Nowy Burmistrz ! Wiemy kto !
Moderator: Jacek-P
Nowy Burmistrz ! Wiemy kto !
Mam pomysł aby na tym forum zgromadzić tematy spraw dla nawego Burmistrza.
Nie chodzi mi oczywiście,o styl ORMO czy listę marzeń nie realnych życzeń.
Uważam, że np. sklep nocny to pierwsze co należy zrobić, aby ludziom w tym mieście ładwiej się żyło. Dziś po godzinie 22,to wstyd, że nawet chleba,jedzenia czy nawet wódki nie można kupić.
Nie bawi mnie, bieganie ludzi po melinach.
Nie chodzi mi oczywiście,o styl ORMO czy listę marzeń nie realnych życzeń.
Uważam, że np. sklep nocny to pierwsze co należy zrobić, aby ludziom w tym mieście ładwiej się żyło. Dziś po godzinie 22,to wstyd, że nawet chleba,jedzenia czy nawet wódki nie można kupić.
Nie bawi mnie, bieganie ludzi po melinach.
Re: Nowy Burmistrz ! Wiemy kto !
Petara, nie desperuj!! Jestem pewien, że nowy burmistrz, o co jak o co, ale zadba o to, żebyś mógł kupić gorzałę po godzinie 22. Może nawet zioła? Pijany naród to szczęśliwy i uległy naród. I o to chodzi!!!!!
...alkohol od 13.00....
...a może alkohol znów sprzedawać od 13.00 w sklepach...byłoby fajnie jak kiedyś...może i serwowit będzie dostępny...hehe...
Ludzie leczcie się , komuna to historia dziś jest inna Polska
!!!

może niech ten nowy burmistrz jakiś zakład pracy ściągnie jeśli mu się uda taki na 1000 osób np. to ja mam wspaniałą wizję naszego miasta otóż wyobraźcie sobie
kolejne tysiąc osób kupuje browary to są kolejne miejsca rracy w sklepach
kolejne tysiąc osób daje swoim dziecoim kieszonkowe te dzieciaki chodzą do pabów, kawiarni sklepów muzycznych kwiaciarni zakładów fryzjerskich
ta banda 1000 osób wymaga jakiś tam doznań kultury więc knajpy muszą się przestawić lub powstać nowe,
jedyny ratunek dla tego miasta to zakład pracy na 1000 osób co da w usługach kolejny 1000 więc szukajcie inwestorów panowie politycy niech pan poseł ściągnie tu jakiegoś kolege infestora dać mu ulgi podatkowe dać mu za darmo ziemie pod zakład wylizać mu tyłek niech tylko zainwestuje to wszyscy będziemy szczęśliwi
kolejne tysiąc osób kupuje browary to są kolejne miejsca rracy w sklepach
kolejne tysiąc osób daje swoim dziecoim kieszonkowe te dzieciaki chodzą do pabów, kawiarni sklepów muzycznych kwiaciarni zakładów fryzjerskich
ta banda 1000 osób wymaga jakiś tam doznań kultury więc knajpy muszą się przestawić lub powstać nowe,
jedyny ratunek dla tego miasta to zakład pracy na 1000 osób co da w usługach kolejny 1000 więc szukajcie inwestorów panowie politycy niech pan poseł ściągnie tu jakiegoś kolege infestora dać mu ulgi podatkowe dać mu za darmo ziemie pod zakład wylizać mu tyłek niech tylko zainwestuje to wszyscy będziemy szczęśliwi
......porzyjemy zaobaczymy...................na nadzieję, bo wierzę...............
Proponuje w nowym ładzie pomyslec o inwalidach i ich zakładzie, już dość tułaczki do Biura Pracy Pani Hanna i tak nikomu nie poradzi. Bo w myśl ....."Salomon i z ........ " to co ma kobiecina zrobić jak może nie wiele.
Mam propozycję z której najbardziej będą zadowoleni nasi obecni burmistrzowie (Nosewicz i Dąbrowski) - OTWORZYĆ SKLEP MONOPOLOWY W URZĘDZIE MIASTA -i miejca pracy się stworzy , -i panowie burmistrzowie w czasie pracy nie będą musieli do sklepu monopolowego wychodzić , a z własnych obserwacji wiem , że bardzo często im się to zdarza -i o dochodowość przedsięwzięcia nie ma się co martwić , bo przy tych ilościach co nasi burmistrzowie są wstanie wypić , to i hipermarket byłby się w stanie utrzymać , a jak przystało na włodarzy miasta to nie piją byle czego - w końcu przy tak skromnych pensyjkach (ok.8 tyś.zł) to ich na to stać
!!!!!!!!

Prymasie, przeciez były zakłady róźne, roboty było od zaj...., funcjonowało wszystko, produkty stoczni , węgiel szły do ZSRR. Nawet układy scalone z Ostródy też tam szły. ZSRR nie ma. Z Rosją nasi spece od styropianu zerwały stosunki handlowe. Na nasze rynki rosyjskie weszły firmy pro izraelskie z Europy Zachodniej. Przemysł b.PRL czyli narodowy został sprzedany w przecudowny sposób. Pomyśl prymasie skąd takie fortuny osób fizycznych np. kupuja plac za 6 000 000 PLN i chcą zainwestować 500 000 000 PLN. Skąd ta kasa. Nie z pracy. Czego oczekujesz od burmistrzów czy to lewego czy prawego, te chłopaki też miejsc do roboty nie stworzą. mamy kapitalizm o który naród walczył. Cieszmy się. (...) "bierzcie sprawy w swoje ręce....." - tak mawiał Wielki Elektryk. Ci co go posłuchali mają miliony. Co do sklepu w Urzędzie Miasta aby burmistrz miał blisko? Ok. to dobry pomysł, chętnie taki sklep poprowadzę, wstawię przecudne trunki, będzie wódka rosyjska, biała, delikatna, pachnaca chlebem żytnim, czysta jak niebo, na przekąski wstawię świeżą słoninę wędzoną, śledzia i ogórka, będzie przepysznie
Do Inwalidy
słusznie - o inwalidach, bezrobotnych też trzeba pomysleć, - sklep monopolowy mozna zlokalizować w Urżędzie Pracy -
Re: Do Jana
ja wiem, że wyraz mózg piszemy przez "Ó". Poprzednio pisałem o zlasowanych od gorzały i napisałem przez "U".