petycja

Moderator: Jacek-P

przekleta
początkujący
początkujący

Smutek

Post autor: przekleta »

Największy skandal to to że lokalne radio, obie telewizje i gazeta nie realizują swojego najświętszego obowiązku. Nie informują o takim skandalu i nie bronią lokalnej społeczności. Tu na tym przykładzie wyszło to tak permanentnie i ewidentnie na jaw, że aż się chce wyć do księżyca. Polityczna poprawność w dobrze pojętym interesie lokalnego SLD :)
RobertP
rozkręcający się
rozkręcający się
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: RobertP »

moderator pisze:
RobertP pisze:kurcze na bank było a zniknęło ... :-(
Takie rzeczy to tylko w ERZE ;)
masz rację ;-) , dałem chyba podglad i wylaczylem, cos sobie przypomniałem, czasami sa odmienne stany swiadmosci ;-) szczegolnie w weekendy ;-)
przekleta
początkujący
początkujący

Szum

Powiem ci jedno Robertp. Śmiem twierdzić że robisz specjalnie sztuczny szum wokół takiego dylematu czy moderator wykopsał ci wpis czy nie, i to jeszcze w temacie najbardziej żywotnym dla mieszkańców Ostródy. Takie trochę rozmydlanie sprawy, żeby każdy nowy kto wchodzi na forum najpierw zobaczył że o pierdołach się pisze, a tu przecież chodzi o permanentne milczenie lokalnych mediów w sprawie petycji odnoszącej się do specjalnych zaniechań w kwestii bezprecedensowego pośredniego pozwolenia lub umożliwienia na budowę w mieście dwóch nowych marketów i bóg wie ilu jeszcze.
Także Roberciep bądź grzeczny i wiedz że nie wszyscy tępi ci, którzy nie reagują do tej pory na takie twoje niby naiwne wpisy, bo im się poprostu nie chce. Ja to robię.
japa
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy

Post autor: japa »

Masz rację przekleta!! Ja też zauważyłem że niektórzy użytkownicy forum specjalnie wpisują takie pierdoły aby rozmydlać tematy- gdzie jest moderator!! Wycinać takich co zaśmiecają forum - a to jest zaśmiecanie!!
Na innych tego typu forum stosuje się takie praktyki - gościu zaśmieca temat - wycinka. A niech sie odwołuje i pisze na Berdyczów, że mu wycięto to czy tamto.
Moderator - tylko nie pisz że takie jest prawo uzytkowników - bo w ten sposób - te jedyne prawdziwe źródło informacji - traci na wartości.
Awatar użytkownika
Jacek-P
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 3035627
Kontakt:

Post autor: Jacek-P »

Moderator jest na urlopie.
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
RobertP
rozkręcający się
rozkręcający się
Kontakt:

Re: Szum

Post autor: RobertP »

przekleta pisze:Także Roberciep bądź grzeczny i wiedz że nie wszyscy tępi ci, którzy nie reagują do tej pory na takie twoje niby naiwne wpisy, bo im się poprostu nie chce. Ja to robię.
a jednak znalexli się tacy co myślą że uratują coś czego i tak nikt nie zatrzyma, no chyba że Ci się uda to trafisz życem do nieba ;-)
wiedz o tym że to wszystko to manipulacja i prowokacja
a to czy ktoś mi cos wytnie czy nie to wogóle mi nie zależy ja ma swój interes i swojego pilnuję ...
bez obrazy i z całym szacunkiem do siebie i do Ciebie mowię ja wiem swoje i widzę i potrafię czytać co i gdzie się dzieje nie tylko to co jest napiosane ale czytać miedzy wierszami,
internet jako jedne z mediów dają Tobie i innym szanse się wypowiedziec powiedzmy "anonimowo" więc wykorzystajcie to
dla mnie internet przestał być już kopalnią wiedzy, za którą uważałem ponad 10 lat temu, teraz to tylko wymiana informacji, która jak widac jest najcenniejsza i najefektowniejsza ...
oczywiscie to nie na temat ale prowokacja ... ;)
Awatar użytkownika
Jacek-P
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 3035627
Kontakt:

