Polska w Unii i co z tego wynikło

Moderator: Jacek-P

sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

Post autor: sceptyk »

życzę. (korekta)
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Post autor: toledo »

Koekta przydałaby się przede wszyskim polskiej polityce zagranicznej (o karjowej z litości nie wspomnę).
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Moderator ma dużo roboty z porządkowaniem tematów. Proponuję byśmy trzymali sie rozpoczętych wątków. Pomijajmy więc wtrętry dla wtrętów, rozbijające dyskusję.
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury
Gadu-Gadu: 0

Post autor: studentka »

Eeeee, a tak fajnie się gadało.... :-x
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Po dyskusji w parlamencie wreszcie wiemy, że w sprawie porozumienia brukselskiego pani Fotyga nie ma nic do powiedzenia i woli słońce na tureckiej plaży niz sprawozdawanie wybrańcom narodu, czyli najwyższej władzy w Polsce.
Do powiedzenia nie ma nic tez pan premier i wogóle wkurza się na pytania tych wstrętnych opozycyjnych posłów.

Jest za to sukces, tylko nikt nie wie jaki łącznie z wiceszefem PiS, którego za to, że śmie sie dopytywać prezydent nie chce znać, a premier wyrzuca z partii.

Coś mi się zdaje, że jest to sukces podobny do meczu młodzieżowców z USA: w dupę dostaliśmy, ale jest sukces, bo nadal jesteśmy w grze.
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

z wszystkich kaczorów, najbardziej lubię kaczora po prezydencku- z jabłkami w koniaku. Swietnie to robie i mam w zamrażarce - wazy jakieś 2, 5 kg - gigant- jedyny taki w rodzie kaczorów. :)
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

Co Ty znowu piłeś?

Wczoraj Soplica, dzisiaj Horeszka? :D :D
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

po primo - jestem świetnym kucharzem i kaczorka w z jabłkami w koniaku robię rewelacyjnie
po duo - byłem na imieninach i co, miałem siedzieć o suchym pysku?
po tertio- nie Fotyguj sie, z alkoholizmu mnie nie wyleczysz boś nie pełnomocnik antyalkoholowy z miasta tylko studentka polonistyki.
Na marginesie - czy omawiacie na wykładach i ćwiczeniach pieśni biesiadne, bo mam spory wybór i jakby co , to służę pomocą.
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

sceptyk pisze:po primo - jestem świetnym kucharzem i kaczorka w z jabłkami w koniaku robię rewelacyjnie
po duo - byłem na imieninach i co, miałem siedzieć o suchym pysku?
po tertio- nie Fotyguj sie, z alkoholizmu mnie nie wyleczysz boś nie pełnomocnik antyalkoholowy z miasta tylko studentka polonistyki.
Na marginesie - czy omawiacie na wykładach i ćwiczeniach pieśni biesiadne, bo mam spory wybór i jakby co , to służę pomocą.
po pierwsze primo: nie neguję, że jesteś dobrym kucharzem, a nawet uważam to za dużo zaletę, chociaż tak się chwalić to nieładnie.
po pierwsze secundo: niekoniecznie o suchym pysku, można było sobie zapodać coś bezprocentowego, ale jak myślę, niczego takiego nie było na stolę, więc jesteś rozgrzeszony- gdyby nie Soplica, pewnie umarłbyś z pragnienia...
po pierwsze tertio: eeeehhh...no comment.
Na marginesie: hym hym hym.... mieliśmy na staropolskiej sielanki, trochę tam było biesiadnych, ale wiesz, takich kulturalnych, nie jakieś pijackie bełkoty... :D :D
Ooo, doznałam oświecenia, napiszę pracę magisterską o pieśniach biesiednych. Mam już tytuł: Zależność wyboru stylistyki piosenki biesiadnej od ilości wchłoniętego C2H5OH.
Będziesz moim recenzentem.
Tylko jakiś papier se kup na co najmniej doktora habilitowanego. :D :D
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Przepraszam, ale po raz kolejny rozbijacie temat. Przejdźcie do "bez tematu", który Moderator stworzył w tym właśnie celu.
Awatar użytkownika
Anetchen
gaduła
gaduła
Gadu-Gadu: 3738162
Kontakt:

Post autor: Anetchen »

:).... czasami rozbicie tematu jest wkazane, czasami samo sie nasuwa slowo po slowie, mysle ze odsylanie ludzi rozbijajacych tematy nie jest tu potrzebne, mamy miedzy innymi po to Funkcje "cytat" by zacytowac interesujacy Cie watek i i w ten oto sposob wrocic do Tematu nie pouczajac nikogo, wyganiajac czy nawet byly przypadki obrazania ....:) To tak ogolnie do wszystkich forumowiczow. Mysle ze jezeli Moderator uzna za nazbyt niesmaczne rozbijanie tematu sam przeniesie rozmowe tam gdzie uwaza za stosowne.
miedzy innymi dlatego zaproponowalam czat. bo tu i tak nie dogodzicie wszystkim...
Pozdrawiam serdecznie.
http://www.radiobeatmus.serweryradiowe.pl
RBM Stworzone przez przyjaciol dla przyjaciol!!!
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Masz rację . Na pogaduszki najlepszy czat. Jak ktos rzuca peta na chodnik to też mu zwracam uwagę. Przykro mi z tego powodu nie jest.
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

