Pytanie do TV ostroda

Moderator: Jacek-P

sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

Post autor: sceptyk »

gra media - politycy opiera się na kasie. Przećwiczyłem to dokładnie i nie mam złudzeń
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Post autor: toledo »

Jak wszystko, ale nie zawsze aż tak dosłownie.
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Gadu-Gadu: 14
Kontakt:

Post autor: ArcanusL »

Witam serdecznie...

Na wstepie chcialbym zaznaczyc wyraznie, ze od dluzszego czasu sledze sytuacje miasta Ostrody, zawsze jestem ciekaw co miasto ma do zaproponowania, szczegolnie dla turystow, ale ilekroc wchodze na forum ostrodaonline, czasem widze taki bezsensowny belkot, ze wlos sie jezy... Ja nikogo nie promuje, nie bronie mediow, nie jestem czyims faworytem, nie interesuje mnie polityka, ale jako osoba bede staral sie byc obiektywny w roznych sprawach, wiec bede zmuszony napisac co o tym sadze. Niestety, padlo na media i sorry toledo, nie jestem po to, zeby cie urazic, ale po to, zeby pokazac inne, obiektywne spojrzenie, na dodarek wiecej prawdy w wypowiedziach na forum.
toledo pisze:To nie są dziennikarskie materiały tylko nagrania opłacone.
Naprawde trzeba skorzystac z uslug okulisty, zeby nie zauwazyc, ze to NIE sa dziennikarskie nagrania, jezeli chodzi o sesje rady miasta i powiatu. Wystarczy obejrzec cala sesje a bedzie wiadomo, ze:

1. Sesja jest cala, nie w kawalkach, media nie ingeruja w tresc, nie modyfikuja w wypowiedz - a to jest szczegolnie wazna, jezeli media chca byc obiektywne w wypowiedziach radnych,
2. Na samym koncu w kazdej sesji jest wyraznie napisane, kto nagral, kto byl realizatorem itp.
3. A gdzie sa dziennikarze? Co oni zrobili przez ostatni miesiac na sesjach?
toledo pisze:...a teraz olo doszedł do przekonania, że relacje są dla układu niekorzystne, więc kasę wstrzymał
Niestety, musze z przykroscia stwierdzic, ze to nie sa ani fakty, ani plotki, nawet nie ma w nim ziarenka prawdy. Poprostu pachnie lenistwem, bo latwiej rzucic oskarzeniem do kogos niz napisac chociazby jedno pytanie do redakcji Telewizji Ostroda dlaczego tak jest a nie inaczej.