Post autor: Jacek-P »

mmgg pisze:czy ludzie podpisujący się pod tą petycją nie budzą się z ręką w nocniku ???
o przekręcie z basenem było wiadomo od roku ,
Lidl i kaufland- o budowie tych marketów wiadomo od 10miesięcy..
Czemu więc nikt nic nie pisał, nie mówił rok temu. Jakie to typowe dla tego miasta, dla tego kraju. Wszyscy wszysko wiedzą, ale nie dzielą się swoimi informacjami. Zmowa, czy może znieczulica społeczna? Osobiście obstawiam to pierwsze.
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
mmgg
rozkręcający się
rozkręcający się

Post autor: mmgg »

moderator pisze:
mmgg pisze:czy ludzie podpisujący się pod tą petycją nie budzą się z ręką w nocniku ???
o przekręcie z basenem było wiadomo od roku ,
Lidl i kaufland- o budowie tych marketów wiadomo od 10miesięcy..
Czemu więc nikt nic nie pisał, nie mówił rok temu. Jakie to typowe dla tego miasta, dla tego kraju. Wszyscy wszysko wiedzą, ale nie dzielą się swoimi informacjami. Zmowa, czy może znieczulica społeczna? Osobiście obstawiam to pierwsze.
jeżeli zostawiasz auto na płatnym parkingu , i człowiek pilnujący tam mówi że to ostatni rok , bo w tym miejscu ma powstać market , to co można zrobić?
tak jak napisałem wcześniej , jakiś człowieczek zmienia plan zagospodarowania przestrzennego miasta i dostaje pieniądze
basen jest tego najlepszym przykładem
eurostródzianin
początkujący
początkujący
Kontakt:

Post autor: eurostródzianin »

"Ciemny naród wszystko kupi", jak powiedział czołowy inkwizytor IV RP Jacek K. (nie Kuroń), a Wy zdajecie się to potwierdzać! Obrona interesów drobnych, "osiedlowych" sklepikarzy to przysłowiowa bujda na resorach. Przeciw marketom protestują m.in. właścicielka sieci "Delikatesów" oraz ZATOKA, a nie powiecie mi, że ich sklepy to nie "markety". Daliście się wciągnąć w wojnę dwóch potężnych grup interesu, z których jedna próbuje wszystkim wmówić, że reprezentuje interesy prostego obywatela...
przekleta
początkujący
początkujący

Obłuda

A ty euroostródzianin jaką grupę interesów reprezentujesz? Tą grupę która przychyliła się do tego żeby po naszych ostródzkich drogach jeździło jeszcze więcej tirów dostawczych?, tą grupę której nie zależy na informowaniu społeczeństwa o czymkolwiek?, tą grupę ostródzkich mediów, które utożsamiają się z lokalnym SLD i według nich włos z głowy nie może im spaść?, tą grupę której nie zależy na wpływach z podatku dochodowego, bo małe sklepy przestaną istnieć, a markety mają gdzie indziej siedziby i miasto dostanie figę?, tą grupę która uważa że na wszystkich atrakcyjnych terenach powinny powstać markety i hipermarkety?, tą grupę która uważa że przed wyborami należy pokazać że się robi coś bo wcześniej nie zrobiło się nic, ale tak naprawdę się robi tragedię dla mieszkańców Ostródy?, tą grupę która uważa że wszystko jest ok że markety zatrudniają w większości na umowę zlecenie?. Myślę że w swojej głupocie euroostródzianin reprezentujesz te wszystkie grupy.
Największe minusy marketów:
- Dyktat warunków dostaw towarów
- Odwlekanie terminów płatności nawet za towary szybko zbywalne
- Przerzucanie na dostawców kosztów promocji
- Przerzucanie na dostawców, zwykle producentów, kosztów transportu
- Promowanie przez sieci własnych marek handlowych (uznane za szczególnie niebezpieczne dla małych producentów)
- Tworzenie lokalnego monopolu zakupu towarów
- Wzrost kosztów dystrybucji.
Ni mniej ni więcej ci co dostarczali małym sklepikom jeżeli będą chcieli dalej sprzedawać to będą musieli obniżać koszty, a to generuje dalszy wzrost bezrobocia. Będziemy takim skansenem marketowym powiatu. A sami do pracy będziemy jeździć do Olsztyna.
Dalej pierwszy lepszy cytat z brzegu:
Prof. Franciszek Piontek, ekonomista, zajmuje się programowaniem zrównoważonego rozwoju:

