego, wprowadzenie kar za przestępstwa w pełni celowe gdzie kara jest zapisana prawnie i nie można jej unieważnić 'lewym" wyrokiem a może nawet wprowadzenie kary śmierci.
6. Jawna walka z korupcja i pozbawianie majątków tych, co doszli do nich w sposób złodziejski -przepadek mienia.
7. Jestem za legalizacją trawy. Powołanie do życia cofiisohpów. Co zmniejszy szarą strefę a przyniesie dochody na walkę ze skutkami narkomani. Tak jak z kapslowego finansuje się odwyki dla alkoholików.
Marcelina
gaduła
gaduła

Post autor: Marcelina »

Przede wszystkim :
Burmistrz na kontrakcie (oczywiście z odpowiednimi kwalifikacjami) zatrudniany przez Radę.
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Pomysły calkiem dobre. Przydadzą się jak sie dojdzie do steru ;) Kara śmierci stanowczo NIE !!!! Co do trawki to jeszcze nie nadszedł czas na jej legalizacje ale być może stanie się to w ciągu kilku lat. Podatki liniowe owszem, sam jestem ich zwolennikiem. Szczegółni jeśli przyjrzym się Irlandii. Armia zawodowa i walka z korupcją jak najbardziej. A wojska w Iraku przynajmniej z założenia opłacaja Stany Zjednoczone. Liczba posłów 230 ?? To nie przejdzie. Kontraktowy burmistrz też nie, w końcu sami obywatele głosują na swojego kandydata. Przynajmniej to są moje odczucia w danej sytuacji polityczno-społecznej w naszym kraju. może coś jeszcze ?? :)
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Ostatnio przeczytalem na interii ciekawy artykuł. Chodziło w nim o wycięcie przydrożnych drzew. Żeby w razie jakiegoś poślizgu bądź przekroczenia prędkości wypaść w pole a nie zatrzymac się na drzewie. Drzewamianoby zastąpić krzewami, co daje ochrone przed wiatrem i wyhamowuje samochów w razie wypadku ale go nie zatrzymuje jak drzewo. Pomysł ten jest stosowany na zachodzie i być może my powinniśmy go wprowadzić. Koszty będą duże ale życie ludzkie jest warte więcej.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

hahahaha

to jest polityczne......................................KRZAK TAK ale konopi indyjskich !!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Palenie "trawki" nie pozostaje obojętne na nasz organizm. Jest bardziej szkodliwe od alkoholi i papierosów, zostawia swój "ślad" w mózgu. Dlatego
przynajmniej narazie trawke zostawmy w spokoju.
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Ostatnio przeczytałem pewien artykuł o polskiej młodzieży. Wynika z niego, że 6,5 mln młodych Polaków (15-25 lat) nie interesuje się życiem publicznym. To co ja jestem wyjątkiem ??
Marcelina
gaduła
gaduła

Chwała na wysokościach.....
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

jakie śmieszne..................

to dziwne , że nie jesz jeszcze gówna tak powiedział pewien pan od profilaktyki ? nie wierz to co piszą- porozmawiaj z tymi którzy palili, świadomośc np Holendrów jest deko inna niz Polska i ja to wiem..........Amen
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Holandia i Polska to dwa różne kraje, każdy z nich ma swoje społeczeństwo i swoje tradycje. Czy naprawde chcemy sie upodobnic do innych i zatracić własna odrębność ?? Teraz trawka a później co ?? Aborcja ?? Eutanazja ?? Chcesz palić to pal, tylko nie wciągaj w to innych.
Marcelina
gaduła
gaduła

DarioLee - idealny kandydat, ale na co (kogo)? .

Ma kontakty z PO,
Popiera Olejniczka (SLD),
Głosi poglądy LPR

Kim naprawdę jest?
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Co do poglądów LPR to troszke się pomyliłaś. Nie wszystkie ich poglądy popieram ale ten o rozwiązaniu Sejmu tak. Co do Olejniczaka to popieram go a nie SLD. A z PO to się zgodze, mam kontakt z nimi ale nie mam zamiaru wstąpić w ich szeregi ani z nimi sie utorżsamiać. A kim jestem ?? To tylko Bóg wie.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

Restafaraj to nie kawał mięsa.......................