Kolejna rzecza jest, jezeli ktos naprawde jest zainteresowany o czym radny, czy burmistrz wypowiadal sie podczas sesji, wystarczy odwiedzic redakcje, zamowic plytke i mozecie wpuszczac filmik przez kino domowe ;-) A tak poza tym nikt nie chce "tuszowac" relacji i wszystko poszlo publicznie.
toledo pisze:Zamiast relacji są krótkie migawki i tekst zgodny z zyczeniem
Pierwsze slysze i jezeli chodzi o ostatni material w sprawie sesji rady powiatu, to rowniez musze napisac, ze kolega wogole nie zna tematu o czym byl nius... Jezeli faktycznie krotka migawka pewnej dziewczynki, ktora prosila o pomoc radnych o jakies wsparcie finansowe i ta relacja jest na zamowienie zgodnie z ich zyczeniami, to trzeba byc bezdusznym, wiec dobrze byloby najpierw obejrzec, zapoznac sie z tematem, a potem pisac. Prosta zasada, najpierw myslimy, a potem piszemy, ale tutaj chyba jest odwrotnie...
toledo pisze:Relacja z sesji rady powiatu (w wiadomościach o tym nie było ani słowa) to albo wcześniejsze zlecenie albo zapłacił powiat. Nic za darmo. nic dziennikarskiego.
Spytaj sie pierwszego, drugiego czy trzeciego dziennikarza dlaczego w wiadomosciach nie bylo zapowiedzi, a tu nagle sesja powiatu. Nietrudno zauwazyc, ze radni nie zawsze chca miec wakacji i wprowadzaja obrady, chociazby trzy sesje w ciagu jednego tygodnia (2 razy powiat). Gazeta pisze, radio mowi? Nie i chyba trzeba podziekowac telewizji Ostroda, ze maja troche sily, zeby nagrac cala sesje i wyemitowac na kanale. I faktycznie jest prawda, ze telewizja nagrywa za darmo sesje powiatu, bo gdyby nie to, watpie czy dowiedzielibyscie co sie swieci chociazby ze szpitalem, czy bylaby afera z herbu powiatu itp.
japa pisze:ALE DLACZEGO OGRANICZACIE DAlEJ DOSTĘP DO SESJI RADY MIASTA! ILE TO JUŻ SESJI JEST WSTRZYMANYCH do emisji??
Pewnie brak czasu? I gdzie sa ograniczenia dostepu do sesji? Nie prosciej napisac e-mail do redakcji Telewizji Ostrody? Piszesz i masz, chyba nadal dziala taka procedura ;-) A tak na powazniej, chyba lepiej oderwac przyklejone oczy do monitorow, przespacerowac prosto do redakcji, pooddychac swiezego powietrza, zobaczyc piekno Ostrody, a nie marudzic w domu, bez spacerow, bez dostepu do slonca ;-)
toledo pisze:więc wiedze czerpie z netu.
Wiedza w sieci jest zmienna i poza tym to nie TVN24, gdzie z kablowki wszystko idzie do sieci.
toledo pisze:I co? TVO wali pół programu o żolnierzykach na samochodzikach, ale ani bąknie o sesji rady powiatu...
Wiesz co to jest program? Wiadomosci? Widziales kiedykolwiek, zeby zmudna sesja byla duzo wazniejsza od nagrod, imprez, wydarzen kulturalnych, chociazby w publicznych kanalach? Poza tym zolnierzyki sa ciekawsze niz widok Twoich radnych...
toledo pisze:Kiedy SLD wrzawę koło szpitala czyniło...
Tylko SLD? Czy rowniez SLD i opozycja? To jest znaczaca roznica...
toledo pisze:a p. Kruszewski podgrzewał atmosferę to nie było programu TVO bez tego tematu, a z sesji każde beknięcie radnego Wawrzyńskiego nadawano.
Myslisz, ze radny Wawrzynski zostal specjalnie zmontowany do programu i pchal sie do kamery? To nie byla zadna dziennikarska zagrywka, po prostu byly kamery, niczym monitoring wszystko nagrywalo i jak bys mial pytania, tez bylbys na wizji... A tak poza tym, ciesz sie, ze TVO podawalo najswiezsze wydarzenia na temat sytuacji szpitala, a gazeta? radio? Przejrzyj ich materialy, a zobaczysz, ze prawie tam nic nie ma.
toledo pisze:teraz jak sprawę się wyjaśnia - cisza. Tematu nie ma?
Zadaj pytanie do redakcji Telewizji Ostroda, a otrzymasz odpowiedz. Nadal jest sprawa, od tego sa sesje rady powiatu i nadal w kolko jest walkowany szpital.
JJ23 pisze:Zenada.Więc niedługo tej sesji raczej już nie będzie na stronie TVO.Warto więc pooglądać póki jeszcze można.To jedna z nielicznych okazji aby poznać prawdziwe oblicze miłosciwie nam panującego....
I o to wlasnie chodzi, taka jest rola Telewizji Ostrody, filmuja cala sesje, robia z niego archiwum i zawsze jest, ba, nawet bedzie publicznie dostepny. To nie dziennikarze ukladaja sesje, lecz sami radni! I macie bardzo duza okazje zobaczyc ich prace, ich slowa, obietnice itp.
toledo pisze:Wracając zaś do tematu: relacji nie ma, bo zleceniodawca -i płatnik zarazem- nie chce tych emisji. nie są one widocznie w jego interesie.
Mam bardzo duza watpliwosc, ze jezeli nawet platnik i nie chce tych emisji? Przepraszam bardzo, a emisja jest tylko dla radnych czy dla ludzi, spoleczenstwa? Mi sie wydaje, ze to drugie i poza tym o ile wiem, nikt nie placi za zamieszczenie sesji w internecie. A gdyby nie byloby internetu? Jeszcze raz powtarzam, internet to nie to samo co telewizja!
toledo pisze:DLACZEGO WIEC NIE MOZNA ICH OBEJRZEC DO JASNEJ ANIELKI, ostatnia sesj jest z kwietnia a mamy juz prawie polowe czerwca byly chyba conajmniej dwie sesje rady (ponoc wszystkie nagrywane). Tak wiec gdzie one sa?
W archiwum. Kazda telewizja ma swoje archiwum, to co emitowala w danym dniu. Moze napisac na e-mail do redakcji, ze nie ma? Moze zamieszcza?

