Prowokacja w Urzędziem Miejskim...
Moderator: Jacek-P
Popieram wściekłego, kimkolwiek jest - napisał prawdę, a ta pseudo pani redaktor z takiej jednej gazety ostródzkiej to bym wyrzucił z pracy, za sldowską propagandę, którą uprawia, i czyni najwięwięcej szkody niz taki rocho, co to ściagnął Fakt lub kogos tam jeszcze.
Gdzie są ci radni, którzy mogą, ale nie chcą zamknąć tego haniebnego rozdziału Ostródy. Wystraczy tylko brak absolutorium dla burmistrza i mamy spokój z takim rządzeniem miastem.
Radni, którzy to tolerują sami wystawiają sobie świadectwo popierania rządów pana N. i D. przepraszam powinienem napisać Pana D. i N. pamietając życzenia dla mieszkanów Ostródy, które składał wicebumistrz wraz z burmistrzem. Szczyt głupoty. Głypoty, która nakazuje pokazywac kible ministrowi (choc tak naprawdę nim niebył).
I tym radnym też ludzie podziękuja za wspołpracę w nadchodzących wyborach - jeśli nic nie zmienią.
Wściekły - masz moje poparcie!!!
Gdzie są ci radni, którzy mogą, ale nie chcą zamknąć tego haniebnego rozdziału Ostródy. Wystraczy tylko brak absolutorium dla burmistrza i mamy spokój z takim rządzeniem miastem.
Radni, którzy to tolerują sami wystawiają sobie świadectwo popierania rządów pana N. i D. przepraszam powinienem napisać Pana D. i N. pamietając życzenia dla mieszkanów Ostródy, które składał wicebumistrz wraz z burmistrzem. Szczyt głupoty. Głypoty, która nakazuje pokazywac kible ministrowi (choc tak naprawdę nim niebył).
I tym radnym też ludzie podziękuja za wspołpracę w nadchodzących wyborach - jeśli nic nie zmienią.
PS. Nr 2 Do Mojsy
PS Nie bronię pana N., tym bardziej pana D., ale jestem za postępowaniem zgodnym z prawem. Jeżeli nie podobają nam się decyzje władzy, spróbujemy je zmienić nie łamiąc prawa, tak jak to było np. w przypadku cmentarza.
wsciekly pisze:(...) dlaczego malutka część społeczeństwa zablokowała przeniesienie cmentarza i dlaczego Pan N i D się tego wystraszyli (...)
Czy prawda może mieć dwa oblicza?mojsa pisze:Popieram wściekłego, kimkolwiek jest - napisał prawdę (...)
PS Nie bronię pana N., tym bardziej pana D., ale jestem za postępowaniem zgodnym z prawem. Jeżeli nie podobają nam się decyzje władzy, spróbujemy je zmienić nie łamiąc prawa, tak jak to było np. w przypadku cmentarza.
Hipokryzja podszyta ukrywanym poparciem dla Pana N i D
dimitte illis; non enim sciunt quod faciunt - tzn. "Boże wybacz im bo nie wiedzą co czynią". Marcelina i nie odwracaj kota ogonem wszystko co napisałem tyczyło się spraw demokratycznych i zgodnych z prawem przecież Marcelino wskazałem wyraźnie "Po przegranych wyborach", a nie po wywiezieniu na taczce. Piszesz w ten sposób świadomie żeby moją wypowiedź zdezawuować, nic nie było o działaniach niezgodnych z prawem. Po pierwsze pięknie ich wypunktowałem sami sobie na to zapracowali, a po drugie końcowy zwrot odnosi się do tego że jedynie Bóg może im wybaczyć i to w najlepszym wypadku, ponieważ tu na ziemi odpowiedzą za to najpierw przegrywając wybory, co jest dla mnie oczywiste, a po wyborach odpowiedzą mam nadzieję przed prawem, za to co zrobili i za to czego nie zrobili dla tego miasta co jest największą zbrodnią w stosunku do mieszkańców Ostródy. Tylko tyle Marcelina i aż tyle.