drogi Toledo. Działalność braci Kaczyńskich i ich zaufanicy Fotygi na arenie międzynarodowej robi się tak groteskowa,że dla odreagowania muszę sobie pokpić. Jak mawiają Rosjanie: biez wodki tawo nie razbieriosz.
Zreasumujmy. Dwadzieścia nieobsadzonych stanowisk ambasadorów, w tym w Portugalii, która teraz przewodniczy Unii, spiskowa teoria dziejów zaprezentowana we Wprost przez Fotygę. Kuriozalne "dzentelmeńskie umowy na szczycie", tam, gdzie liczy się papier a nikt nie traktuje Kaczyńskich jak dżentelmenów, olanie Sejmu w debacie po szczycie, zamknięcie gęby Zalewskiemu i obrażenie się prezydenta Lecha Wielkiego( już raz się obraził na prof. Bartoszewskiego),eliminowanie po kolei pisowskich intelektualistów - Marcinkiewicza, Sikorskiego, Zalewskiego i innych.
Dodatkowo cyrk z ustawą o eliminacji przestępców z ław sejmowych( skandaliczna wypowiedź Kurskiego), do tego giertych,lepper i cała ta hałastra. Moja wytrzymałość na stres już się kończy, więc wole pogadać ze studentką o kaczorku po prezydencku, bo powoli się przekonuję, że najlepsze kaczorki , to kaczorki z jabłkami w koniaku. Nie ma po co się Fotygować, zeby komentować tą paranoję.
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Może masz rację.
Dodajmy jescze, że to całe mydło z eliminowaniem skazanych z grona parlamentarzystów jest przede wszystkim wytrychem do manipulowania przy Konstytucji, jako że chce sie tego dokonać poprzez wprowadzenie zapisów do Konstytucji (to kuriozum, żeby Konstytucja zawierała tak oczywiste moralnie zapisy), a nie poprzez zmianę ustawy.

A jak sie raz Konstytucje ruszy to białoruski sposób demokratyzacji Polski ruszy z kopyta.
Awatar użytkownika
dr Jamajczyk
gaduła
gaduła

Post autor: dr Jamajczyk »

.............hahaaha.........JA moge byc Ambasadorem w Amstrdamie.....
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

wolna jest Mongolia. Świetny kumys podają i można pogryźć potrawką z kości dinozaura. Niestety nie ma chętnych :)
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Interesujące co zanegowała polska delegacja oburzona na jeden na zapis Rozdziału III art. 21 NIEDYSKRYMINACJA pkt 1 Karty Praw Podstawowych Unii Europejskiej, który brzmi:
Zakazana jest wszelka niedyskryminacja ze względu na płeć, rasę, kolor skóry, pochodzenie etniczne lub społeczne, cechy genetyczne, język, religię lub światopogląd, opinie polityczne lub wszelkie inne, przynależność do mniejszości narodowej, majątek, urodzenie, niepełnosprawność, wiek lub orientacje seksualną

O tę orintacj e zresztą chodziło głównie. Ale przy okazji zanegowali takie zapisy jak:

Art. 1. Godność ludzka jest nienaruszalna. Musi być szanowana i chroniona.

Art. 2. Każdy ma prawo do życia.

Art. 6. Każdy ma prawo do wolności i bezp[ieczeństwa osobistego.

Art. 13. Sztuki i badania naukowe są wolne od ograniczeń. Wolność akademicka jest szanowana.

Art. 30. Każdy pracownik ma prawo do ochrony w przypadku nieuzasadnionego zwolnienia z pracy........

Pełny tekst Karty:
http://www.ms.gov.pl/ue/translation/32000X1218(01).doc
reggaemisiek
rozkręcający się
rozkręcający się
Gadu-Gadu: 5410714
Kontakt:

Post autor: reggaemisiek »

dr Jamajczyk pisze:.............hahaaha.........JA moge byc Ambasadorem w Amstrdamie.....
Ja biorę Jamajkę... Szkoda że już ten stołek zajęty :-( :P heheehehehe
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

Niejaki Maksymiuk, dawniej Samoobrona, obecnie Luje i Sadyści, odpowiadając na pytania dziennikarza na temat seksafery w Samoobronie, w taki sposób wyrażał się o kobietach, że chciałem mu dać w mordę przez ekran. Tyle pogardy i lekceważenia ile ten człowiek pokazał, nie widziałem dawno. Jest mi coraz bardziej przykro, że takie bydlaki nami rządzą. Pisze ten link w temacie UE, bo pokazujemy całej Europie co tak naprawdę możemy do niej wnieść - nienawiść, pogardę i zbydlęcenie.Fuj :o :o :o :o
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

A zafundowali to nam dwaj prawnicy i moraliści.
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

sceptyk pisze:Niejaki Maksymiuk
Maksymiuk, vel. MaxyMucha 8)
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Nie słyszałem, ale żona gorączkowo szukała młotka i musiałem bronić telewizora.
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

he, fajną masz żonę. pozdrów. już ją lubię. :D

MaxyMucha to oryginalny autorski projekt 12 latka o nazwisku Maksymiuk
podpisał się tak na swojej wizytówce jak nauczycielka kazała dzieciom je zrobić w celu zapoznania się z ich imionami... 8)
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
Awatar użytkownika
Tytus Andronikus
średnio gadatliwy
średnio gadatliwy
Gadu-Gadu: 997
Kontakt:

Post autor: Tytus Andronikus »

juz widze Toledo te grube dupy z PRON,PZPR czy innego "gówna!" które do dzis wioda zycie bogatych ludzi.....i mów o prawach a na pewno sie chlopie czegos nauczysz...
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Głównie to ja widzę z tego "innego gówna"........ I ideologów popieranych przez młodych nieudaczników z chrapką na stanowiska odstrzelanych przez polityków piszących dostosowaną do swoich potrzeb nową historię kraju, który tego typu odnowicieli doświadczał juz wiele razy i za każdym razem lizał potem rany.
Zablokowany