Fikcja dziennikarska

Moderator: Jacek-P

gosc

Fikcja dziennikarska

Post autor: gosc »

Pan Marek z GO jak zwykle nie sprawdza informacji. W tym roku wcale nie zebrano najwięcej pieniędzy. Od roku 1999 do 2002 zebrane kwoty były większe niż w tym roku jedynie 2003 był słabszy. Wiem, dlaczego tak pisze, "Najwięcej" znacznie lepiej wygląda niż "mniej niż w...". Tylko po co kolorowanie rzeczywistości.
Pan burmistrz złożył wszystkim wspaniale podziękowania. Szkoda, że nie zrobił tego osobiście podczas finału, w ogóle szkoda, że nie było na finale nikogo z władz samorządowych. No ale przecież po co się wysilać, a nóź jakiś wolontariusz poprosiłby o datek na orkiestrę.
Należą się ogromne podziękowania dla wolontariuszy za ich trudną pracę na mrozie i dla organizatorów za naprawdę super przygotowany w tym roku finał. To akurat było NAJ.
Anonymous

... zali prawda ...

Post autor: Anonymous »

... ja ze swojej strony rowniez moge dolaczyc sie do podziekowac organizatorom i wolontariuszom za wspaniala impreze ... dzieki ... przynajmniej tak moge docenic wasz trud...

ŁOSAMA
Anonymous

Płace i realizm

WOŚP - PŁACE
WOŚP - Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
przyjrzałem się trochę sprawozdaniu finansowemu Fundacji za 2003 r.
Na koniec 2003 r. Fundacja zatrudniała
- członek zarządu - 1 etat
- dyrektor ds. medycznych - 1 etat
- dyrektor biura - 1 etat
- sekretarka - 1 etat
- asystent techniczny dyrektora - 1 etat
- główny księgowy - 1 etat
- samodzielna księgowa - 1 etat
- księgowa - 1 etat

- referent d/s. prawnych - 1 etat
- pracownik d/s transportu - 1 etat
- pracownik d/s administracji biurowych - 4 etaty
Razem 14 etatów

Łączna kwota wypłaconych wynagrodzeń pracownikom z tytułu umów o prace:
- bez premii: 666.543,28
- premie: 64.840,00
- razem 731383,28 zł
- w tym wynagrodzenie dla członków zarządu z tytułu umowy o pracę 1 etat:
110.828,61 zł

Przeciętne miesięczne wynagrodzenie członka zarządu fundacji wynosi
9235,71 zł

Po odliczeniu płacy członka zarządu kwota wynagrodzeń pozostałych
pracowników wynosi 620554,67 zł

Przeciętnie wynagrodzenie pozostałych pracowników wynosi 3977,91 zł

Przeciętna wysokość miesięczna w 2003 roku
1. emerytury - 1051,09 zł
2. renty z tytułu niezdolności do pracy - 857,27

Jak widać jedni pracują za frico (wolontariusze) inni za całkiem niezłe
pieniądze.

Przy okazji - koszty administracyjne fundacji w 2003 r. wyniosły 2 202
275,31 zł
Awatar użytkownika
Jacek-P
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 3035627
Kontakt:

Post autor: Jacek-P »

tomek_mocny

Jakieś wnioski?
_____Pozdrawiam____
..:: Jacek-P ::..
Anonymous

no wiesoło

czy prawda jest jakaś nie czytelna Kto tu zadaje pytanie??? myślę, że jak na takie zbiórki, to zarabiają jednak za mało, to są fakty
Awatar użytkownika
DJ_Zbycho
początkujący
początkujący
Gadu-Gadu: 8736988
Kontakt:

Re: no wiesoło

Post autor: DJ_Zbycho »

tomek_mocny pisze:to zarabiają jednak za mało, to są fakty
Yhy ZDECYDOWANIE :P ZAMAŁO. Tak sobie patrze na wypisywanie o finansach, że aż mnie ciarki przechodzą od takowych liczb, bo gdzie tam plebsom, którzy mają jedyne 418,00zł i rodziny do takich zarobków jakby nie patrzył i tak nie poniosą kasiory najwyżeco to czynsz i inne ceny, a co do sprawdzania kto, ile i dalczego powinien być SKARBOWY. :o
Anonymous

Co ty gadasz stary

wex wyluzuj, plebsie... O co ci chodzi??? Niech owsiak zarabia nawet miliony ja i tak zer swojej strony zawsze bede mu błogosławił. jurek jestem z toba:)!!!!!! woodstock rzadzi!!!!
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła
Gadu-Gadu: 0

Chlopcze

Post autor: dr Jamajczyk »

Widze największy problem masz z P.Płotka- sugestie o zoofili nawet śmieszne są raczej wręcz tragiczne. Mr.Płotka to pechowiec a ty jeszcze na nim jedziesz?
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła
Gadu-Gadu: 0

a co do WOŚP

Post autor: dr Jamajczyk »

....a co do WOŚP, to przeczytaj dobrze tekst Tomka Mocnego co go Moderator zrobił Anonymous a taka piekna była postać literacka i pokazywała prawde tego "chujowego miasteczka korupcji i szwindlu" -może Moderator też uczestniczy w tym kicie "dobrobycie" polskiej prowinchy.........
Awatar użytkownika
xCIUREKx
początkujący
początkujący

Post autor: xCIUREKx »

prawda jest taka ze duzo ludzi sttara sie pomagac ptrzebujacym nie biorac za to zadnej kasy a niejednokrotnie wykladajac z wlasnej kieszeni mimo iz nie zaliczaja sie do elit finasowych (przykladem jest inicjatywa food not bombs czyli rozdawanie wegetarianskeigo jedzonka bezdomnym) i o nich nie muwi sie jak o bohaterach czesto nic sie nie muwi a wystarczy ze ktos pokarze sie w tv i ludziska portwele otwieraja...
sam wosp owszem robi wiele dobrego ale ma w sobie wiele klamstwa i niedomuwien przykladem jest caly przystanek woodstok organizowany za kase która mogla by w zajebisty sposób pomuc dzieciakom a idzie na zrobienie imprezy na której co najwyrzej dzieciaki moga sie uchlac bo koncert sam w sobie nic nie propaguje... dla mnie wosp jest taki sam zaklamany i obludny jak inna organizacja która tez niby robi co dobrego ale rabie ludzi ostro na kase nauduzywajac zaufania czyli kosciól smieszne jest tylko ze tak bardzo obie grupy sie zwalczaja ale moze tu chodzi o rynek wpywów? hehe nie wiem nie chce wiedziec dla mnie jedynymiinicatywami majocymi sens sa inicjatywy spoleczne malych grup lokalnych i tyle ale to tylko moje odczucia w których staram sie co tworzyc
pro life- bo największym grzechem jest mordowanie dzieci
vegan- bo nasze życie nie pozwala na to abyśmy niszczyli życie innych istot i naszej planety
straight edge- bo życie jest tylko jedno i należy je szanować
Zablokowany