Pozdrawiam.
Aby osiągnąć sukces w życiu należy mieć odwagę aby podążać za naszymi pragnieniami...
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

ArcanusL pisze:Witam serdecznie...

Na wstepie chcialbym zaznaczyc wyraznie, ze od dluzszego czasu sledze sytuacje miasta Ostrody, zawsze jestem ciekaw co miasto ma do zaproponowania, szczegolnie dla turystow, ale ilekroc wchodze na forum ostrodaonline, czasem widze taki bezsensowny belkot, ze wlos sie jezy... Ja nikogo nie promuje, nie bronie mediow, nie jestem czyims faworytem, nie interesuje mnie polityka, ale jako osoba bede staral sie byc obiektywny w roznych sprawach, wiec bede zmuszony napisac co o tym sadze. Niestety, padlo na media i sorry toledo, nie jestem po to, zeby cie urazic, ale po to, zeby pokazac inne, obiektywne spojrzenie, na dodarek wiecej prawdy w wypowiedziach na forum.
Taki wstęp od razu znamionuje - przykro mi - tendencję piszące. Zaczynanie od określenia o "bełkocie" piszących posty, do tego "bezsensownym" (czy ktoś zna "sensowny bełkot"?) sugeruje, że oto JA zrecenzuję wam ten bełkot rzetelnie. A zaraz zapewnienie "ja nikogo nie promuje, nie bronię mediów, nie jestem czyimś faworytem" - znaczy dokładnie odwrotnie. Poza "faworytem". Czytałem o faworytach Ludwików Francuskich, ale to były panie. o panach historia nie wspomina. I na tyle złośliwości.
Pisz kolego prawdę, a nie mów że będziesz pisał prawdę. Więc lepiej przyznaj uczciwie, że będziesz bronił mediów (może właśnie tam pracujesz, jako że styl "podchodzi") i broń. Nikt ci nie będzie miał tego za złe. Nikt tu bowiem nie ma patentu na prawdę. Każdego zdanie jest prawdziwe, bo JEGO, ale nie oznacza to prawdy JEDYNEJ. A jeżeli się za takowego uważasz to lepiej, kolego, do Imć Rydzyka się zgłoś.
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

no i widzisz, toledo, jak Ci się dostało :D A nie lepiej wódkę pić i śpiewać pieśni biesiadne. :lo studentka pogrozi palcem i nikt się nie przyczepi. :lol:
Pisze ci on z daleka,żeby mieć lepszą perspektywę, a perspektywa to nie byle co. I rurę ma długą i soczewki dwie i jest teleskopowa i wszystko przez nią widać i słychać i czuć, nawet zza węgła :P
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury
Gadu-Gadu: 0

Post autor: studentka »

sceptyk pisze:no i widzisz, toledo, jak Ci się dostało :D A nie lepiej wódkę pić i śpiewać pieśni biesiadne. :lo studentka pogrozi palcem i nikt się nie przyczepi. :lol:
prosze mi tu nie rozpijać kolegi!!! :D