„Uważam, że gminy mieszają dziś często swoje podstawowe funkcje. Ich głównym zadaniem jest troska o jakość życia mieszkańców, a nie podnoszenie rynkowej konkurencyjności swoich gruntów za wszelką cenę, a zwłaszcza za cenę interesu społecznego i jakości życia obywateli. Argument, że każdy inwestor wpłynie na poprawę życia mieszkańców, jest tylko pozornie słuszny. A już na pewno nie uczyni tego hipermarket budowany w centrum lub blisko centrum gminy. Spowoduje on przecież upadek części handlu, a w konsekwencji obniży zatrudnienie w swoim otoczeniu. Takie to „sukcesy” samorządowe przynoszą supermarkety do gmin. Zdarza się nader często, że władze, które wcześniej stosowały zachęty do rozwoju małego, rodzinnego biznesu w gminie, po kilku latach niszczą go, wpuszczając hipermarket. Niekiedy dobijają tak również swoje własne, tzn. wykonywane z pieniędzy podatników, inwestycje”.
Także głupota euroostródzianin lokalnych „sterowców” nie zna granic i mam nadzieję że podzielą los „Hindenburga” w nadchodzących wyborach. Ale mało tego, wszystkie te decyzje i zaniechania powinny być później poddane dogłębnej analizie. Tak tego zostawić nie można.
Awatar użytkownika
morderator
rozkręcający się
rozkręcający się

Kazik Staszewski...

Post autor: morderator »

Kazik śpiewa : "analiza mnie nie zbliża",
dach do zobudowy, bo wygląda nawet z dołu jak "kibel", którego nie powinno być,

Obrazek
Mandaryn
początkujący
początkujący

Re: Obłuda

Post autor: Mandaryn »

przekleta pisze:A ty euroostródzianin jaką grupę interesów reprezentujesz? Tą grupę która przychyliła się do tego żeby po naszych ostródzkich drogach jeździło jeszcze więcej tirów dostawczych?, tą grupę której nie zależy na informowaniu społeczeństwa o czymkolwiek?, tą grupę ostródzkich mediów, które utożsamiają się z lokalnym SLD i według nich włos z głowy nie może im spaść?, tą grupę której nie zależy na wpływach z podatku dochodowego, bo małe sklepy przestaną istnieć, a markety mają gdzie indziej siedziby i miasto dostanie figę?, tą grupę która uważa że na wszystkich atrakcyjnych terenach powinny powstać markety i hipermarkety?, tą grupę która uważa że przed wyborami należy pokazać że się robi coś bo wcześniej nie zrobiło się nic, ale tak naprawdę się robi tragedię dla mieszkańców Ostródy?, tą grupę która uważa że wszystko jest ok że markety zatrudniają w większości na umowę zlecenie?. Myślę że w swojej głupocie euroostródzianin reprezentujesz te wszystkie grupy.
Największe minusy marketów:
- Dyktat warunków dostaw towarów
- Odwlekanie terminów płatności nawet za towary szybko zbywalne
- Przerzucanie na dostawców kosztów promocji
- Przerzucanie na dostawców, zwykle producentów, kosztów transportu
- Promowanie przez sieci własnych marek handlowych (uznane za szczególnie niebezpieczne dla małych producentów)
- Tworzenie lokalnego monopolu zakupu towarów
- Wzrost kosztów dystrybucji.
Ni mniej ni więcej ci co dostarczali małym sklepikom jeżeli będą chcieli dalej sprzedawać to będą musieli obniżać koszty, a to generuje dalszy wzrost bezrobocia. Będziemy takim skansenem marketowym powiatu. A sami do pracy będziemy jeździć do Olsztyna.
Dalej pierwszy lepszy cytat z brzegu:
Prof. Franciszek Piontek, ekonomista, zajmuje się programowaniem zrównoważonego rozwoju:

