Radny Dudzin nie jest już szefem komisi budżetu Rady Miejski
Moderator: Jacek-P
Mieszasz fakty i masz złe informacje na temat tego , co było przyczyną usunięcia Jacka Dudzina. Może sobie ubezpieczać kogo chce i kiedy chce, to jego prywatna sprawa.
Nie jestem kompetentny do wyjaśniania tej sprawy. Zwróć się do przewodniczącego klubu radnych PO pana Jana Stasiulewicza, on Ci to wyjaśni lepiej.
Niemniej uważam ta decyzję za słuszną i nie będę tego uzasadniał.
Nie jestem kompetentny do wyjaśniania tej sprawy. Zwróć się do przewodniczącego klubu radnych PO pana Jana Stasiulewicza, on Ci to wyjaśni lepiej.
Niemniej uważam ta decyzję za słuszną i nie będę tego uzasadniał.
Obserwator napisał: Janowicza nie cierpi Brodziuk - no i tu jest pies pogrzebany. Dudzin zagłosował inaczej no i poleciał. A to znaczy że koalicja się sypie.
Trzy zdania, trzy opinie i trzy wnioski zarazem.
Można wszystko sprowadzać do osobistych animozji. Sądzę, że akurat w tej sprawie chodzi raczej o nieakceptowanie metod postępowania. Nie wiem czy ktoś kogoś nie cierpi. Osobiście. Na pewno wielu natomiastw Ostródzie nie akceptuje metod stosowanych przez związek władzy i biznesu, tylko że nie wielu ma odwagę o tym głośno i wprost mówić.
PO i PiS - przynajmniej w Ostródzie startowały przeciwko SLD, a jednym z uzasadnień takiego działania - o czym głośno było na tym Forum - był właśnie związek SLD z m.in. S.J., częstym gościem prokuratury. Radni PO i PiS już w poprzedniej kadencji głosowali przeciwko salonowi jędnorękich bandytów. W tym takie stanowisko podtrzymano, co dla ludzi "przekonanych" przez opcję przeciwną musiało owocować cofnięciem rekomendacji na funkcję w Radzie i odwołaniem. Taki jest związek przyczynowo-skutkowy odwołania radnego Dudzina.
Czy koalicja się sypie? Nie wiem. I mam nadzieję, że nie. Oznaczałoby to bowiem mmniejszą kontrolę władzy, a to dla szarego obywatela, nie tylko obserwatora, ale doświadczającego skutki decyzji miejskiej władzy, nie byłoby korzystne.
I jeszcze jedno. Lansowanie poglądów o osobistych konfliktach to często odwracanie uwagi od rzeczywistych przyczyn zdarzeń, a jeżeli czynią to - ta uwaga nie jest do Obserwatora, jako że go nie znam - ludzie związani z Ratuszem to to słowo "często" należy zamienieć na "na pewno".
Trzy zdania, trzy opinie i trzy wnioski zarazem.
Można wszystko sprowadzać do osobistych animozji. Sądzę, że akurat w tej sprawie chodzi raczej o nieakceptowanie metod postępowania. Nie wiem czy ktoś kogoś nie cierpi. Osobiście. Na pewno wielu natomiastw Ostródzie nie akceptuje metod stosowanych przez związek władzy i biznesu, tylko że nie wielu ma odwagę o tym głośno i wprost mówić.
PO i PiS - przynajmniej w Ostródzie startowały przeciwko SLD, a jednym z uzasadnień takiego działania - o czym głośno było na tym Forum - był właśnie związek SLD z m.in. S.J., częstym gościem prokuratury. Radni PO i PiS już w poprzedniej kadencji głosowali przeciwko salonowi jędnorękich bandytów. W tym takie stanowisko podtrzymano, co dla ludzi "przekonanych" przez opcję przeciwną musiało owocować cofnięciem rekomendacji na funkcję w Radzie i odwołaniem. Taki jest związek przyczynowo-skutkowy odwołania radnego Dudzina.
Czy koalicja się sypie? Nie wiem. I mam nadzieję, że nie. Oznaczałoby to bowiem mmniejszą kontrolę władzy, a to dla szarego obywatela, nie tylko obserwatora, ale doświadczającego skutki decyzji miejskiej władzy, nie byłoby korzystne.
I jeszcze jedno. Lansowanie poglądów o osobistych konfliktach to często odwracanie uwagi od rzeczywistych przyczyn zdarzeń, a jeżeli czynią to - ta uwaga nie jest do Obserwatora, jako że go nie znam - ludzie związani z Ratuszem to to słowo "często" należy zamienieć na "na pewno".