Droga Marcelino!
Przeciwstawiając się władzy,nawet jeżeli robisz to zgodnie z prawem, narażasz się na reakcję z ich strony, która w takich przypadkach może być bolesna.
Sprawa tego cmentarza ma szerszy kontekst - jaki każdy sie domyśla.
Działanie z prawem - tak powinno być w demokratycznym kraju. tylko, że w tym kraju nawet władza łamie prawo, przez co zwykli obywateli tez czują się zwolnieni z tego obowiązku - przykład - działanie rocho.
Co sugerujesz? referendum - nie ma szans!! Szary obywatel to się cieszy (tak, naprawdę to nie ma z czego) że bedzie basen, albo, że jest discopolo, albo jakieś tam regge czy też lato z radiem.
Mamienie ludzi pustymi haslami robi swoje, lista tygodniowa co to pan burmistrz zrobił, spotkał się z panem tym i tamtym, też odziaływuje.
Widocznie temu rocho puściły nerwy i mamy skandal na całą Polskę, czy to było zgodnie z prawem?
Zatem pytam się czy wszystko w tym mieście odbywa się zgodnie z prawem?
P.S. Ladną masz różę
Przeciwstawiając się władzy,nawet jeżeli robisz to zgodnie z prawem, narażasz się na reakcję z ich strony, która w takich przypadkach może być bolesna.
Sprawa tego cmentarza ma szerszy kontekst - jaki każdy sie domyśla.
Działanie z prawem - tak powinno być w demokratycznym kraju. tylko, że w tym kraju nawet władza łamie prawo, przez co zwykli obywateli tez czują się zwolnieni z tego obowiązku - przykład - działanie rocho.
Co sugerujesz? referendum - nie ma szans!! Szary obywatel to się cieszy (tak, naprawdę to nie ma z czego) że bedzie basen, albo, że jest discopolo, albo jakieś tam regge czy też lato z radiem.
Mamienie ludzi pustymi haslami robi swoje, lista tygodniowa co to pan burmistrz zrobił, spotkał się z panem tym i tamtym, też odziaływuje.
Widocznie temu rocho puściły nerwy i mamy skandal na całą Polskę, czy to było zgodnie z prawem?
Zatem pytam się czy wszystko w tym mieście odbywa się zgodnie z prawem?
P.S. Ladną masz różę
Marcelinko, nie zaprzeczam sam sobie. Średniointeligentny człowieczek zrozumie tresć słów cytowanych przez wściekłego:
dimitte illis; non enim sciunt quod faciunt - odpuść im, bo nie wiedzą, co czynią
Boże .... odpuść im ... winy bo nie wiedzą co czynią - to będzie na sądzie ostatecznym mam nadzieję.
Tu na ziemskim padole czeka ich jeszcze kilka miesięcy samorzadowego piekiełka.
Ale widzę, że Tobie to chyba trzeba kawę na ławę.
pozdrawiam i zyczę miłych snów
dimitte illis; non enim sciunt quod faciunt - odpuść im, bo nie wiedzą, co czynią
Boże .... odpuść im ... winy bo nie wiedzą co czynią - to będzie na sądzie ostatecznym mam nadzieję.
Tu na ziemskim padole czeka ich jeszcze kilka miesięcy samorzadowego piekiełka.
Ale widzę, że Tobie to chyba trzeba kawę na ławę.
pozdrawiam i zyczę miłych snów
Mój wysokointeligentny PROWOKATORZE.
Prosząc Ojca o odpuszczenie, sam najpierw musisz odpuścić.
http://www.wodzislaw.kielce.opoka.org.p ... _1pas2.htm
PS. W przyszłą niedzilę w kościele NMP zaczynają się rekolekcje adwentowe.