„Uważam, że gminy mieszają dziś często swoje podstawowe funkcje. Ich głównym zadaniem jest troska o jakość życia mieszkańców, a nie podnoszenie rynkowej konkurencyjności swoich gruntów za wszelką cenę, a zwłaszcza za cenę interesu społecznego i jakości życia obywateli. Argument, że każdy inwestor wpłynie na poprawę życia mieszkańców, jest tylko pozornie słuszny. A już na pewno nie uczyni tego hipermarket budowany w centrum lub blisko centrum gminy. Spowoduje on przecież upadek części handlu, a w konsekwencji obniży zatrudnienie w swoim otoczeniu. Takie to „sukcesy” samorządowe przynoszą supermarkety do gmin. Zdarza się nader często, że władze, które wcześniej stosowały zachęty do rozwoju małego, rodzinnego biznesu w gminie, po kilku latach niszczą go, wpuszczając hipermarket. Niekiedy dobijają tak również swoje własne, tzn. wykonywane z pieniędzy podatników, inwestycje”.
Także głupota euroostródzianin lokalnych „sterowców” nie zna granic i mam nadzieję że podzielą los „Hindenburga” w nadchodzących wyborach. Ale mało tego, wszystkie te decyzje i zaniechania powinny być później poddane dogłębnej analizie. Tak tego zostawić nie można.
W pełni się z tobą zgadzam przekleta. Swoją drogą masz niezłą gadane. Trafne argumenty, przy których euroostródzianina usadziłaś jak dzieciaka. Powinnaś pisać gdzieś jakieś artykuły. Najlepiej w twojej ulubionej gazecie :) Ale musiała byś zostać redaktorem naczelnym :) bo logiczne argumenty w tej gazecie się nie przebijają. A ty jesteś za bardzo trafna i logiczna. :tancze:
przekleta
początkujący
początkujący

racja

Dzięki mandaryn po raz drugi już na tym forum. Wszystkie niepowodzenia tego miasta, które zaczęły się od momentu miłościwie nam panujących prawie 4 lata temu cały czas były zamiatane pod dywan. Takim jednym z brudów są właśnie te markety. Lokalne media nawet nie wiedzą jak to ugryźć. To znaczy wiedziały by, nawet może chciały by, ale za daleko poszło wspólne kokietowanie się przez te wszystkie lata. I teraz głowa w piasek. Nic się nie stało. To wszystko gra wyborcza mówią malkontenci. A tu jest konkretny pasztecik i śmierdzi i tak łatwo mieszkańcy nie odpuszczą. Jednego nie mogę pojąć. Większość mediów zmienia się, zmienia swoje poglądy, a nasze jedyne papierowe lokalne okno na świat ostródzki trwa niezmiennie w swoim zacietrzewieniu. W swojej ignorancji i strusiowatości ani mru mru. Jutro pewnie na pierwszej stronie będzie informacja o ostatnim seansie w Kinie Świt. pożal się boże. I nagle pojawią się rzesze ludzi z krokodylimi łzami, i następne obiecanki że przyjdzie nowe. A może tam też zrobią market?
Awatar użytkownika
morderator
rozkręcający się
rozkręcający się

życie

Post autor: morderator »

"przymus konsumpcji teroryzuje Was" to cytat po lewakach, którzy nie żyją................................
Awatar użytkownika
mojsa
rozkręcający się
rozkręcający się

Post autor: mojsa »