:nonono:

"pogrożę Ci palcem za karę"- tak mawiała moja matematyczka z liceum. :D
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Przeczytałem dokładnie twoje wyjaśnienia na wyrwane zkontekstu zdania (główne mego autorstwa co mnie napawa dumą niezmierna - i niestety, kolego, nie znalazłem nawet cienia wyjaśnienia. W związku z tym cały czas uważam nadal, iż:
1. materiały ukazujące sie jako "nasze produkcje" są materiałami opłaconymi przez zleceniodawców (w przypadku sesji rady powiatu występuje tu dziwna zależność realcji tylko z tematów szpitalnych - ciekawe kto opłacił sesję ostatnią - podejrzewam, że akurat w tym przypadku powiat)

2. (kontynuując wątek) w wiadomościach zawsze wraz z pełnymi realacjami ukazywały się tzw. newsy w kwadranśie "Wiadomości" z jasnym przesłaniem: "rozwalają szpital". Ale newsa już nie było, kiedy zaczęły się ujawniać dziwne praktyki w szpitalu i okazało sie, że nie tylko nikt szpitala nie rozwala, ale przed rozwaleniem ratuje. A - jak sądzicie - o ile większa jest oglądalnośc krótkich newsów od kilkugodzinnych relacji?
Bo, że większa to dziecko z p[rzedszkola wie.

3. uczycie się dziennikarstwa. W porządku. Tego można się nauczyć. Ale nauczyć się rzetelności nie można. Po prostu rzetelnym trzeba być, a w dziennikarskim fachu oznacza to trzymanie się faktów obojętnie od własnych zapatrywań i kasy zleceniodawców.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Kontakt:

Witam ponownie...

Szczerze? Przeciwienstwie do ciebie nie tylko ogladam wydarzenia poprzez internet, ale rowniez przez kablowke vectra, wiec ja stwierdzilem swoje osobiste zdanie, ze nie widze sensu podgrzewywania atmosfery, bo ewidentnie widac, ze wypowiadasz sie na tematy, o ktorych nie znasz, a poza tym, kto kogo bedzie sie winil? Ze ty nie masz kablowki? Moze lepiej wrocic do GO?

No coz, masz racje, nie ma sensu juz pisac o zlosliwosciach, ale zapewniam "drogi Panie", ze nie jestem dziennikarzem, na szczescie ;-) Moj zawod jest zwiazany z inna branza, a dokladniej motoryzacyjna i czemu historia mialaby mnie wspominac? Jakos sie nie pcham do tego i marze jedynie spokojnego zycia z zona i z dzieckiem...

Pozdrawiam.
Aby osiągnąć sukces w życiu należy mieć odwagę aby podążać za naszymi pragnieniami...
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

A ja mysłałem, że podyskutujemy na fakty a nie na odczucia. Jak nie jesteś dziennikarzem, to dobrze. Nie ma się czym szczycić.

Tematów, mogę nie znać. Od podszewki zwłaszcza. Wystarczy jednak czytać, oglądać, słuchać i wyciągać wnioski.

Serdecznie pozdrawiam. Całą rodzinę.
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Kontakt:

Witam ponownie...
sceptyk pisze:no i widzisz, toledo, jak Ci się dostało :D A nie lepiej wódkę pić i śpiewać pieśni biesiadne. :lo studentka pogrozi palcem i nikt się nie przyczepi. :lol:
Pisze ci on z daleka,żeby mieć lepszą perspektywę, a perspektywa to nie byle co. I rurę ma długą i soczewki dwie i jest teleskopowa i wszystko przez nią widać i słychać i czuć, nawet zza węgła :P
Hihi, dobry poczatek na humor, moze i zgodze sie z tym ;-)