-
- początkujący
Na ostatniej sesji miejskiej pan Jacek twierdził, że sprawa automatów, to prywatna wojna pana starosty oraz działaczy P.O.Po lekturze dzisiejszej G.O nleżałoby stwierdzić , że starosta pozyskał w tej wojnie potężnego sojusznika w postaci prokuratury białostockiej.Ciekaw jestem czy pan Dudzin czytał ten artykuł i czy nadal uważa, że firma "Fortuna" jest zbawieniem dla naszego miasta?Chociaż trzeba szczerze przyznać, że dzięki temu S.J. o naszym miescie wiele razy słyszała cała Polska.Oldzio syberyjski może więc śmiało reklamować nasze miasto jako miejsce wyjątkowe.Ludziska przyjeżdżajcie do Ostródy.To co nie jest możliwe w innych miastach u nas jest możliwe!!!I co pan na to panie Dudzin?
Swoją drogą kapitalne połączenie wymyśliła G.O. - uorgan czegoś tam.
Z jednej strony Rada Nadzorcza szpitala podaje starostę do prokuratury, a z mocy prawa przecież reprezentuje tegoż starostę jako uorgan nadzorujący pracę Zarządu szpitala. Kapitalne
Poniżej jest informacja,że "dobroczyńca" tegoż szpitala i protektor uorganu nadzorujęcego i zarządu jest przez prokuraturę ścigany
również z powodu szpitala. Mrożek by tego lepiej nie wymyślił
. Ale, jak widać , pismacy z G.O. to geniusze dziennikarstwa sensacyjno- podłego

Z jednej strony Rada Nadzorcza szpitala podaje starostę do prokuratury, a z mocy prawa przecież reprezentuje tegoż starostę jako uorgan nadzorujący pracę Zarządu szpitala. Kapitalne
Poniżej jest informacja,że "dobroczyńca" tegoż szpitala i protektor uorganu nadzorujęcego i zarządu jest przez prokuraturę ścigany
również z powodu szpitala. Mrożek by tego lepiej nie wymyślił

Pismaki z G.O. robią sobie doskonałą reklamę.Jeśli poważny wydawca prześledzi ich karkołomne tezy , które starali się udowodnić na łamach GO.-czasami chyba niestety skutecznie, to Oldzio syberyjski będzie musiał sypnąć dla pismaków dużą forsą.Podobno Adam Mich. z Gazety Wyb. już złożył propozycję.Przyjmą propozycję czy stchórzą?
Jeszcze jedna uwaga dotycząca talentu naszych pismaków.Strona 14 G.O.Tym razem artykuł jest pióra wybitnego pismaka Mariusza Kł.Mistrz napisał:"Sokół odpadł z Pucharu Polski".A potem na samym dole mamy informacje o stastyce meczu.I jest już o wiele lepiej."Sokół Ostróda-PKS Olimpia Elbląg 4:3.Jak widzicie tutaj już Sokół wygrał .No i tak właśnie jest chyba w tej redakcji.Nałgać ile tylko można.A fakty? Fakty zostawmy innym to nie dla nas.Prawdą jest to co jest wygodne dla nas i naszych chlebodawców.A swoją drogą ciekaw jestem czy redakcja G.O. wysłała już paczuszkę żywnosciową dla Sławomira J.Podobno przyjaciół poznaje się w biedzie.Wyślą paczkę, czy stchórzą?
Dlaczego mają wysyłać? Przecież oni piszą tylko i wyłącznie prawdę. A że to jest - nawiązując do góralskiej interpretacji - "(...) prawda", to -bardzo mi przykro - kiedyś te prawdę sami połkna.
Ja się zastanawiam nad czyś innym: jak to się dzieje, ze wydawca GO nie dostrzega tej stronniczości i braku dziennikarskiego profesjonalizmu. Być może wydawca też przekłada mamonę nad rzetelność, ale przecież to śmierdzi z daleka tzw. miękką korupcją. Facet związany ongiś, a może i dziś, z okołoszpitalną grupą jest głównym "specjalistą" od pisania o sprawie szpitala. On po prostu obiektywnym być nie może.
Ja się zastanawiam nad czyś innym: jak to się dzieje, ze wydawca GO nie dostrzega tej stronniczości i braku dziennikarskiego profesjonalizmu. Być może wydawca też przekłada mamonę nad rzetelność, ale przecież to śmierdzi z daleka tzw. miękką korupcją. Facet związany ongiś, a może i dziś, z okołoszpitalną grupą jest głównym "specjalistą" od pisania o sprawie szpitala. On po prostu obiektywnym być nie może.