Tak, to prawda co pisze przekleta - ja też zastanawiałem się co dziś napisze prasa ostródzka. Stawiałem na pianę w fontannie. I nie pomyliłem się ba to przeciez sensacja ostródzka - a poza tym cukierkowo - żyć nie umierać - poprostu Diamentowa Ostróda. Nic ani jednym słowem na temat petycji do władz, nic ani słowa a temat spłecznego sprzeciwu w temacie Marketów.
Zastanawia mnie postawa euroostródzianina - ten człowiek kpi sobie ze wszystkich drobnych przedsiębiorców - "osiedlowych sklepikarzy". Jak na młodego człowieka zaraz po studiach - dość dziwne zachowania - czy przypadkiem za tym nickiem nie kryje się siwy pan, w okularach i z bródką ala Penderecki? "Przeciw marketom protestują m.in. właścicielka sieci "Delikatesów" i Zatoka" - m.in. przedstawiciele tych firm byli na spotkaniu u Burmistrza w Urzędzie Miasta - tylko jak zwykle zamiast Burmistrza - był wice. No cóż takiego wybralismy sobie włodarza - to takiego mamy. Mam nadzieję, że w tych wyborach "ciemny naród" jak to określa euroostródzianin powie takim Panom - dowidzenia.
eurostródzianin
początkujący
początkujący
Kontakt:

No proszę...Ja wolałbym, aby społeczność lokalna naszego miasta powiedziała rządzącym "żegnamy", gdyż "do widzenia" wyraźnie sugeruje nadzieję na kolejne spotkanie;) Jeśli ktoś nie robi z igły wideł, to od razu musi być z SLD, UW, Gazety Ostródzkiej i jeszcze niewiadomo skąd?! Nie reprezentuję żadnej grupy interesu, jestem zwyczajnym konsumentem, który woli zrobić zakupy szybko, w pożądnym markecie, a nie stać w zatłoczonej klitce i zdawać się na panią ekspedientkę przy wyborze chociażby chleba. Poza tym właściciele owych "marketów" budują je w zgdzie z prawem, więc nie widzę realnych przesłanek, by w jakikolwiek sposób ograniczać tu działanie wolnego rynku. Robicie aferę, jakby NKWD chciała Was wywozić na sybir! Spokojnie - oni Wam tylko budują sklep...
Megan
początkujący
początkujący

Post autor: Megan »

Euroostródzianin chyba powinien wrócić na studia i się douczyć. Mam wrażenie, że on za bardzo nie wie o czym pisze. Życzę Ci byś dobrze znał angielski, bo z takimi poglądami szybko będziesz musiał szukać pracy w Irlandii.
Łysy
rozkręcający się
rozkręcający się

Post autor: Łysy »

Może średnio jest to związane z tematem, ale chciałem wyrazić zdziwieni tym, iż wszyscy niemal chciaeliby zlinczować Jacka K. za jego słynne słowa o "ciemnym ludzie". Nie powiedział tego przecież do kamery, czy komuś prosto w oczy tylko wyraził poniekąd oczywisty pogląd. Nie chodzi tu tylko o polski przypadek ale uśredniając można spokojnie powiedzieć, że lud jest ciemny i mam podobny pogląd, choć jeszcze nie badałem gdzie służył dziadek Nochala :-D
eurostródzianin
początkujący
początkujący
Kontakt:

No to sprawdź to Łysy jak najszybciej. Przecież to niesłychanie ważne, rzutujące na przyszłość każdego z nas. Bez sprawdzenia tego nigdy nie dogonimy reszty UE, nie będzie wzrostu gospodarczego i spadku bezrobocia.... A tak poza tym lud jest rzeczywiście ciemny. Gdyby był choć trochę światły, nigdy nie zagłosowałby na PiS i nie kupił bredni o Wehrmahcie. To tyle tytułem odpowiedzi na niezwiązany z tematem wpis Łysego.