Prosząc Ojca o odpuszczenie, sam najpierw musisz odpuścić.
http://www.wodzislaw.kielce.opoka.org.p ... _1pas2.htm
PS. W przyszłą niedzilę w kościele NMP zaczynają się rekolekcje adwentowe.
Marcelino,
Dziękuję za słowa homilii. Warto wsłuchać sie w sens słów dających pokrzepienie sercu.
Przebaczam Tobie Marceliono za wszystko. Przebaczam im w tej chwili.
Nie wiem tylko czy ludzie im przebaczą.
,,Do Boskiej karzącej ręki, ty swojej nie przykładaj , aby się zaś i tobie nie dostało”.
ponawiam prośbę o relację ze spotkania z Ministrem.
Dziękuję za słowa homilii. Warto wsłuchać sie w sens słów dających pokrzepienie sercu.
Przebaczam Tobie Marceliono za wszystko. Przebaczam im w tej chwili.
Nie wiem tylko czy ludzie im przebaczą.
,,Do Boskiej karzącej ręki, ty swojej nie przykładaj , aby się zaś i tobie nie dostało”.
ponawiam prośbę o relację ze spotkania z Ministrem.
Jeżeli np. Sąd uzna, że fototreportaż znieważył funkcjonariusza publicznego, to rocho bedzie współwinny.mojsa pisze:(...)
Widocznie temu rocho puściły nerwy i mamy skandal na całą Polskę, czy to było zgodnie z prawem? (...)
Łamanie prawa przez innych, nie zwalnia nas z obowiązku przestrzegania prawa. Nawet w przypadku bezradności policji, niewydolności sądów, żle specyzowanych przepisów.... Niestety.
PS. Kilka lat temu, w sąsiednim miasteczku ktoś otrzymał niezwykłą przesyłkę, świński ryj....czy nadawca złamał prawo?
No dobra, ale tylko na temat samego "księcia", o panu D. już nie rozmawiajmy.
Wazelinia i uklony dla popleczników z prowincjonalnego miasteczka.
Mało (bardzo mało) konkretów i fachowych rad, ale bardzo duża umiejetność mówienia o oczywistych sprawach długo. bardzo długo jak ostródzkie molo.
Brakowało jedynie wzmianki o urodzie ostródzianek.
Oczywiście nie zabrakło politycznych "potyczek" typu: winę za to, że tak mało pozyskaliśmy funduszy z UE ponoszą panowie wojewodowie, zapomniał, że najdłużej wnioski leżą pod skrzydłami marszałków (sam był v-ce marszałkiem).
Wazelinia i uklony dla popleczników z prowincjonalnego miasteczka.
Mało (bardzo mało) konkretów i fachowych rad, ale bardzo duża umiejetność mówienia o oczywistych sprawach długo. bardzo długo jak ostródzkie molo.
Brakowało jedynie wzmianki o urodzie ostródzianek.
Oczywiście nie zabrakło politycznych "potyczek" typu: winę za to, że tak mało pozyskaliśmy funduszy z UE ponoszą panowie wojewodowie, zapomniał, że najdłużej wnioski leżą pod skrzydłami marszałków (sam był v-ce marszałkiem).
Dziwne
Chciałbym żeby gazeta ostródzka zrobiła takie porównanie lokalne kto ile funduszy ściągnął z zewnątrz. Ale uważam że powinno to się odbywać na zasadzie najpierw pytania do samej jednostki samorządowej, a potem skonfrontowania tego konkretnie ze źródłem pozyskanych funduszy, które to źródła podała by wcześniej jednostka samorządowa. Myślę że na tle powiatu Ostródzkiego przy takim porównaniu każde usprawiedliwienie włodarzy miasta Ostróda dlaczego nie pozyskali żadnych środków z zewnątrz (bo trzeba pamiętać to nie są tylko i wyłącznie środki z UE przykład? totalizator sportowy współfinansuje projekty sportowe) było by co najmniej obrażające inteligencję najmniej inteligentnego mieszkańca Ostródy.
