SZUKAM

Moderator: Jacek-P

Artur

SZUKAM

Post autor: Artur »

Poszukuję nazwisk znanych, żyjących ostródzian. Wiem o Krystnie Chojnowskiej- Liskiewicz, Janie Purzyckim, Marii Ciunelis, kto jeszcze? Jeśli ktoś zna - niech napisze...
Nowy

Re: SZUKAM

Post autor: Nowy »

Po co ci te naziwska, co z tymi naziwskami chcesz zrobić. Arturze czy ty robisz jeszcze w promocji miasta?
komon bejbe tunajt

! bingo !

Post autor: komon bejbe tunajt »

ja
Przyjaciel Pies

Post autor: Przyjaciel Pies »

Ja też!
Artur

Post autor: Artur »

Nowy, Nowy... Nie przypominam sobie... A szukam ludzi, którym możnaby nadać Honorowe Obywatelelstwo Miasta. Np. komon bejbe tunajt i Przyjaciel Pies - tacy są znani.
Peter

Post autor: Peter »

Z pewną taką dozą nieśmiałości proponuję nadać honorowe obywatelstwo miasta Ostródy pewnemu obywatelowi Lubajn. A okazja jest wyśmienita, bowiem 24 czerwca minęło równe 20 lat odkąd objął on w piastowanie funkcję przewodniczącego rady powiatowej PRON. Aż wstyd, że Biuro Promocji Miasta tego faktu nie zauważyło.

Informacja dla młodzieży:

Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego (PRON) został powołany w listopadzie 1982 r. przez PZPR oraz podporządkowane jej stronnictwa i organizacje polityczne. Była to organizacja utworzona w celu uzyskania poparcia społeczeństwa dla polityki PZPR, szczególnie w obliczu stanu wojennego i katastrofalnej sytuacji gospodarczej. PRON miał tworzyć formuły frontu porozumienia narodowego dla całego społeczeństwa.
W skład PRONu weszły Obywatelskie Komitety Ocalenia Narodowego (zwane także Obywatelskimi Komitetami Odrodzenia Narodowego) - OKON. Jednym z założycieli OKONu w Ostródzie był wspomniany wyżej obywatel Lubajn. Były one tworzone od momentu wprowadzenia stanu wojennego. Obywatelskie Komitety Ocalenia Narodowego miał stanowić wyraz poparcia społecznego dla stanu wojennego.
PRON, który zakończył swoją niechlubną działalność w 1989 roku, nie uzyskał nigdy spodziewanego poparcia społecznego. I chwała za to Najwyższemu.
Włodek

Post autor: Włodek »

Współczuję Ci, Arturze. Sam widzisz, że nawet z najszlachetniejszej inicjatywy można sobie robić jaja. Takie jest życie i nic na to nie poradzisz. Życzę wytrwałości i pozdrawiam.
xxx

Post autor: xxx »

a znam pare nazwisk ... nawet wiem gdzie je można znaleźć .... KSIĄŻKA TELEFONICZNA
MARTA

Post autor: MARTA »

Na dzień dzisiejszy najbardziej znanym Ostródziakiem młodego pokolenia jest MACIEJ KIŚLEWSKI , wstydu nam nie przyniósł. Chociaż wiele osób ktrytykuje program BAR ja uważam ,że możemy być dumni z tego chłopaka . W całym tym towarzystwie wyróżniał się dobrym wychowaniem ,inteligencją ,poczuciem humoru.Już dzisiaj okaże się, czy zgarnie kasę/życzę mu tego całym sercem/. Nie jestem jakąś zakochaną mołalatą ,/mógłby być moim synem/ i wydaje mi się ,że oceniam Maćka obiektywnie. Tacie Maćka gratuluję wychowania wspaniałego syna. Kochani, pomóżmy mu dzisiaj . Niech wygra .Życzę mu wiele szczęścia , oby nie zmarnował swojej szansy.
gosc

Post autor: gosc »

Głosować proszę na Maćka, w końcu jest z Ostródy.
20:00 Polsat
MARTA

nIE MAMY INNEGO WYJŚCIA W KOŃCU TO NASZ CZŁOWIEK.
MARTA

No i wygrał .Serdeczne gratulacje. Uważam,że należy Mu się teraz zorganizować piękne powitanie po powrocie do rodzinnego miasta.
prymas

Post autor: prymas »

a co chcecie się zobaczyć w polsacie jak będziecie klaskać naszemu bohaterowi, jest to gwiazda dla nastolatek i niech tak zostanie a że nie ma innych żyjących ostródzian, któzy się zasłużyli to tylko wstyd
gosc

Post autor: gosc »

Przemawia przez ciebie zazdrosc. Nie wiem czy jest ci znanne takie określenie "patriotyzm lokalny". To właśnie o to chodzi. Nie trzeba być nastolatką, jego znajomym, czy chcieć się się pokazać w telewizji, aby przywitac Maćka jak będzie wracał. Zwyczajnie niektórzy chca mu pogratulowac , a jest czego. Wygrał, nie zrobił z siebie kompletnego błazna (czego nie można powiedzieć o niektórych uczestnikach programu) i co najważniejsze jest z Ostródy. Reszta jest mało istotna. Mało który program miał taka oglądalnośc jak BAR i ta cała rzesza telewidzów zapamieta, że normalny człowiek jakim jest maciek wygrał program i że pochodzi z Ostródy. Jak by niemówić to tez w pewien sposób reklama dla miasta bo będzie się ten temat jeszcze długo przewijał. Może w końcu Ostróda przestanie być wyłacznie rozpoznawana jako stolica Disco Polo. Takie jest moje zdanie i wiem, ze nie tylko moje.
MARTA

Jeżeli przemawia przez ciebie zazdrość, nic nie stoi na przeszkodzie,abyś i ty okazał się chlubą, naszego miasta,wtedy będziemy ci wszyscy gratulować i też będziemy z ciebie dumni. POKAŻ,ŻE NA TO ZASŁUGUJESZ. Pierwsza złożę ci gratulacje, a narazie tak jak ja jesteś anonimowym mieszkańcem tego miasta.Więcej życzliwości dla ludzi,którym się powiodło i wiary w siebie ,jeżeli uważasz BAR za mało wartościowy program , proszę błyśnij intelektem i zgłoś się do WIELKIEJ GRY , albo do JEDEN Z DZIESIĘCIU,a może jeszcze znajdziesz jakiś ambitniejszy program. POWODZENIA.
Zablokowany