P.S. Z Kurskim jest podobnie jak z okrętem podwodnym Kursk - DNO !!!
Awatar użytkownika
ryba
rozkręcający się
rozkręcający się

Post autor: ryba »

eurostródzianin pisze:No to sprawdź to Łysy jak najszybciej. Przecież to niesłychanie ważne, rzutujące na przyszłość każdego z nas. Bez sprawdzenia tego nigdy nie dogonimy reszty UE, nie będzie wzrostu gospodarczego i spadku bezrobocia.... A tak poza tym lud jest rzeczywiście ciemny. Gdyby był choć trochę światły, nigdy nie zagłosowałby na PiS i nie kupił bredni o Wehrmahcie. To tyle tytułem odpowiedzi na niezwiązany z tematem wpis Łysego.

P.S. Z Kurskim jest podobnie jak z okrętem podwodnym Kursk - DNO !!!
...... nie podskakuj eurobambetlu, bo ktoś zapuka do drzwi twojej garsoniery o piątej rano i cienko będziesz piał , kozaczku :P
eurostródzianin
początkujący
początkujący
Kontakt:

Ciemny lud przemówił hehe Kolega z młodzieży wszechpolskiej czy chłopak (czyt. partner życiowy) Jacka K. ?
Łysy
rozkręcający się
rozkręcający się

Post autor: Łysy »

No to odpowiedz mi w takim razie na kogo miał zagłosować ciemny lud aby było lepiej. Szczerze mówiąc to Twoje wpisy niekiedy mnie irytują :-x Jak jesteś taki mądry to podpowiedz nam jaki układ sił parlamentarnych mógłby stworzyć stabilny rząd, nawet jeśli wygra Twoja ulubiona partia wodzowska na czele z wiecznym nieudacznikiem z zakolami.
eurostródzianin
początkujący
początkujący
Kontakt:

Widzisz Łysy, sęk w tym, że ja nie reprezentuję interesów żadnej partii, tylko krytykuję jedną - PiS oraz jej dwie "przystawki", populistyczną i faszystowską. Uważam, iż obecna koalicja jest najgorszym co mogło się Polsce przytrafić. Irytują Cię moje wpisy, mnie zaś irytują 2 mln Polaków, którzy musieli wyjechać za granicę oraz to, że zapewne mnie i moich przyjaciół także to czeka. Irytuje mnie ton wypowiedzi polityków PiS, irytują mnie ich kłamstwa, arogancja, hipokryzja i "sobiepaństwo". Wiem, polityka jest brudna, ale to, z czym mamy do czynienia ze strony obecnie nam panujących przekracza wszelkie granice. Niemcy potrzebowali Hitlera, by wyzbyć się swojej narodowej arogancji. Pewnie my też potrzebujemy Kaczyńskich, by wreszcie zrozumieć, iż Polska nie jest "Chrystusem narodów" i ostoją wartości moralnych. W ostatnich dniach, a raczej nocach, TVP1 emitowała serial o Albercie Speerze, głównym architekcie III Rzeszy. W obrazowy sposób pokazano drogę od bezkrytycznego uwielbienia Hitlera, po wielką traumę i zastanowienie "Jak mogłem dać się tak omotać?!". Opamiętanie przychodzi zwykle zbyt późno. Oby Polska, przez wyborców takich jak Ty, nie zaprzepaściła swej historycznej szansy, powierzając władzę zakompleksionym, małym ludziom, pragnącym jedynie niszczyć.
Marcelina
gaduła
gaduła

Post autor: Marcelina »

Problem polega na tym, że oni nie są zakompleksieni.
Oni maja wygórowane miemanie o sobie. I to najbardziej przeraża.
Awatar użytkownika
ryba
rozkręcający się
rozkręcający się

Post autor: ryba »

....Miller, Jakubowska, Nikolski, Kwiatkowski , Czarzasty...... Pęczak, Jagiełło, Sobotka ( ułaskawiony za wybitne osiągnięcia ) ......
....... i jeszcze wam Kaczyńscy przeszkadzają?
Mi też nie podoba sie obecna koalicja, ale poprzednia ekipa była niedoścignionym wzorem i choćby nie wiem jak sie starać, to nikt ich nie przebije w "osiągnięciach".
Zablokowany