A tak na powaznie...
toledo pisze:wyrwane zkontekstu zdania (główne mego autorstwa co mnie napawa dumą niezmierna - i niestety, kolego, nie znalazłem nawet cienia wyjaśnienia.
No coz, duma przerasta? A ja panie kolego nie znalazlem nawet "cienia" prawdy. Moze jednak powolasz komisje cieni? A co ja jestem lekarstwem na wszystkie odpowiedzi? Ja tylko wskazalem dobra droge do rozwiazania, a nie kolejnych problemow.
toledo pisze:1. materiały ukazujące sie jako "nasze produkcje" są materiałami opłaconymi przez zleceniodawców
Wiec pytanie za 100 punktow, czy zleceniodawca rowniez placi za to, ze materialy ukazuja sie na ich stronie internetowej (TVO)? I dowiedz sie dokladnie w urzedzie miasta za co dokladnie placa...
toledo pisze:...występuje tu dziwna zależność realcji tylko z tematów szpitalnych - ciekawe kto opłacił sesję ostatnią - podejrzewam, że akurat w tym przypadku powiat)
O ile wiem, nie dali ani grosza, jezeli sie myle, to popraw mnie. A poza tym czy szpital nie jest najwazniejszy dla ludzi? Czy nie jest dobrze, ze ta sprawa wyszla na jaw? Jak mawiaja, wazne jest dobro pacjenta!
toledo pisze:newsy w kwadranśie "Wiadomości" z jasnym przesłaniem: "rozwalają szpital". Ale newsa już nie było
Twoje jasne przeslanie kiedys kogos oslepi ;-) A tak na powazniej nie pamietam takiej sytuacji, hmmm, kiedy to bylo?
toledo pisze:A - jak sądzicie - o ile większa jest oglądalnośc krótkich newsów od kilkugodzinnych relacji?
Bo, że większa to dziecko z p[rzedszkola wie.
Z tym sie zgodze, normalna praktyka mediow. Czy akcja policyjna czy smierc podnosi ogladalnosc? Oczywiscie, ze tak.
toledo pisze:uczycie się dziennikarstwa. W porządku. Tego można się nauczyć. Ale nauczyć się rzetelności nie można. Po prostu rzetelnym trzeba być, a w dziennikarskim fachu oznacza to trzymanie się faktów obojętnie od własnych zapatrywań i kasy zleceniodawców.
Sorry, ten watek nie do mnie i na poprawe humoru napisze, ze sie zgadzam z tym stwierdzeniem. Do rzetelnosci wsrod dziennikarzy Ostrody jeszcze daleka droga...

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Kontakt:

Witam ponownie...
toledo pisze:A ja mysłałem, że podyskutujemy na fakty a nie na odczucia. Jak nie jesteś dziennikarzem, to dobrze. Nie ma się czym szczycić.

Tematów, mogę nie znać. Od podszewki zwłaszcza. Wystarczy jednak czytać, oglądać, słuchać i wyciągać wnioski.

Serdecznie pozdrawiam. Całą rodzinę.
Oj, zastopujcie troszke, nim skoncze pisac, pojawiaja sie nowe posty... Na koniec napisze, ze musze podziekowac toledy za lagodniejszy ton, no i czemu nie? Zawsze mozna dyskutowac na kontrowersyjne tematy, od tego jest forum.

I dziekuje za pozdrowienia.

Rowniez wszystkich pozdrawiam.
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Sceptyk pomóż, bo już pamięć nie ta, ale czy ja kiedyś stwierdziłem na tym forum, że PRAWDĘ głoszę? I tym razem też nie. Piszę o logice zdarzeń i wnioskach z tego płynących. Wskazuję na fakty i zależności. I w oparciu o wiedzę na temat działalności lokalnych mediów, nie tylko w Ostródzie. One żyją ze sponsorów, a istotnym sponsorem są samorządy lokalne.

Czy płaci również za ukazanie się na stronie internetowej? Nie wiem. Ale gdybym ja płacił, to żądałbym umieszczenia też w necie. Pomijając to, że jako zleceniobiorca sam bym umieścił w necie, z tej strony patrząc w ramach autopromocji.