DarioLEE spełnia wyszystkie wymogi obywatelskie...........polityczny wibrator
Awatar użytkownika
mojsa
rozkręcający się
rozkręcający się

śmieszne

Post autor: mojsa »

Doktorze! Twoje posty mają taki sam charakter. Jakkolwiek byś się nie nazwał dr Jamajczyk czy "Zimny Ogień" :-)
DarioLee ma swoje poglady - niech tak zostanie. Nazywanie go przez Ciebie politycznym wibratorem powoduje, że dla ciebie też należałoby znaleźć określenie ... Z wibratorem kojarzą mi się hm, hm ... dziurki albo ... beton do zagęszczenia. :o
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

wnioski..........

beton??????????? do zagęszczania????????????????
no może jestem za czesto na forum i to pod takim czy innym "JA" ale to chyba raczej świadczy o popularności forum i aktywności ludzi przez niego przechodzącym.
P.S. wolał bym powiedzenie bardziej odległe od betonu zwłaszcza PRL-u
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

DarioLEE

polityczny wibrator :jest powiedzeniem określającym człowieka który albo jest politycznie-materialnie zaangarzowany i głosi każdy pogląd dla kasy lub jest wykorzystamy przez wszystkich polityków do realizaji ich pospolitych interesów to mój pogląd..........Alleluja
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Oki twój pogląd. Powiem tylko, że jest mi przykro z tego powodu, że tak myślisz. Jeśli sądzisz, że zajmuje sie polityką dla pieniędzy lub wykorzystują mnie różni politycy to powiem, że jesteś w wielkim błędzie. Sam za jakiś czas będziesz miał okazje się o tym przekonać. W życiu są wyższe wrtości do pieniędzy.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

to po co to wszystko.............

widzałem różnych ludzi .......nie musisz mi mówić , że są wyższe cele od pieniędzy, bo ja właśnie zrezygnowałem z polityki aby w machlojach i pieniądzach uczestniczyć. Wierze w Twoje dobre chęci ale od pewnego czasu jestem bardzo krytyczny co do polityków. ja widze to miasto przez pryzmat polityków mamony
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Nie dziwie się Twojemu nastawieniu do polityków. Dlatego chce zmienić spojrzenie na tą grupe społeczną, przynajmniej w naszym regionie. DO tej pory było tak: Pan X wiek koło 40-50 wygrywał wybory. Siadał swoim tyłkiem na stołku, pobierał ładną pensje od czasu do czasu tylko pokazał, że coś robi. Bo po co się starac w ich wieku, w końcu mają już z "górki". Jednak ja mam 21, jestem na początku drogi, przed sobą jakieś pół wieku życia (tylko jedna osoba wie ile). Chyba to głównie mi zależy na tym żeby cos zrobić dobrego, bo odczuje to na własnej skórze ja, Ty, kolega ze szkolnej ławki, także ten mały 10-cio letni człopczyk itp. Cieszy mnie to, że wierzysz w moje dobre chęci. Jeśli już znajde się tam gdzie planuje, nie zawiode tych, którzy mnie wybrali i pokładają we mnie nadzieje.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

To jest Polska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz co robić:
Wystarczy wyjechać 150 km z Warszawy, żeby trafić do zupełnie innego świata. Sekretarka w Warszawie zarabia nawet cztery razy więcej niż w Lublinie czy Rzeszowie! - pisze "Fakt".

Czy ta w Lublinie gorzej pracuje? Nie. A musi jeść tyle samo, potrzebuje do życia tyle samo. Gdzie tu sprawiedliwość? - pyta publicystka "Faktu" Anna Wojciechowska.

Panie wicepremierze Hausner! Dlaczego jest tak, że nasz kraj dzieli się na Polskę A - zamożniejszą i Polskę B - gdzie bieda aż piszczy? Dlaczego jest tak wiele miejsc, gdzie ludzie nie mają szans na godne życie. Jak długo jeszcze większość Polaków będzie przeklinać miejsce swojego urodzenia? - stawia kolejne pytania publicystka.

O tym, że poza Warszawą i kilkoma dużymi miastami Polska pozostaje krajem biedy, w którym ludzie, choć ciężko pracują, zarabiają grosze, eksperci trąbią od lat. I co? i Nic.

Podział na lepszych i gorszych Polaków jak był, tak jest. Wschodnia ściana kraju to istna ściana płaczu. Tak samo jest zresztą na zachodnich granicach. A przecież od 3 lat rządzi lewica, która najgłośniej użala się nad biedą. Czy coś się poprawiło? Nic! Co więcej, jest gorzej - wścieka się Izabella Sierakowska s SdPl. Jej lubelskie jest na szarym końcu najbiedniejszych regionów, nie tylko w Polsce, ale w całej Europie - podkreśla "Fakt". (PAP)
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Pamiętacie restrukturyzacje górnictwa ?? Pozwalniali tyle osób, dali im wysokie odprawy a teraz brak rąk do pracy. Kompania Węglowa absolwentą szkół górniczych zapewnia zatrudnienie. I po co to bylo ?? Ktoś chciał dobrze ale troche przecholował.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

słabo Chłopie............

nie wierz , że kopalnie są do zamknięcia- czyżby nie była Ci świadoma kwestia ustaleń unijnych???
Awatar użytkownika
DarioLee
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Kontakt:

Nie mówie, że kopalnie są do zamknięcia ale to, że swojego czasumasowo zwalniano górników a teraz ich brak. Widocznie nikt nie zrobił prognoz zapotrzebowania na górników albo zrobiono złe wyliczenia. Węgiel był, jest i jeszcze jakiś czas będzie, więc ktoś to musi wydobyć z pod ziemi.
Zablokowany