Tak na koniec to widzę że jest jedna osoba, której ta afera spadła jak z nieba. Kto to taki? Oczywiście ten gościu co go po pijaku złapali, sprawa zakończona, cicho sza, nawet Ostródzkiej to na rękę poszło bo mogli się skupić na żałowaniu Pana D nawet wyciągnęli z internetu same „OBIEKTYWNE” :) rzewne wypowiedzi internautów. Mi tak naprawdę to już nie chce się pisać o tej gazecie zresztą sami sobie na to pracują. Przez 3,5 roku było tyle baboli ze strony włodarzy miasta nic nie jest wytknięte nikt się nie zająknął o CPN w środku miasta że to przecież skandal kogo obchodzi że najnowocześniejszy i takie tam bzdety, (kto zwróci kasę mieszkańcom mieszkającym przy tej inwestycji bo oczywiście trudniej to będzie sprzedać), czy wieży telefonii komórkowej, to już jest majstersztyk. Ja wiem się powtarzam, ale ręce opadają, a to jest tylko kropelka w morzu wszystkich problemów. Przecież pomimo tej ciągłej propagandy coraz więcej ludzi zauważa olbrzymi rozdźwięk pomiędzy tym co pisze Ostródzka, a tym co rzeczywiście dla tego miasta się robi. No przecież król jest nagi tu na naszym podwórku, a wy na jakieś tam TVN24 narzekacie. I czemu tak rozpaczliwie wszyscy próbują zmarginalizować „przeciwnika” w tej całej sprawie przecież po raz kolejny powtarzam, i każdy to widzi kto ogląda TVN24 że FAKT był tu tylko pionkiem. Czy to jest niedopuszczenie do świadomości że aż taka gruba ryba uwzięła się na „bogu ducha winnego” Pana D i Pana N :) ?.
Tak na koniec to widzę że jest jedna osoba, której ta afera spadła jak z nieba. Kto to taki? Oczywiście ten gościu co go po pijaku złapali, sprawa zakończona, cicho sza, nawet Ostródzkiej to na rękę poszło bo mogli się skupić na żałowaniu Pana D nawet wyciągnęli z internetu same „OBIEKTYWNE” :) rzewne wypowiedzi internautów. Mi tak naprawdę to już nie chce się pisać o tej gazecie zresztą sami sobie na to pracują. Przez 3,5 roku było tyle baboli ze strony włodarzy miasta nic nie jest wytknięte nikt się nie zająknął o CPN w środku miasta że to przecież skandal kogo obchodzi że najnowocześniejszy i takie tam bzdety, (kto zwróci kasę mieszkańcom mieszkającym przy tej inwestycji bo oczywiście trudniej to będzie sprzedać), czy wieży telefonii komórkowej, to już jest majstersztyk. Ja wiem się powtarzam, ale ręce opadają, a to jest tylko kropelka w morzu wszystkich problemów. Przecież pomimo tej ciągłej propagandy coraz więcej ludzi zauważa olbrzymi rozdźwięk pomiędzy tym co pisze Ostródzka, a tym co rzeczywiście dla tego miasta się robi. No przecież król jest nagi tu na naszym podwórku, a wy na jakieś tam TVN24 narzekacie. I czemu tak rozpaczliwie wszyscy próbują zmarginalizować „przeciwnika” w tej całej sprawie przecież po raz kolejny powtarzam, i każdy to widzi kto ogląda TVN24 że FAKT był tu tylko pionkiem. Czy to jest niedopuszczenie do świadomości że aż taka gruba ryba uwzięła się na „bogu ducha winnego” Pana D i Pana N :) ?.