Jeżeli szpital jest dla ludzi to czemu nie pokazali jak się rozwiązała sprawa strajku, co ujawnili na sesji obecni zarządcy. Przedtem p. Kruszewski trąbił co tydzień o zagrożenieach. Dlaczego nie podano teraz, co się stało z tymi zagrożeniami? Dlaczego nie poszli śladem informacji (inne media także) o zaniechaniu robót remontowych, a nie wycofaniu zamówienia na sprzęt, za który teraz trzeba zapłacić, a który będzie leżał w magazynie? Nie widzisz ile tu tematów do podjęcia?

I odpowiedz sobie: dlaczego ich nie podejmują? Odpowiedz jest taka sama w Ostródzie, jak i każdym innym miasteczku: sponsorów się nie drażni. I można temat rozwijać dalej....
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

Dzięki za podkreślenie mojej łagodności. Na tym forum należę rzeczywiście do najłagodniejszych. Ale taką mam naturę. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Kontakt:

Witam ponownie...
toledo pisze:I w oparciu o wiedzę na temat działalności lokalnych mediów, nie tylko w Ostródzie. One żyją ze sponsorów, a istotnym sponsorem są samorządy lokalne.
Moze niezbyt istotnym, bo to sa panstwowe pieniadze, z podatnikow. Moze inaczej, czy latwiej stracic zlecen reklamowych, jezeli podpadnie sie samorzadom lokalnych?
toledo pisze:Ale gdybym ja płacił, to żądałbym umieszczenia też w necie. Pomijając to, że jako zleceniobiorca sam bym umieścił w necie, z tej strony patrząc w ramach autopromocji.
Gdybys placil za wspolne zdjecia z kobieta i rowniez zadalbys umieszczenia na obcej stronie www? Ty placisz, kupujesz i reszta zalezy od ciebie co z tym zrobisz, wiec moim zdaniem ty, jako zleceniodawca sam moglbys zamiescic w sieci. Ale dlaczego tak nie jest w rzeczywistosci, pytanie zostanie bez odpowiedzi...
toledo pisze:Jeżeli szpital jest dla ludzi to czemu nie pokazali jak się rozwiązała sprawa strajku, co ujawnili na sesji obecni zarządcy.
Pewnie bez zbednych komentarzy ze strony dziennikarzy, byc moze dlatego latwiej obejrzec cala sesje rady, a opinie, wnioski pozostawia do ludzi.
toledo pisze:Dlaczego nie podano teraz, co się stało z tymi zagrożeniami? Nie widzisz ile tu tematów do podjęcia?
Powiem tak, tematow jest az za duzo, na ulicy wszedzie mozna znalezc, wystarczy wiedziec gdzie sie pochylic i powinilismy sie cieszyc, ze ta sprawa wyszla ja jaw dzieki TVO, bo gdyby nie, to skad wiedzialbys, ze szpital nie ma wlasnych lozek porodowych, ze zaniechali budowe bloku operacyjnego? Z GO? Z radia? Predzej osiwieje niz udziela rzetelnej informacji. A poza tym w TVO zmienila sie ramowka na okres "wakacyjny" z powodu urlopow pracownikow i nawet poszukuja chetnych do pracy, wiec czy to nie dziwne, ze teraz nie zajeli sie ze sprawa szpitala?
toledo pisze:I odpowiedz sobie: dlaczego ich nie podejmują? Odpowiedz jest taka sama w Ostródzie, jak i każdym innym miasteczku: sponsorów się nie drażni.
No dobrze, pytanie, komu zalezy na szpitalu, a komu nie? Jezeli mam zrozumiec, ze sponsorzy to starostwo, bo jest wlascicielem tego szpitala, to zachowanie w mediach powinno byc odwrotne...

