transmisja obrad rady powiatu
Moderator: Jacek-P
transmisja obrad rady powiatu
Pan starosta ,który zakpił sobie z wyborców w wyborach na burmistrza teraz postanowił, że nie będzie transmisji z obrad sesji Rady Powiatu. To jest cały pan Brodiuk, człowiek , który uważa się boga i cara. Ma wyborców za nic i nie chce aby społeczeństwo wiedziało co się dzieje w powiecie. My jako wyborcy mamy prawo patrzeć jak wywiązują się z obowiązków nasi radni powiatowi. Uniemożliwienie oglądania sesji powiatowych źle wróży. Mam pytanie czego się starosta boi. Mam wrażenie ,że pan Brodiuk przygotowuje się do startu w wyborach do parlamentu ,a że w transmisjach z obrad sesji powiatu źle wypada, dlatego postanowił zrezygnować z takiej reklamy. Jest jedno wyjście aby zmusić pana starostę i jego popleczników do wycofania się z tej haniebnej decyzji. Wzywam tych wszystkich , którzy chętnie oglądali sesje powiatowe o to aby na następną sesję rady powiatu wzięli udział w tych obradach. Mam nadzieję że jak przyjdzie kilkadziesiąt osób, to może przemówi to do rozumu starosty i wycofa się z tej decyzji.
Re: transmisja obrad rady powiatu
A może chodzi o to by co niektórzy radni przestali się lansować przed kamerami i wzięli się do roboty?
Co niektórzy zamiast pracować uprawiali wojenki i propagandę. Teraz nie będą mieli takiej możliwości. Jak chcą to mogą sobie wykupić czas antenowy i pajacować do woli, ale za własne pieniądze.
Co niektórzy zamiast pracować uprawiali wojenki i propagandę. Teraz nie będą mieli takiej możliwości. Jak chcą to mogą sobie wykupić czas antenowy i pajacować do woli, ale za własne pieniądze.
Nurkowanie to jedyna dziedzina życia codziennego, w której osiągnięcie dna jest sukcesem.
"czasami lepiej siedząc cicho wyglądać na idiotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...".
"czasami lepiej siedząc cicho wyglądać na idiotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...".
Tak masz racje żeby radny powiatowy mógł się pokazać swoim wyborcą teraz musi wykupić czas antenowy, czy aby ich na to stać. Za to pan starosta już korzysta z czasu antenowego w radio Mazury . Wczoraj był w radiu i zaczął już kampanię wyborczą. W radiu mówi co chce i wychwala się po niebiosy ,bo nikt mu nie przeszkadza . Po to właśnie uniemożliwia się radnym powiatowym pokazywania się na sesja by nikt nie bruździł pan Brodiukowi. Gdzie to demokracja i wolność do wypowiadania się i przedstawiania swoich może nie wygodnych poglądów. Przyznasz chyba ,że brak transmisji z obrad rady powiatu doprowadzi do tego ,że nikt nie będzie wiedział co się dzieje na sesjach, albo prawie nikt. Jestem przekonany ,że teraz często pan starosta będzie w audycja radiowych. Jak mam teraz oceniać prace i aktywność radnych skoro nie mam możliwości śledzenia prac na sesjach.
Mam nadzieję ,że w ślad za starostwem nie pójdą radni miejscy i oni zrezygnują z transmisji obrad sesji miasta, to byłby skandal i próba cenzury.
Mam nadzieję ,że w ślad za starostwem nie pójdą radni miejscy i oni zrezygnują z transmisji obrad sesji miasta, to byłby skandal i próba cenzury.
Przyznam, że ubolewam nad tym, że nie ma już transmisji z sesji rady powiatu. Ceniłem je sobie, wolałem nawet od dobrych kabaretów w internecie. A przy okazji można było zobaczyć co faktycznie nasi radni robią.
Nurkowanie to jedyna dziedzina życia codziennego, w której osiągnięcie dna jest sukcesem.