coś mi się wydaje, że mamy w naszym kraju wolność sumienia , w związku z tym, każdy może czcić kogo chce. Sprawa pomnika tylko pozornie jest błaha, tym bardziej, że "koalicja telewizyjna" w tych kwestiach, przynajmniej teoretycznie, stoi na przeciwstawnych biegunach - jak widać nie do końca.
Nie strzelaj, walterze, gola do własnej bramki.Przecież PiS łącznie z SLD sprawuje w Ostródzie władzę, a wydaje mi się, że to władza powinna troszczyć się o bezrobotnych, odśnieżone chodniki itede itepe.
Swoją drogą, takich bezsensownych "pomników budujecie w tej koalicji więcej. Wiesz, bardzo chciałbym wiedzieć, ile kosztuje roczne utrzymanie "pomnika na wodzie" czyli toru nart wodnych, i ile będzie kosztowało roczne utrzymanie kolejnego pomnika pod nazwą stadion.
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że Ostróda powoli zbliża się do granicy dopuszczalnego prawem zadłużenia, że koszty utrzymania obiektów, których wykorzystanie jest minimalne, będą zżerać lwią część dochodów miasta. Ale pomnik to pomnik - w tym kontekście pomnik UB/Grunwald jest sprawą błahą.
Niektórzy mówią, ze smiech to zdrowie - ciekawe, czy smiech przez łzy też jest zdrowy?