Pozdrawiam.
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

Chyba muszem siem wtroncić.
Jedno jest ustalone Toledo. Chłop oglada kablówkę, więc nie jest z tak daleka jak twierdzi.
Przywarą większości mediów lokalnych jest to,że chcą przeżyć.( wyjątek dla G.O.) w związku z tym starają się nie narażać tym, co dzierżą kasę. A samorzad ma kasę i bardzo lubi kupować spokój od krytyki za publiczne pieniądze.
Nie zamierzam bronić TVO, ale ich rozumiem,chcą się utrzymać na rynku.
Liczenie na to, że będą mieli klasę np TVN, to mrzonka.
Nikt rozsądny nie dawał szans Brodiukowi na rozwalenie układu, który dawał kasę, w związku z tym stanięcie po jego(czytaj publicznej) stronie mogło być samobójstwem. Zmieniło się to, kiedy,w różny sposób, zaczęły docierać do opinii publicznej informacje co się naprawdę dzieje w szpitalu i duża w tym zasługa tego forum.
Toledo nigdy nie uzurpował sobie monopolu na prawdę i jego uwagi są słuszne, aczkolwiek zbyt surowe i taką opinię przedstawiałem. a facet o trudnym nicku po prostu się mądrzy ale jak lubi to niech mu tam.
Kunktatorstwo i brak profesjonalizmu nie dotyczy tylko naszych ostródzkich mediów i ,wyłączając G.O., która po prostu się spsiła, zasługują jednak na więcej wyrozumiałości. Fine. :)
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Kontakt:

Witam ponownie...
sceptyk pisze:Chyba muszem siem wtroncić.
Chyba za duzo wrazen (czyt. %) jak na dzisiejszy upal. A tak na powaznie jestem pod wrazeniem twoich wypowiedzi, konkretnie i na temat. I wypraszam sobie z madrzeniem, po prostu wciskam swoje trzy grosze do dalszej gry, a to, ze czepiam sie szczegolow... taki jestem.

Pozdrawiam.
toledo
zawodowy pisarz
zawodowy pisarz

ArcanusL napisałeś: No dobrze, pytanie, komu zalezy na szpitalu, a komu nie? Jezeli mam zrozumiec, ze sponsorzy to starostwo, bo jest wlascicielem tego szpitala, to zachowanie w mediach powinno byc odwrotne... I to świadczy, że nie jesteś w kursie dzieła. Bo tak jak piszesz rzeczywiście wygląda dla nie "wtajemniczonego" w rozgrywki polityczne w Ostródzie. Z pozoru.

W skrócie: od czasu wyborów przegrany poprzedni zarząd powiatu (ludzie związani z SLD, który rządzi nadal w mieście) próbują zdyskredytować obecne władze starostwa (wrogiem nr 1 jest dla nich sam starosta), a narzędziem miał być szpital i nadymana "afera" związana z niby-blokowaniem jego rozbudowy. (w tle nadal kołatała się próba przejęcia szpitala przez ludzi związanych z osobą aresztowanego tymczasowo "biznesmena" J.). Relacje z sesji miały nagłośnić pseudoaferę i posłużyć usunięciu starosty, tak jak kiedys jego poprzednika, który też śmiał sie wtrącić w sprawy szpital. Dlatego - w ramach sponsorskich wydatków - miasto (czytaj SLD, albo nie obrażając tej partii, grupka "działaczy" SLD) chciało mieć relacje także z sesji powiatowych.

I - dziwnym trafem - kiedy w ofensywie byli panowie FWP (z SLD) TVO relacjonowała i podawała o konflikcie w Wiadomościach, gdy do ofensywy przeszedł starosta, a informacje stały się rzeczywiście z gatunku "człowiek pogryzł psa", czyli najbardziej medialne, nagle nie ma informacji w Wiadomościach jest tylko relacja z wielogodzinnej i męczącej dla przeciętnego widza sesji.

