Bezpiecznie czy nie?
Moderator: Jacek-P
Bezpiecznie czy nie?
Autor serwisu zamieścił nowa sondę.
Odpowiem, że nie czuje się bezpiecznie w Ostródzie.
Monitoring, może i skuteczny, ale tylko w kilku miejscach.
Jest kilka miejsc w Ostródzie, które uchodzą za mało przyjazne dla pojedynczego przechodnia(szczególnie wieczorem).
Czy uważają Państwo, że monitoring załatwi sprawę? Ja sądzę, że nie. Moim skromnym zdaniem jedynym sposobem na zwiększenie bezpieczeństwa na naszych ulicach jest zwiększenie liczby patroli policji i straży miejskiej.
Może wspólnie stworzymy ranking niebezpiecznych miejsc w Ostródzie.
Może nasi stróże zwrócą szczególna uwagę na te miejsca. Oby.
freeamp
Odpowiem, że nie czuje się bezpiecznie w Ostródzie.
Monitoring, może i skuteczny, ale tylko w kilku miejscach.
Jest kilka miejsc w Ostródzie, które uchodzą za mało przyjazne dla pojedynczego przechodnia(szczególnie wieczorem).
Czy uważają Państwo, że monitoring załatwi sprawę? Ja sądzę, że nie. Moim skromnym zdaniem jedynym sposobem na zwiększenie bezpieczeństwa na naszych ulicach jest zwiększenie liczby patroli policji i straży miejskiej.
Może wspólnie stworzymy ranking niebezpiecznych miejsc w Ostródzie.
Może nasi stróże zwrócą szczególna uwagę na te miejsca. Oby.
freeamp
Re: Bezpiecznie czy nie?
Ostródy nie zaliczyłbym do miast, w których można czuć się bezpiecznie. Wydarzenia, jakie miały miejsce w tym roku: bójka grupy małolatów na bulwarze nad jeziorem na początku roku. Kilku policjantów ucierpiało w tym zdarzeniu a psa policyjnego niestety trzeba było uśpić- tak był skatowany przez ostródzkich chuliganów. Na koncercie Lata z Radiem kilku mlodych bandytów zaczepiało publiczność - skutek jeden człowiek trafił do szpitala pchnięty nożem. Dalej? Proszę bardzo - ktoś - na pewno nie normalny człowiek lub kilku ludzi- porozbijał nagrobki na cmentarzu a jednego nieboszczka pozbawiono głowy, którą podrzucono aż pod sklep w środku miasta.
Myślę, że tylko te przykłady dają obraz miasta o zaniżonym bezpieczeństwie.
A kamery? Co z tego, że są skoro przez weekend nikt ich nie obsługuje.Ustawione sztywno w jeden punkt nie zapewnią bezpieczeństwa.
Do rankingu miejsc szczególnie niebezpiecznych zaliczyłbym ulice: Słowackiego, Olsztyńską, Gizewiusza, Jaracza, teren cmnetarza Polska Górka, nabrzeże jeziora Drwęckiego.
Myślę, że tylko te przykłady dają obraz miasta o zaniżonym bezpieczeństwie.
A kamery? Co z tego, że są skoro przez weekend nikt ich nie obsługuje.Ustawione sztywno w jeden punkt nie zapewnią bezpieczeństwa.
Do rankingu miejsc szczególnie niebezpiecznych zaliczyłbym ulice: Słowackiego, Olsztyńską, Gizewiusza, Jaracza, teren cmnetarza Polska Górka, nabrzeże jeziora Drwęckiego.
Jeden głos w temacie bezpieczeństwa - policjanci bija nieletnich niewinnych chłopaków malujących swoje graffiti na murach zamiast ścigać bandytów
Czego więc oczekiwać
BEZPIECZEŃSTWA
Ludzie gdzie wy mieszkacie
Czego więc oczekiwać
BEZPIECZEŃSTWA
Ludzie gdzie wy mieszkacie
bezpiecznie zagazować tych debili od sterydów to będzie bezpiecznie
To nie jst moja wypowiedź
nigdy nie pisałem aby pozbawić zycia ludzi, czy to przez zagazowanie czy w inny sposób. Nikogo nie nazywam debilem, to nie jest mój język. Stanowczo się od tego odcinam, kto podaje się za mnie? W tej dyskusji NOWY nie bierze udziału.
... larum graja ... pulkowniku ...
... z pewych zrodel slyszalem , ze jest teraz propblem z jakims zlodziejem ktory podstawia kobietom noge i kradnie ich torebki ... z niepotwierdzinych slyszalem o jakim gwalcie lub usilowaniu gwaltu na pienieznego ... jezeli ta gruga informacja nie jest prawdziwa to przepraszam po prostu nie jestem na biezaco i dlugo mnie nie bylo....
HABIP
...miej serce i patrzaj sercem ...
HABIP
...miej serce i patrzaj sercem ...