Re: Dziwne
z twoich wypowiedzi wynika że "strasznie" interesujesz regionemwsciekly pisze:Chciałbym żeby gazeta ostródzka zrobiła takie porównanie lokalne kto ile funduszy ściągnął z zewnątrz.
chciałbym cię poinformować że RANKING MIAST , POWIATÓW , GMIN,co roku opisuje Gazeta Olsztyńska jest tam wszystko od inwestycji , po długi.
ukazuje się on na przełomie stycznia i lutego. więc jeszcze trochę musisz poczekać
I tak warto żyć
Stuknij w stół a nożyce same się odezwą
Zgadł
Święta prawda bo aktualnie to te miasto tylko spływa ale bez mlekiem i miodem. A co do mojego kandydowania to myślę że wystarczyło by takich recenzentów jak ja dwóch w Gazecie Ostródzkiej, dwóch w radzie miasta i mógłbyś wtedy dołożyć dopiero te swoje mlekiem i miodem i jeszcze manna z nieba :).mmgg pisze:wściekły nie płacz , nie biadol , kandyduj na radnego , burmistrza .
za twojego "panowania" miasto będzie mlekiem i miodem płynące 8)
A co do pani redaktor to jestem przekonany że ona się jeszcze poprawi, żeby tak chciała przynajmniej przestać być tą „tubą” propagandową Włodarzy miejskich niech już będzie tą małą „tubką” jak musi, no to zdzierżę i my wszyscy co nie? :) Ogólnie kobieta nie jest zła. Na koniec powiem tylko jedno - Lubawa eh. Tam to jest życie :).
Recenzent
Aha jeszcze jedno mmgg co do twojego biadolenia. Rzetelna recenzja nie jest biadoleniem, można by pomyśleć że moja recenzja różnych recenzji dotyczących miasta i jego zarządzania, które zamieszcza ostródzka tak bardzo cię dotknęła, że popełniasz pierwszy podstawowy błąd dziennikarza tzw. "syndrom cofającego się ataku na oślep" . Twoja irytacja wywołana najprawdopodobniej trafnością moich argumentów wywołała w tobie zwierzęcą reakcję histerycznego odwracania kota ogonem. Bo tak naprawdę do żadnych moich argumentów się nie odniosłeś, tylko uzewnętrzniłeś swoją bezradność i skłonność do przypisywania swoich ukrytych słabości innym takich jak płacz, biadolenie i tym podobne. Myślę że z perspektywy recenzenta można więcej zdziałać niż z perspektywy brudnej polityki. Dzięki mmgg za utwierdzenie mnie w swoich poglądach Pozdrawiam i więcej już nie roń łez, nie warto, dziewczyny w dzisiejszych czasach nie płaczą.
Czas jest niestety nie ubłagany - co roku każdemu z nas przybywa wieku, a nie ubywa - Ty sie starzejesz, ja, ona i on. I pan i pani, i wsciekły, narcelina i mojsa itd.
Panie nie są tu nikim nadzwyczajnym. Wszak ciągle walcza o równe prawa, to i mówic o wszystkim wypada. A co, zeby się mizdrzyc, ze niby to o wieku nie wypada mówić itakie tam pierdety? A tak apropo's to w każdej gazecie jest jakaś pani redaktor, która z roku na rok, prawda..., tego ...
Moja klepsydra odlicza czas nieubłaganie, "pyk i piaseczek się przesypał, o! I znów. Zasuwa...
"Ideał sięgnął bruku" - to pewnie przez te gazety, ich poozioom, brrr.. ukowce...
Panie nie są tu nikim nadzwyczajnym. Wszak ciągle walcza o równe prawa, to i mówic o wszystkim wypada. A co, zeby się mizdrzyc, ze niby to o wieku nie wypada mówić itakie tam pierdety? A tak apropo's to w każdej gazecie jest jakaś pani redaktor, która z roku na rok, prawda..., tego ...
Moja klepsydra odlicza czas nieubłaganie, "pyk i piaseczek się przesypał, o! I znów. Zasuwa...
"Ideał sięgnął bruku" - to pewnie przez te gazety, ich poozioom, brrr.. ukowce...