Tu kryje się sedno. Może ci z TVO i chcoieliby zachować się profesjonalnie, ale kasa nie daje.
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Kontakt:

Witam ponownie...
toledo pisze:I - dziwnym trafem - kiedy w ofensywie byli panowie FWP (z SLD) TVO relacjonowała i podawała o konflikcie w Wiadomościach
Teraz dobre pytanie, czy w Wiadomosciach wazniejsi byli radni, czy ludzie ze szpitala? Poza tym dziennikarze starali sie przekazywac najswiezsze fakty nie tylko ze strony zarzadu czy ordynatorow szpitala, ale i rowniez stanowisko starosty. Krotko mowiac TVO starala byc neutralna i zadna ze stron wypowiedz nie przewazala. Gdyby TVO relacjonowala tylko i wylacznie stanowisko szpitala, bylaby nieobektywna.
toledo pisze:...informacji w Wiadomościach jest tylko relacja z wielogodzinnej i męczącej dla przeciętnego widza sesji.
Moze i meczace, ale widz pozna prawdziwe oblicze radnych, dla niego nie sa wazne suche fakty, lecz prawda, co sie dzieje na sesjach. I poza tym moze brakuje redaktorow, dziennikarzy i w tym tkwi problem? Wiec skoro wiesz gdzie jest bolaczka, moze zglosisz swoja kandydature do pracy? Caly czas leci plansza, ze poszukuja ludzi.

Pozdrawiam.
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

Toledo,piszesz o sprawach oczywistych ale dajmy już temu spokój. Twoja, w tym dobrym tego słowa znaczeniu, upierdliwość przyczyniła się do teg że pismaki z G.O. spuścili z tonu, a ocena TVO jednak nie jest do końca sprawiedliwa. Tam pracują młodzi ludzie i chcą pracować.
Przypominam sobie taką historię... kiedyś obecny wicestarosta włączył się ostro w wojnę o szpital. i na skutek politycznych nacisków stracił pracę. Sądzisz,że ludzie o tym nie wiedzą? Zawsze z szacunkiem odbieram przyzwoitą postawę ludzi i dziennikarzy również :), ale mam również wyrozumiałość dla czysto ludzkich motywów działania, a dziennikarze to też ludzie( wyłączając pismaków z G.O.)
Nie bardzo nadążam za Arcanusem, dla tego piszę,żesię wymądrza, ale nie ma racji jeśli chodzi o profesjonalizm dziennikarzy z TVO. Oni swoją robotę robią nienajlepiej, ale gdyby byli świetni, nie pracowali by tu, tylko w Warszawie. sądzę,że to przede wszystkim brak warsztatu.
Ta dyskusja,to skórka niewarta wyprawki.
Awatar użytkownika
ArcanusL
początkujący
początkujący
Kontakt:

Witam ponownie...
sceptyk pisze:...ale nie ma racji jeśli chodzi o profesjonalizm dziennikarzy z TVO. Oni swoją robotę robią nienajlepiej, ale gdyby byli świetni, nie pracowali by tu, tylko w Warszawie. sądzę,że to przede wszystkim brak warsztatu.
Ta dyskusja,to skórka niewarta wyprawki.
Czasem jestem upierdliwy o szczegoly, ale niestety, ja nic nie pisalem o profesjonalizmie dziennikarzy z TVO, ba, nawet nie pochwalalem ich za jakosc, ze wszystko "super" robia. Po prostu zle mnie zrozumiales i jedno masz racje, ze tam dziala mloda ekipa, pracuja, ucza sie, jest duza rotacja, jezeli chodzi o media, wiec dlaczego ludzie, szczegolnie studenci nie moga probowac swoich sil?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

Witam ponownie...
:mrgreen:
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

I zyczę im wszystkiego najlepszego, niech każdy zostanie świetnym dziennikarzem :) Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

cicho być, mój bracioch idzie na dziennikarstwo
zrobi porządki :bije:
:P
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
sceptyk
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

To trochi poczekamy, życz mu powodzenia :)
Awatar użytkownika
studentka
mistrz klawiatury
mistrz klawiatury

dzięki :)
Jestem młodą badaczką.
Kogo zbadać, kogo?
;D
Zablokowany